A Fradi naptára, július 18.

tempo-naptar

Évfordulók:

55 éve hunyt el Gyulai László
61 éve hunyt el Hlavay György
60 éve hunyt el Schlosser Imre
34 éve született Szálkai Zsolt

Mérkőzéseink ezen a napon:

1922. Stockholm II. osztály válogatottja – FTC: 2-6, nemzetközi barátságos
1931. Penarol – Ferencváros: 1-3, nemzetközi barátságos
1937. Austria – Ferencváros: 4-1, KK
1962. Szerencs – Ferencváros: , Edzőmérkőzés
1965. Polonia Bytom – Ferencváros: 2-1, Nemzetközi torna
1982. Soproni SE – Ferencváros: 0-3, Edzőmérkőzés
1984. Ferencváros – AGF Aarhus: 3-0, nemzetközi barátságos
1987. Bulle – Ferencváros: 1-2, nemzetközi barátságos
1992. Kazincbarcika – Ferencváros: 0-2, Edzőmérkőzés
1996. Ferencváros – Proleter Zrenjanin: 1-2, Nemzetközi torna
2001. Ferencváros – FC Bihor: 1-2, nemzetközi barátságos
2007. Ferencváros – FK Raca: 1-0, nemzetközi barátságos
2012. Ferencváros – Vasas: 1-0, Edzőmérkőzés

Összes díjmérkőzés: 9 mérkőzés, 5 győzelem, 4 vereség, 19-14 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

2001. ifj. Kuznyecov, Szergej
2001. Jovic, Alexandar
2001. Szkukalek Igor

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1996. Iljic, Dragan
1996. Paco, Victor
2007. Buz, Jeremias
2007. Ferencz Dániel
2007. Horváth Dávid
2007. Jovánczai Zoltán
2007. Somodi Bence

Ezen a napon játszotta egyetlen díjmérkőzését a csapatunkban:

2001. Bosanac, Milan

“Stockholmba érve, kedden játszotta le a zöld-fehérek csapata első mérkőzését egy kombinált csapat ellen. Fényes győzelem, nagyszerű ünneplés jutalmazta a gyönyörű játékot, melyet a csapat produkált. Schwarcz volt különösen elemében és négy gólt rúgott. Az első gól 11-esből esett, Schwarcz lőtte védhetetlenül a 12-ik percben. Két percre rá Pataky, majd ismét Schwarcz következett és végül Orbith szerezte a félidő további góljait. Helycserék után is az FTC dominált, Schwarcz újabb két gólt szerzett, a svédek utána szépítettek.” (1922 – Stockholmi kombinált)

“Utolsó Dél-Amerikai meccsén az uruguayi bajnokcsapat legyőzésével hatalmas sikert ért el a Ferencváros! Az I. félidőben régi nagy stílusban játszottak a zöld-fehérek, míg szünet után a bíró és az uruguayiak durva játéka megakadályozta a formába lendült Fradi-csatársor további eredményességét. Turay vezető gólt, Takács a másodikat, Szedlacsik a harmadikat szerezte meg, míg az uruguayi gól bent sem volt a hálóban! Derült időben, száraz, de a Stadion füves pályáján vívtuk a meccsünket. Az egész csapat remekül küzdött. Senkit sem lehetne kiemelni, a fiúk ezúttal különösen az I. félidőben úgy kitettek magukért, amint már régen nem. Lehet, hogy a remek győzelem révén újabb meccseket tudunk lekötni…” (1931 – Penarol)

muzealis_kk_1937“A háromgólos vereség ellenére is meg kell állapítanunk, hogy a Ferencváros nagyot javult, különösen a legutóbbi játéka óta. Ez azonban nem volt elég az egészen ragyogó formát kijátszó Austria ellen. Ennek a csapatnak úgyszólván nem volt gyenge pontja. Hatalmas küzdelmet folytatott a két csapat s a Ferencváros a mezőnyben határozottan egyenrangú ellenfélnek mutatkozott. Sőt még a helyzetek kidolgozásában sem maradt el ellenfelétől. A döntő pillanatokban azonban megmutatkozott az a nagy különbség amely az Austria javára döntötte el a mérkőzést. A Sárosi-probléma megint kísértett: ha hátul játszik, akkor elől hiányzik, mint ahogyan hátul szokott hiányozni, ha elől játszik. Az újra nagyszerű formában lévő Sárosi valósággal gerince volt ennek a csapatnak, ő adta a tartását a Ferencvárosnak s bizonyos, hogy ha nem ő a középfedezet, akkor sokkal súlyosabb vereséggel hagyja el Ferencváros a pályát. A szerencse most is elkerülte a Ferencvárost…” (1937 – Austria) | Tempó, Fradi!: A szerencse elpártolt a Fraditól, de a remény megmaradt a továbbjutásra. Amikor egy fociszurkoló szembesül azzal a ténnyel, hogy kedvenc csapata egy európai kupasorozat első mérkőzésén 4:1-es vereséget szenved, nem biztos, hogy az első gondolata az lesz, hogy a visszavágón ki lehet harcolni a továbbjutást. Számtalan esetben még nagyobb különbségű vereséget is hoztak már be csapatok, de azok általában a „csoda” határát súrolták. A mérkőzés végén, a Fradi elnöke dr. Springer Ferenc is elismerte, hogy megérdemelten nyert az Austria, de hozzáfűzte azt is, hogy ezzel még nincs „elrendezve” a továbbjutás, mert reményei szerint a budapesti visszavágón a Fradi kiharcolja a győzelmet. Mire alapozta az optimizmusát? Elsősorban arra, hogy az 1937-s Fradiban olyan legendák bővülték az ellenfeleket, mint Korányi, Lázár, Toldi, Gyetvay és természetesen a korszak egyik legjobb játékosa , Sárosi dr. Vajon beválik a jóslat? Egy hét múlva megkapjuk rá a választ.

“A 34. percben Szabadi beadása az előretörő Koch elé került, és ő 8 méterről laposan a kapu bal oldalába helyezte…A 43. percben Zsinka átadását Szabadi 10 méterről a kapu bal oldalába helyezte….A 67. percben Zsinka megszerezte a hazaiak harmadik gólját…A vendégek ezen a mérkőzésen nem keltettek túlságosan jó benyomást. A Fradi a látottak alapján még nagyobb különbséggel is nyerhetett volna.” (1984 – AGF Aarhus)

1987

“A másodosztályú Ferencváros labdarúgó csapata felkészülési mérkőzésen Jovánczai Zoltán találatával minimális különbséggel verte a szlovák harmadosztályban szereplő FK Raca együttesét.” (2007 – FK Raca)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST