A Fradi naptára, január 5.

tempo-naptar

Évfordulók:

52 éve született Bús Iván
13 éve hunyt el Szűcs János
49 éve született Szűcs Mihály

Mérkőzéseink ezen a napon:

1902. BEAC – FTC: 1:5, Edzőmérkőzés
1935. AC Havre – Ferencváros: 1-7, nemzetközi barátságos
1936. FC Köln – Ferencváros: 4-2, nemzetközi barátságos
1947. FC Basel – Ferencváros: 2-2, nemzetközi barátságos
1956. Floriana – Bp. Kinizsi: 1-2, nemzetközi barátságos

Összes díjmérkőzés: 4 mérkőzés, 2 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, 13-8 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1935. Vértes Jenő

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1956. Varga Béla

Tallózás a korabeli sajtóhírekből:

Szűcs Mihály

Szűcs Mihály

Szűcs Mihály talán sohasem mondhatta magát a csapat alapemberének, folyamatosan meg kellett küzdenie a csapatbakerülésért, de Ő mindig vállalta a kihívást. A legemlékezetesebb eset, amikor a Bajnokok Ligájába kerülés előtt kölcsönbe került a III. Kerület csapatához, ahol úgy edzett, úgy dolgozott, hogy ha hívják a IX. kerületből azonnal pályára tudjon lépni. A csapat a BL csoportkörbe jutott, sérülések és eltiltások tizedelték a Fradit. Misit hívták és nem okozott csalódást a zöld-fehér híveknek azon a csodálatos zürichi estén és a későbbiekben sem.

  • “Az első félidő 3:1, a második 2:0 eredménynyel végződött. Ez eredmény reálitását nagyon hátráltatta a biró gyakorlatlansága és határozatlansága; egyúttal igazolta azt a helyes elvet, hogy bármily erősnek érzi is magát valamely csapat, sohase fogadjon el olyan bírót, a ki az ellenfél tagjai közé tartozik, mert az ilyen biró, ha még oly tisztességes szándékkal bíráskodik is, a legtöbb esetben az idegen csapat húzza a rövidebbet.” (1902 – BEAC)
  • “Az AC Havre ellen egészen elsőrangú játékkal 7:1 arányban nyertünk. Félidőig 5:0 arányban vezettünk. Sárosi egymaga öt gólt rúgott, míg a balösszekötőben játszó Lázár kettőt.” (1935 – AC Havre)
  • “A csapat jól, lelkesen játszott, de nagyobb arányban nem győzhettünk, mert a játékvezető — Du Roy — erősen nyomott bennünket. Eddigi mérkőzéseinket angol játékvezetők vezették, s nem is volt különösebb kifogásunk működésük ellen. A második félidőben a megengedettnél sokkal keményebben játszott a Florian, de a játékvezető ezt megengedte. Már régen láttam olyan lesgólt, amilyet ő szemrebbenés nélkül megítélt. Az egész mérkőzés alatt nagy szélvihar tombolt, s részben ez is akadályozta, hogy szép játék alakuljon ki.” (1956 – Floriana)

Tempó Fradi!: A bírókkal nem csak a jelenben gyűlik meg a bajunk, a fentiekből is kitűnik, hogy már a hőskorban is jelentek meg elég éles kritikai hangok a bírókkal szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 07.24. 20:00 BL selejtező FTC–Valletta FC (TV: M4)
Következik: 07.30. 20:00 BL selejtező Valletta FC-FTC (TV: M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST