Varga István

A Törekvésben kezdte pályafutását, majd vándorbotot vett a kezébe, és Olaszországba távozott.

Az FTC-be – kistarcsai kitérővel – az olasz Prato csapatátóból került. A robbanékony, gyors csatár a VAC elleni bajnoki mérkőzésen nagy sikerrel mutatkozott be: 4 gólt szerzett!

Ő volt az első ferencvárosi játékos, aki első bajnoki meccsén négy gólt szerzett … A „Fekete Varga”, ahogy Pluhár István, az első magyar sportriporter, a haja miatt elnevezte, azonban csak 1926 nyaráig játszott az Üllői úton.

A profizmus bevezetése után a Bocskaihoz ment, s ott lőtte még három évig a gólokat.

Pályafutását Újpesten fejezte be.

(Nagy Béla í­rásainak felhasználásával)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • Hát, pl. róla sem hallottam még sohasem … EZÉRT IS fantasztikus a honlapotok, hogy “szerénységre” taní­tsa az embert … 🙂 Mindig azt hiszem (nagyképűen), hogy mindent tudok a Fradi múltjáról … azután elolvasom egy cikketeket, és kiderül, hogy SEMMIT! Micsoda játékos lehetett, aki 4 góllal indí­tott! Akár Juhász Pista, jól emlékszem? Utána kellene nézni, a világon hány ilyen volt! Mert Messi, CR, Maradona, Pelé, Puskás biztosan nem! Summa summarum, ha utána a Bocskai -akkori- ragyogó csapatában játszott, akkor nem lehetett rossz futballista …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ