Varga János

Varga János (1932. május 19., Annavölgy – 2010. január 29., Dorog) a Dorogi Bányász (1949-64: 279 bajnoki / 82 gól) csatáraként kölcsönben szerepelt – Buzánszkyval és Ilkuval együtt – az 1956/57-es jugoszláv túrán.

Két mérkőzésen is pályára lépett, í­gy egyike volt azoknak a játékosoknak, akik 1949 után újra FTC mezt ölthettek magukra 1956 decemberében Újvidéken.

Varga ’57 nyarán, a féléves bajnokság után is(!) a Fradiba szeretett volna szerződni, akárcsak Ilku. Végül egyikük sem lehetett a Ferencváros játékosa.

A Kinizsi-korszak után, a Fradi Jugoszláviai túráján ők viselték először az “FTC” feliratos mezt. Állnak (balról): Szigeti (DVTK), Mátrai, Buzánszky (Dorog), Gulyás, Dalnoki. Elől: Varga J. (Dorog), Fenyvesi, Dékány, Kertész, Ombódi, Orosz (fotó: File László gyűjteményéből)

(A Dorog kiadványainak felhasználásával)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • Csak az emlékezésekből, könyvekből, netről tudom, hogy nem jártunk volna Vele rosszul … Isten nyugtassa, olvasmányaim alapján minden idők legnagyobb dorogi játékosai közé tartozott … Hajrá Dorog!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ