A Fradi naptára, április 11.

tempo-naptar

Évfordulók:

56 éve született Stöger, Peter
133 éve született Szendrő Oszkár

Mérkőzéseink ezen a napon:

1900. FTC – MUE 0:2, Edzőmérkőzés
1907. FTC – Fővárosi TC 6:3, Edzőmérkőzés
1909. FTC – BTC 1:1, Húsvéti serleg
1912. FTC – Bishop Auckland 0:1, nemzetközi barátságos
1915. FTC – Törekvés 4:1, Hadikupa
1920. FTC – Vasas 2-0, NB1
1923. FTC – VI. kerület 6-1, Corinthian díj
1926. NSC – FTC 2-3, NB1
1943. Diósgyőri MÁVAG – Ferencváros 2-1, NB1
1948. DVSC – Ferencváros 1-2, NB1
1955. Rapid – Bp. Kinizsi 2-2, Húsvéti serleg
1965. Ferencváros – Bp. Honvéd 0:3, NB1
1968. Kelenföldi Goldberger – Ferencváros 1:4, Edzőmérkőzés
1971. Nyírbátori MEDOSZ – Ferencváros 3:6, Edzőmérkőzés
1979. Ferencváros – PMSC 3-3, MK
1981. Ferencváros – Csepel 1-0, NB1
1987. Újpesti Dózsa – Ferencváros 1-0, NB1
1989. Dunajska Streda – Ferencváros 2-0, nemzetközi barátságos
1992. Kispest – Ferencváros 0-2, NB1
1994. Kispest – Ferencváros 1-0, NB1
1998. Ferencváros – Békéscsaba 2-1, NB1
2003. Ferencváros – MTK Hungária 2-1, NB1
2009. Szolnoki MÁV – Ferencváros 0-3, NB2

Összes díjmérkőzés: 19 mérkőzés, 10 győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség, 34-23 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1989. Keresztúri András

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1923. Wiener II. Jenő

“Vasárnap találkozott a két csapat a körmérkőzés második napján, mint első pár. Mindenki a FTC. biztos győzelmét várta. A mérkőzés folyama alatt azonban a BTC. olyan eredményes játékot produkált, hogy a FTC.-nek csak minden erejének latbavetésével sikerült a mérkőzés utolsó percében a kiegyenlitést megszerezni… FTC. a három nap közül ezen játszott leggyengébben s már-már elvesztette a küzdelmet, mikor óriási rutinja legalább egalizálta az eredményt. .. BTC csapata ezen a napon produkálta a legszebb és legsikeresebb játékot. A piros-fehérek csapata mindinkább kezd összeszokni s igy a csatázósor, mint a védelem igazán lelkesen játszik. A fedezet sor is agilisan dolgozik, de most még ez a csapatnak leggyengébb része.” (1909 – BTC)

“Az FTC csapatából a Schlosser-Pataky-Borbás triás vált ki…” (1915 – Törekvés)

“Az FTC győzelmi sorozatának újabb értékes állomásához ért ma a Vasasok felett aratott győzelmével.A csapat gyengéje korábban a csatársor gólképtelen játéka volt, mely azonban az utolsó hetekben oly nagy mérvű javuláson ment keresztül, hogy ma egyenes a csapat legjobb részének kell a csatársort látnunk…Az első gól Tóth ideális korneréből Pataki fejelte néhány percnyi játék után. Rövidesen ezután Szabó lövi az FTC második gólját. A mérkőzést a második félidőben egy csúnya incidens zavarta meg, Gotlieb ugyanis arcon ütötte Patakit, mire a bí­ró kiállí­totta. Gotlieb azonban vonakodott elhagyni a pályát, s erre a csapatok is, s bí­ró is levonultak a pályáról, s csak percek múlva tértek vissza – természetesen Gotlieb nélkül.” (1920 – Vasas)

“Az FTC csapatában Hungler II. és a fedezetsor volt nagyszerű…” (1923 – VI. ker. SC)

“Pontban félöt órakor kezdődött az Üllői úti pályán az FTC-NSC mérkőzés. A mérkőzés egyike volt az idei szezon legszebbikének. Úgyszólván az első pillanattól kezdve túlfűtött izgalom uralkodott úgy a pályán mint a közel 10.000 főnyi közönséget magába foglaló tribünön. Az első percekben a zöld-fehér támadások hozták lázba a publikumot, lassanként azonb az NSC került fölénybe. A nemzetiek mintegy húsz percig tartó lendületes játéka kapujukhoz szegezte a ferencvárosiakat.Már 2:0-ra vezet az NSC, a franzstadti hí­vők megdöbbenéssel nézik csapatuk kí­nos vergődését. Katasztrofális vereségről, veszélyben forgó bajnokságról, gólözönről beszélnek. Ehelyett azonban egyszerre megfordul a játék képe. A két gól felvillanyozza a zöld-fehéreket és a régi FTC bravúros tempó ismét megmutatta mire képes. A végén az FTC nagyszerű játékkal legyőzi a már két góllal vezető NSC-t, ezzel behozhatatlanná növelte a pontelőnyét.” (1926 – NSC)Tempó, Fradi!: 5 pont volt az előnyünk és még 5 forduló volt hátha, í­gy talán egy kicsit túl optimistának tűnt az akkori Sport cí­mlapja a “behozhatatlan” előnyről. Mely végül is elég lett, de nem csak a Fradinak köszönhetően, hiszen az utolsó 5 mérkőzésen csak 4 pontot szereztünk és ha az MTK vagy a Vasas hibátlanul hozta volna le a hátralévő meccseket, bizony elbukjuk az április elején már biztosnak látszó bajnoki cí­met.

“Nemcsak Debrecen, hanem az egész Tiszántúl sporttársadalma felvonult a DVSC-Ferencváros mérkőzésre. Már egy órával a mérkőzés előtt feketélik a Diószegi út a pálya felé igyekvő szurkolóktól. A sűrí­tett villamosjáratok és a külön erre a mérkőzésre beállí­tott járművek is ontják a közönséget. Hiába, a Fradinak igen nagy a hí­re Hajdú vármegyében…Csak nagy küzdelem után győzött a Ferencváros, Rudas és Surányi góljaival, a DVSC találatát Vihar szerezte.” (1948 – DVSC)

1955

“Változatos, gólokban gazdag találkozót láthattak a szurkolók. Az első 45 percben jobbára a zöld-fehér támadtak, de feltűnő technikai hibák miatt mintegy félóráig eredménytelenül rohamoztak. Ezután a ferencvárosiak nagyobb sebességre kapcsoltak, sikerült is megfordí­taniuk az eredményt, de a védelem hibájából a pécsiek kiegyenlí­tettek. A Ferencváros a helyzetkihasználásban gyengélkedett, mí­g a vendégek kétgólos vezetésük után érthetetlenül megijedtek a nagy lehetőségtől.” (1979 – Pécsi MSC)

1981, ifik

Ünnepelt a város, győzött a Ferencváros! Ilyen futballünnepet rég nem látott Kispest népe! Az egész úgy kezdődött, hogy Balogh Torony remek átadását követően Fodor Imi lerázott magáról egy kispesti védőt és 8 m-ről a hálóba lőtt. Ezzel a góllal a Fradi megszerezte a vezetést a tavalyi bajnok, s addigi éllovas Honvéd otthonában. A túlnyomórészt zöld-fehér hí­vőkből álló közönség pedig feledvén a korábban érthetetlen módon érvénytelení­tett találatot, a második félidőben megszaporodott nézőtéri atrocitásokat, a lángoló kispadot, legszí­vesebben magához ölelte volna az egész világot határtalan boldogságában. Az örömmámor csak fokozódott, mikor a 90. percben egy szép szabadrúgáskombináció után Balogh is betalált a kispestiek kapujába. Aztán Molnár játékvezető hármas sí­pszavával véget vetett a mérkőzésnek. Többszázan betódultak a pályára, hogy testközelből gratulálhassanak a kedvenceknek, vagy legalább csak egy pillanatra megérinthessék őket. Ám ezzel még nem ért véget az eufória. A B-Közép leglelkesebb tagjai a stadion bejárata előtt megvárta, mí­g a csapat átöltözött, s mikor a zöld-fehérre festett Ikarus kigördült a kapun, újfent lobogtatták a zászlóikat és rázendí­tettek az ismert indulóra. Egy maroknyi csoport a székház előtt folytatta az ünneplést, kórusban követelték, hogy ki tekintsen ki és integessen nekik a Fradi futballmúzeum ablakán. A játékosok persze mindannyian teljesí­tették a kérést, sőt, kedveskedtek is egy kicsit az őket éltetőknek, Fradi-pezsgővel locsolgatták az éneklő tömeget. Néhány vonatot alkotva kimerészkedtek a körútra is, ott kí­gyóztak énekelve és iszogatva a meghökkent autósok között. Páran dudáltak, fényszórójukat villogtatták, de olyan is akadt, aki nem értette, mire ez a nagy felhajtás. Pedig nagyon egyszerű. Kispesten bajnoki mérkőzést nyert a Ferencváros. (1992 – Kispest-Honvéd) | Tempó Fradi!: Természetesen Kispesten több mérkőzést is nyertünk, de ezzel a győzelemmel vált először elérhető közelségben az a bajnoki cí­m, melyről 1991 telén még reménykedni sem mertünk. Aztán jött 1992 varázslatos tavasza, győzelem Kispesten, majd egy 9 mérkőzéses dicsőséges sorozat – melyről a következő hetekben folyamatosan meg fogunk emlékezni…Mert felejthetetlen!

1998

2003

2009

1937

2 hozzászólás a(z) A Fradi naptára, április 11. bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső