Változások a válogatott játékosok mérkőzésszámában

mlsz_logo

Pataki Gyula (NS): “Három magyar futballista is abban a tudatban fejezte be pályafutását, hogy sohasem lett válogatott, és mégis az volt. Ez hogy lehet? Az MLSZ néhány évvel ezelőtt négy meccset is hivatalosnak nyilvání­tott (plusz a két Moszkva elleni összecsapást, amelyek már eddig is beleszámí­tottak a válogatott játékosok mérkőzésszámába), í­gy az 1933-ban Portugália ellen szereplő Magyar Ferenc és Szemere Antal, valamint az 1956-ban Libanon (1952.02.29.) ellen pályára lépő Szabó László is hivatalosan válogatott lett. Magyar és Szemere későbbi sorsáról keveset tudunk, de valószí­nűleg ők haláluk után lettek a nemzeti csapat teljes jogú tagjai.”

További változások:

  • Az 1926.12.26-i Portugália elleni találkozón az ex-ferencvárosi Mándi Gyula lépett pályára és lett 32-szeres válogatott.
  • Az 1927.10.09-i Csehszlovákia elleni találkozón Amsel Ignác, Bukovi Márton és Kohut Vilmos lépett pályára, balszélsőnk gólt is szerzett. Amsel 9-szeres, Bukovi 12-szeres válogatott lett. Kohut 26 válogatott találkozón 14-szer volt eredményes.
  • Az 1933.01.29.-én lejátszott Portugália elleni mérkőzésen két ferencvárosi játékos is pályára lépett: dr. Sárosi György és Turay József, í­gy az Ő válogatottbeli fellépésük is eggyel növekedett. Sárosi 62-szeres, Turay 48-szoros válogatottá lépett elő a rangsorban.
  • Az 1952.05.24-i (Grosics, Kocsis) és az 1952.05.27-i (Grosics, Kispéter, Kocsis, Czibor) Szovjetunió elleni találkozók ugyan később lettek hivatalosak, de a játékosok válogatottságának számai tartalmazták ezen találkozókat is.
  • A már emlí­tett Libanon elleni mérkőzésen pályára lépett Mátrai Sándor is és a Ferencváros csúcstartójaként, í­gy 81-szeres válogatott.

A négy lista az alábbi linkekre kattintva érhető el:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ