A Fradi naptára, július 7.

tempo-naptar

Évfordulók:

37 éve született Csiszár Zoltán
108 éve született Magda István Béla
41 éve született Ruiz, Emanuel

Mérkőzéseink ezen a napon:

1912. Soroksár-Péteri AC – FTC: 0:7, Edzőmérkőzés
1918. FTC – UTE: 6-0, NB1
1919. Wiener AC – FTC: 1-4, nemzetközi barátságos
1920. FC Basel – FTC: 2-1, nemzetközi barátságos
1929. Rio válogatott – Ferencváros: 3-3, nemzetközi barátságos
1940. Ferencváros – BSK: 2-0, KK
1945. Ferencváros – NSC: 10-0, NB1
1956. Bp. Kinizsi – Bp. Dózsa: 1-1, NB1
1957. Victoria válogatott – Ferencváros: 1-6, nemzetközi barátságos
1963. Bólyi MEDOSZ – Ferencváros: 3:7, Edzőmérkőzés
1964. Keszthelyi Haladás – Ferencváros: 1:6, Edzőmérkőzés
1965. Zalaegerszegi Építők – Ferencváros: 2-1, MK
1984. Spartak Trnava – Ferencváros: 1-1, Intertotó kupa
1999. PEAC – Ferencváros: 2-9, Jubileumi mérkőzés
2000. Ferencváros – Slovan B.: 2-1, nemzetközi barátságos
2011. Ulisses – Ferencváros: 0-2, EL selejtező
2012. Ferencváros – Paks: 1-2, Edzőmérkőzés

Összes díjmérkőzés: 13 mérkőzés, 8 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség, 48-14 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1965. Frivalszky Jenő
1999. Horváth Péter
1999. Lakos Pál

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1918. Gábor Béla
1940. Biró Mihály Dániel
1965. Fenyvesi József

Ezen a napon játszotta egyetlen díjmérkőzését a csapatunkban:

1965. Fábián Tibor
1965. Fenyvesi László
1965. Gündert Szilveszter
1965. Kecskó Pál
1965. Kuchta Ferenc
1965. Maróti Csaba
1965. Pálmai Sándor
2000. Koch Tamás

“Minden várakozást felülmúló, hatalmas gólaránnyal győzött a zöld-fehérek pompás formát mutató csapata, mely mai győzelmével a bajnokság előkelő második helyét okkupálta. A mérkőzés a nagy gólkülönbség ellenére is egyike volt a szezon legérdekesebb bajnoki meccseinek, mert a mérkőzés első percétől kezdve szinte az pillanatig oly öldöklő, heves iramot diktált mindkét csapat, aminőt a szezon derekán is csak ritkán látunk. A fölényes győzelem ellenére a mezőnyben koránt sem volt hat gól differencia, de a kapu előtt a határozottság, intelligencia és a lövőképesség dolgában a zöld-fehérek csatársora toronymagasságban felette állott az újpestiek támadó sorának, s így az a körülmény, hogy az FTC minden akciója tervszerű kombináció eredményeképpen jól irányított lövésekkel nyert befejezést, viszont az UTE támadásai csupán céltalan egyéni próbálkozásokból állottak, volt szülő oka a nagy vereségnek s tette megérdemeltté az FTC idei rekord gólarányú győzelmét.” (1918 – Újpesti TE)

“A zöld-fehérek derekasan rehabilitálták magukat azzal, hogy az előbb elbizakodottan, majd durván játszó WAC csapatot kétségtelen felsőbbséggel legyőzték. Nem változtat ezen a tényen az sem, hogy a bécsiek Kaps kiállítása miatt csak tíz emberrel játszották végig a második félidőt, mert Kaps-el egyetemben az egész WAC csapat akkor kezdett durván játszani, amikor már 2:0-ra állt a magyarok javára s így előre látható volt az FTC győzelme.” (1919 – Wiener AC)

19290707-1929.7.08 A Noite-RJ“A ferencvárosiak az első félidő végén – iskolajátékot mutatva – 3:0-ra vezettek, azonban a biztos győzelemből egy nehezen kivívott döntetlen született…A Délamerikai Magyar Hírlap már szalagcímeiben is sokatmondónak tudósít: Az elvakult bíró a második félidőben csírájában fojtott meg minden magyar támadást! Tizenöt brazil játékos és a bíró ellen kellett küzdeni a Ferencvárosnak. Eldöntetlen kézzel-lábbal! Bikaviadallá vált a mérkőzés! Ami a brazil bíró a második félidőben elkövetett a magyar csapat ellen, arra még soha példa nemvolt, amióta futballmérkőzéseket játszanak. Mintha valamely csodálatos kendővel kötötte volna be a szemét, amely alól csak azt látta, amit éppen csapatának érdekei megkívántak és vakká lett újból abban a pillanatban, amikor a magyar csapatnak kedvező ítéletet kellett volna hoznia. Időnként talán még ő is restellte lehetetlen ítélkezéseit. Ilyen volt többet között az is, amikor Takács II-t tiszta gólhelyzetben Januaré a hatos vonalon két kézzel átölelve akadályozta meg akciójának befejezését. Ezért minden más pályán és bíró szemében feltétlen 11-es, ő azonban feldobta a labdát…Tudjuk, lovagias nemzet hírében állunk, azonban a Ferencváros nem azért jött el Budapestről…” (1929 – Rio válogatott)

“Kezdjük egyszer a végén! A bécsi bíró kettős sípjelzéssel pontot tesz KK középdöntőre. A csapatok – a Fradi és a Beogradski – fáradtan a középkörbe vonulnak és üdvözlik a közönséget. Hatalmas éljen-riadal jutalmazza a ferencvárosi fiúk nehéz győzelmét. A Fradi tovább jutott, a tomboló sereg boldog és szívesen megbocsájtja a sok bosszúságot, amit a csapata a meccs nagy részében neki okozott. Megyünk lefelé a tribünön. Vítéz Ginzery Dénes szövetségi kapitánnyal találkozunk. Kérdezés nélkül mondja: — Még csak van szív ebben a csapatban!…Mást is mond, dicséri Lázárt, aki igazán érti az angol rendszert és tudja is alkalmazni…de most a szív a fontos, ami igaz is. De bezzeg, ha a félidőben találkozunk a kapitánnyal, aligha tett volna ilyen megállapítást.Fáradtan mozogtak, unottan játszottak és hiányzott a lélek a munkájukból. Szólt a Hajrá Fradi!, meg a mindent bele!, úgy látszott azonban, hiába. Pedig egész héten az volt a főtéma, hogy talán kevés a Fradi egygólos hátránya, nem fogja a fiúkat nagyobb erőkifejtésre ösztökélni. Bizony, bizony azt az egy gól ráadást is igen keservesen verekedte ki a Fradi. És valljuk meg őszintén, némi szerencse árán.” (1940 – Beogradski)

“A hétköznap ellenére egészen szépszámú közönség gyűlt össze az Üllői-útra. A mérkőzésen a várakozásnak megfelelően végig a Ferencváros volt fölényben. Minden részében jobb volt a zöld-fehér csapat és csak az NSC védőinek lelkes munkája, csatárainak könnyelműsködése, valamint a balszerencse ütötte el még nagyobb arányú győzelemtől. A Ferencváros góljait: Mike, Sárosi III., Sárosi III., Sipos, Mike, Kubala, Sipos, Gyetvai, Gyetvai szerezték.” (1945 – NSC)

TFU_20030300_Trb_000 - 0009

1956

“Négyezer néző volt kíváncsi péntek délután az Üllői úton a zöld-fehérek edzőmeccsére” (2000 – Slovan Bratislava)

“Liban Abdi és Oláh Lóránt góljaival Jerevánban is nyert a Fradi, így kettős győzelemmel jutott a selejtező következő körébe…Prukner László: – Az eredménnyel elégedett vagyok, de a mutatott játékban már voltak hibák. De az vesse ránk az első követ, aki a megszerzett vezetésünk után az óriási meleg ellenére jobb játékot várt tőlünk. Megnyugodtunk, és nem voltak annyira pontosak, mint korábban, így az ellenfél is megpróbált támadásokat vezetni. Arra rendezkedtünk be később, hogy támadjanak a hazaiak és a kontrákkal próbálkozhassunk. Szép stadionban játszottunk, a pálya elég kemény volt, nem volt alkalmas kombinatív játékra, de az eredmény tükrében ezek a dolgok megszépülnek. Embert próbáló volt ez a túra: kilenc órát utaztunk, az időeltolódás és a negyvenfokos hőmérséklet sokat kivett belőlünk, de a lényeg, hogy továbbjutottunk!” (2011 – Ulisses)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 10.24.18:55 EL csoportkör CSZKA Moszkva-FTC (TV:Sport1)
Következik: 10.27.17:15 MOL Fehérvár-FTC (TV:M4sport)
Következik: MK 10.30. 12:30 BKV Előre-FTC (TV: -)
Következik: 11.02.17:00 FTC-Mezőkövesd (stream:M4sport.hu)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST