A Fradi naptára, július 9.

tempo-naptar

Évfordulók:

23 éve született Péter Antal

Mérkőzéseink ezen a napon:

1905. UTE – FTC: 1:3, Edzőmérkőzés
1911. Soroksári AC – vegyes FTC, ETC: , Edzőmérkőzés
1939. Bologna – Ferencváros: 3-1, KK
1958. Ferencváros – Tatabánya: 2-2, NB1
1972. Rába ETO – Ferencváros: 1-1, NB1
2002. Ferencváros – REAC: 0-0, Edzőmérkőzés
2004. Pasching – Ferencváros: 1-0, nemzetközi barátságos
2015. Ferencváros – Go Ahead Eagles: 4-1, EL selejtező

Összes díjmérkőzés: 5 mérkőzés, 1 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 8-8 gólkülönbség

Ezen a napon ült először az FTC kispadján díjmérkőzésen:

2004. László Csaba

Tallózás a korabeli sajtóhírekből:

“A Ferencvárosi Torna-Klub vasárnap délután barátságos mérkőzést tartott az Újpesti Torna-Egyesülettel a népszigeti pályán. Az egyesületek nem állították ki teljes első csapatukat és igy a mérkőzés lefolyása nem volt érdekes. Eredmény három gól egy ellen a Ferencvárosi Torna-Klub javára.” (1905.07.09 – UTE)

bologna“A Ferencvárost a már hagyományos olasz szerencse verte meg. A ferencvárosi fiúk az első féldiőt megnyerték. A második félidőben rövid öt perc alatt Puricelli három fejese Háda kapujának baloldalába megszerezte Bolognának a győzelmet. Nagy védelmi hiba volt és pillanatnyi megszédülés a ferencvárosi védők részéről. Mentségük lehet azonban a 40 fokon felüli meleg, ami nagyon sokat kivett a ferencvárosi játékosokból. Bologna az elért győzelem ellenére sem mutatott olyan meggyőzően jó formát, hogy kétgólos előnyét saját pályán ne lehetne behozni.” (1939.07.09 – Bologna)Tempó Fradi!: Az első meccset elvesztettük, de jött a visszavágó, mely örökre emlékezetes marad. Nem csak a továbbjutás miatt, hanem egy legendás játékos parádés játéka miatt is – de erről részletesebben majd a július 16-i naptárunkban olvashattok.

“A találkozónak csak a jobb helyezés elérése szempontjából volt jelentősége, mégis rendkívül izzó hangulatban kezdődött a játék. Az első negyedóra telítve volt eseményekkel. Ekkor esett a mérkőzés két gólja és történt a győri Nagy kiállítása. A játéktéren, nézőtéren egyaránt felforrósodott a hangulat…Csanádi Ferenc edző így nyilatkozott a bajnokság végén: — A dobogós helyek egyikének a megszerzése volt a célunk. Nem sikerült! Az ötödik helyen végeztünk, a bajnokságot nyert újpestiekkel szemben 10 pontos hátrányba kerültünk. Érthető, hogy nem vagyok megelégedve. Hogy nem sikerült a dobogóra kerülni, annak egyik oka: kilenc játékosunk volt tagja a válogatottnak! A sűrített program, valamint a kupatalálkozók nagyon igénybe vették játékosaimat. Ezeken a mérkőzéseken sérült meg Páncsics, Vépi, Branikovits és Szőke, s vált ki a küzdők sorából. Ez a bajnoki szereplésben is tükröződött. A válogatott mérkőzések előtt a második helyen voltunk, majd a sorozat után nem tudtunk mérkőzést nyerni, mert a tartalékos csapatnak csupán négy döntetlenre futotta.” (1972.07.09 – Rába ETO, NB1)

KS_1972_II_01_0008-19720709

2 hozzászólás a(z) A Fradi naptára, július 9. bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FACEBOOK:
HOST
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső utánpótlás emléktornák