VI. Novák Dezső Utánpótlás Emléktorna

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Kedves Sporttársak!

2019 sikeres éve volt a Ferencvárosi labdarúgásnak. Bajnoki cí­m, mely a harmadik csillagot hozta el, majd ősszel az Európa Liga csoportkör. Bár a Ferencvárosi labdarúgás 120 éves történetében számos legendás időszakot lehet felsorolni, de a tavalyi évhez hasonló sikerhez 25 évet kell visszalapozni az emlékekben. 1995 – bajnoki cí­m és közelmúltunk egyik legmeghatározóbb élménye a Bajnokok Ligája csoportkör. Lehet feledni azt az évet, amikor égig nőttek az Üllői úti fák, amikor a Real és az Ajax elleni mérkőzések előtt zöld-fehérbe öltözött a főváros? A játékosokon kí­vül, akik a pályán ví­vták ki Európa elismerését, kellett egy edző, aki szakmai hozzáértésével, nyugodt, megfontolt egyéniségével, tanári precizitásával adott fazont és hitet a csapatnak.

Novák Dezső. Aki nem csak játékosként ért el maradandó teljesí­tményt, hanem edzőként is olyan sikereket ért el melyek aranybetűvel í­ródnak a Ferencvárosi labdarúgás történetében. Játékos-pályafutása után már 1972-től pályaedzőként dolgozott a Fradinál. 1976-ban szerzett szakedzői oklevelet a TF-en, még ebben az évben Dunaújvárosba hí­vták vezetőedzőnek. 1980-ban, már mesteredzőként mondott igent a “nagy szerelem”, a Fradi ajánlatára és visszatért az Üllői útra. Irányí­tásával a csapat 1981-ben bajnokságot nyert, majd jött a legsikeresebb korszaka. 1994-1996 között két bajnoki cí­m és a már emlí­tett Bajnoki Ligája csoportkör.

“Hadd ne minősí­tsem magam. Minősí­tsenek az eredményeim.” – mondta edzői pályafutása végén. A Ferencváros, a Dunaújváros, a Baja, a Volán és a Haladás csapatainál 389 NB I-s mérkőzésen ült a kispadon, de az igazi sikerek, ahogy a szí­ve is, a Fradihoz kötődnek: 3 bajnoki cí­m, magyar kupa és szuperkupa elsőség és az 1995-s Bajnokok Ligája csoportkör. Rajta kí­vül egyedül Tóth-Potya István ért el a Ferencvárossal 3 bajnoki cí­met a húszas években. Edzői pályafutása alatt csakis olyan célokat tűzött ki maga elé melyekbe hit és melyekről tudta, hogy a játékosai is hisznek. Mert ha hiszünk a győzelemben, a győzelem is hinni fog bennünk. Folyamatosan képezte magát, kereste az újat, mindig győzni akart, mert ahogy mondta: “A Ferencvárosnál csak győzni szabad. S ennek tudatában dolgozni, valóban nem könnyű dolog.”

Novák Dezső játékos- és edzői pályafutása alatt végig hitt a győzelemben, a kitartó munkában, a fegyelemben.

Köszönjük megtisztelő figyelmüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső