A Fradi naptára, július 11.

tempo-naptar

Mérkőzéseink ezen a napon:

1929. Brazilia – Ferencváros: 2-0, nemzetközi barátságos
1937. Vienna – Ferencváros: 1-0, KK
1947. Zidenice – Ferencváros: 2-2, nemzetközi barátságos
1962. Kelenvölgyi Vasas – Ferencváros: 0:9, Edzőmérkőzés
1987. Sturm Graz – Ferencváros: 0-2, nemzetközi barátságos
2001. Ferencváros – FK Tirana: 2-1, nemzetközi barátságos
2002. Ferencváros – Szolnok: 4-0, Edzőmérkőzés
2006. Ferencváros – Kecskemét: 3-3, Edzőmérkőzés
2009. Barnsley – Ferencváros: 3-2, nemzetközi barátságos
2010. Steaua Bukarest – Ferencváros: 1-0, nemzetközi barátságos
2012. Aszód – Ferencváros: 2-6, Jubileumi mérkőzés

Összes díjmérkőzés: 8 mérkőzés, 3 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség, 14-12 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1937. Biró Mihály Dániel
2001. Zombori Zalán
2010. Danquah, Frank Wiafe
2010. Gramann, Daniel
2010. Shearer, Scott

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

2012. Pölöskei II. Péter

Ezen a napon játszotta egyetlen díjmérkőzését a csapatunkban:

2001. Drobnjak, Jovan
2012. Birtalan Botond
2012. Ene, Daniel
2012. Králik Csaba
2012. Marosevic, Perica

19290711-1929.7.10 A Manha-RJ“Több mint 30 ezer ember vonult ki szerda este a riói Fuminense pályára, hogy tanúja legyen a szezon legvonzóbb mérkőzésének. 22 óra 10 perckor kezdődött meg a játék, melyet a magyarok heves rohama nyitott meg. Az első félidőben több biztos gólállásból repült a labda a brazil kapu felé, de a sorozatos pech mindannyiszor kitérítette arasznyi távolságra a feltartóztathatatlanul repülő labdákat. Az első félidő gól nélkül telt el. A szünetben a magyar öltözőben elkeseredetten beszélnek a bíróról, aki teljesen egyoldalú ítélkezéseivel lehetetlenné teszi a játékot. Tóth Polya, a tréner csitítja őket: – Most már mindegy gyerekek, majd csak túl leszünk ezen is. Egyet azonban megjegyezni: akármilyen igazságtalan az ítélet, nem protestálunk! Öldöklő iramban kezdődik a második félidő. A ferencvárosi csapat veszélyesen támad és Takácsot tiszta helyzetben akasztja meg a bírói síp. Jó volna tudni miért?! Aztán váratlanul Nilo beadását Petro védhetetlen lövéssel góllá értékesíti. Erős támadásba kezd a Fradi, amelynek eredménye a brazil ellenállás folytán csak orvosi látleletre való: Takács II. megsérül, majd Turay ájultan viszik le a pályáról. 23 óra 39 perckor Feticio megszerzi a második gólt, és a mérkőzés sorsa meg van pecsételve.” (1929 – Brazil válogatott)

muzealis_kk_1937“Vasárnap reggel derült ki, hogy nincs mindenki rendben. Polgár megbetegedett, Kemény nem gyógyult meg! Polgár már szombaton délután nem érezte jól magát, de akkor még a vezetők bíztak abban, hogy csak múló rosszullétről van szó. — Tüszős mandulagyulladás! – szólt az orvosi diagnózis. A két alapembert Bíró és Jakab pótolja úgy, hogy Sárosi dr. fedezetnek áll és Jakab lesz a középcsatár. — Tehát csikócsatársor játszik, Toldival – értékel röviden Springer Ferenc dr…Egyre jobban esik az eső, de a zenekar felvonul és indulókat játszik. A jeges szél északnyugatira fordul, az eső vígan áztat mindent, minket újságírókat is, írógépestől, papirost is a balról kivonuló Ferencvárost. Nagy lendülettel kezd a Fradi, sehol nincs a Vienna! Óriási technikai fölényben játszik a Ferencváros csatársora, de puha. Már 1-2 góllal vezethetne a pesti csapat, de kimaradnak a helyzetek. Ezután jön a gól, az egyáltalában meg nem érdemelt gól. A 20. percben veszélytelennek látszó bécsi támadás indul. Baloldalon fut Erdl, Korányi támadja és a tizenhatoson belül összecsap a két játékos. Mind a ketten elesnek. Meghűl a vég bennünk, amikor Bizik fütyül és a 11-es pontja mutat. Jogosulatlan büntető, semmi sem volt! Ezen az ítéleten csak nevetni lehet…vagy sírni. A második félidőre

Biró Mihály

Biró Mihály

nemcsak az eső áll el, hanem a szél is erősen csökkent. A Ferencváros idegesen kezd. Jakabot lerúgják (kórházba kellett szállítani), tíz emberrel küzd és jobb a Ferencváros, de nem megy a góllövés…Marad az egygólos bécsi előny, így harmadik mérkőzés fogja eldönteni a továbbjutást.

Jakab László

Jakab László

Kétségtelen, hogy a Ferencváros nem játszott jól, azonban rengeteg mentsége van s el kell ismerni, hogy ezek a mentségek alaposak. A megzavart összeállítás igen rossz hatással volt a csapatra. Igen szokatlan volt a csatársornak Sárosi hiánya, ráadásul a második félidőben tíz emberrel játszott a csapat. A játék képe alapján a Ferencváros legalább döntetlent érdemelt volna.” (1937 – Vienna FC) | Tempó, Fradi!: Ahhoz képest, hogy az első mérkőzésen, ahol nyertünk 2:1-re a Vienna ellen, és a sajtó nagyon keményen bírálta a csapatot, a visszavágó mérkőzésen, melyet elvesztettünk 1:0-ra, egy kicsivel békésebb hangot ütöttek meg a Nemzeti Sport munkatársai, bár a végén itt is elhangzott a sommás vélemény, hogy gyenge a Fradi…Ennyi év után, ismerve a KK sorozat további eredményeit talán túlzóan hat, de tudni kell, hogy azokban az években nem csak a dicséretektől, hanem a kritikai hangnemtől is hangos volt a sajtó.

1987

2009

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST