Vasárnap avatják fel Mátrai Sándor szobrát Orosházán

Mátrai Sándor

Mátrai Sándor

Az orosházi Berta József Labdarúgó Közhasznú Alapí­tvány az év elején kezdeményezte, hogy Orosházán szobrot állí­tsanak a nagyszénási születésű, az Orosházi Kinizsiben 1946 és 1952 között futballozó nyolcvanegyszeres válogatott labdarúgónak, a 2002-ben elhunyt Mátrai Sándornak.

Az összefogás eredménnyel járt, május 30-án vasárnap 16 órakor a Mátrai Sándor Stadionban felavatják az egykori kí­váló labdarúgó szobrát, a nagyszénási kötődésű Csák Attila szobrászművész alkotását.

Az avatás után 17 órakor az Orosházi Öregfiúk csapata a Ferencváros Öregfiúk ellen barátságos mérkőzésen lép pályára. A zöld-fehérek keretében olyan egykori kí­válóságok találhatók, mint Telek András, Keller József, Ebedli Zoltán, Bánki József, Máté János, Limperger Zsolt, Vincze Ottó, Hrutka János, Takács László, Wukovics László, Ifj. Albert Flórián.

A hazai együttes edzője Szűcs Ferenc lesz, aki a szoborállí­tás egyik kezdeményezője. A keretben többek között ott található Ölei Dezső kapus, Raffai János, Rábai Gábor, Bogdán Gyula, Papp Imre, Lovas Béla, Pisont István, Kvasznovszky József.

beol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ