A Fradi naptára, június 26.

tempo-naptar

Évfordulók:

121 éve született Buza Lajos
85 éve született Dunai I. János dr.
41 éve született Gyepes Gábor

Mérkőzéseink ezen a napon:

1904. Kaposvári AC – FTC 1:13, Edzőmérkőzés
1920. vegyes Viktoria, Altona – FTC 1-2, nemzetközi barátságos
1927. Rapid – Ferencváros 2-3, nemzetközi barátságos
1936. Slavia Praha – Ferencváros 4-0, KK
1938. Zidenice – Ferencváros 3-1, KK
1949. Ferencváros – Csepel 1-3, NB1
1954. Dinamo Szófia – Bp. Kinizsi 3-3, nemzetközi barátságos
1955. Egri Bástya – Bp. Kinizsi 0:7, Edzőmérkőzés
1960. Csepel – Ferencváros 1:2, NB1
2005. Zenta – Ferencváros 0-6, nemzetközi barátságos
2019. Red Bull Bragantino – Ferencváros 2-1, nemzetközi barátságos

Összes díjmérkőzés: 9 mérkőzés, 4 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség, 19-19 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

2005. Budovinszky Krisztián
2005. Győri Rajmond
2005. Kemenes Szabolcs
2005. Tímár Krisztián
2019. Gróf Dávid
2019. Skvarka, Michal

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1954. Kerekes Jenő
2005. Sowunmi, Thomas

Ezen a napon játszotta egyetlen díjmérkőzését a csapatunkban:

2005. Domokos Sándor

Ezen a napon játszotta utolsó válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

2016. Nagy Ádám
2016. Sesták, Stanislav

1920

19“A labdarúgás sok évtizedes történetében páratlan esemény zárta le a két fővárosi zöld-fehér reprezentásának találkozását. A Rapid pályán 7000 néző előtt lefolyt mérkőzést Dlabak, a cseh szövetség által delegált kladno-i bí­ró vezette. Az első félidőben olyan biztos kézzel és fölényesen irányí­totta a meccset, hogy szünetben a tribünök és öltözők dicséretétől volt hangosak. A II. félidőben már váratlanul gyengének bizonyult, a 44. percben hozott lehetetlen í­téletével pedig teljesen elrontotta a mérkőzést, amelyről most senkisem tudja, hogy mi is valtaképp a végeredmény. A 44. percben ugyanis Dlabak 11-est diktált a Ferencváros ellen. A magyar csapat erősen tiltakozott, de Szigeti elnök közbelépése lecsillapí­totta a kedélyeket. Csak Takács izgalma nem csitult és a kiváló bekk a sí­pjel után befutott a 16-osba és saját kapujába lőtte labdát. A szabályok világos rendelkezése ellenére nem rúgatta újra Dlabak a 11-est, hanem általános elképedésre gólt í­télt. Utána nyomban le is fújja a meccset, mert a játékidő letelt. Dlabak azzal indokolta í­téletét, hogy nem törödik vele, ki rúgja a labdát, ha az a kapuba ment, ő gólt í­tél. Szerintem a meccs eredménye 3:3…Meisl Hugó: — Dlabak úr nem fog új szabályokat kitalálni. A mérkőzés helyes eredménye 3:2 a Ferencváros javára és ha a Ferencváros ezt kéri, az osztrák szövetség ezt hivatalosan is meg fogja állapí­tani.(1927 – Rapid Wien)

balról: Kispéter, Rudas, Mészáros J., Kertész T., Szabó L., Dékány, Fenyvesi, Mátrai, Orosz, Faragó, Ombódi

1954

“Változatos, a játék egyes időszakaiban jó iramú küzdelmet láthattak a nézők. A szí­nvonalról azonban már nem mondhatjuk el ugyanezt. Mindkét csapattól sokszor láthattunk gyors indí­tásokat, ötletes megoldásokat, a befejezésekbe azonban sokszor hiba csúszott. A Ferencváros jobb erőben játszott és gyorsaságban is felülmúlta ellenfelét. A Csepel hosszú idő óta nem játszott olyan jól, mint ezen a mérkőzésen. Voltak elgondolások a piros-kékek játékában. A csatársorok közötti különbség azonban végig szembetűnő volt. A Ferencváros sokkal veszélyesebb támadásokat tudott vezetni, a csepeliek támadásai kissé régimódinak tüntek a zöld-fehérek támadási mellett. Végül is ez a különbség a két támadósor között megérdemelt Ferencváros győzelmet eredményezett.” (1960 – Csepel)

“Több, mint kétezer néző gyülekezett a zentai stadionban, jelezve: errefelé is óriási népszerűségnek örvend a Ferencváros…Amit érdemes megemlí­teni: a Fradi mindegyik akciója a jobb oldalról indult az első félidőben. Sowunmi Thomas többször is próbálkozott, ám lövései nem találtak célba. A 43. percben zápor zavarta az öltözőbe a játékosokat, a szurkolók nagy számban elmenekültek a pályáról, kivéve a legbátrabb Fradi-szurkolókat, akik félmeztelenül éltették csapatukat a legnagyobb esőben is. Most volt miért ünnepelniük…Az első perctől mi irányí­tottunk, az első negyed órában Nógrádi három ziccert is kihagyott. A folytatásban már pontosabban céloztunk és a Ferencvárosban most bemutatkozó Tí­már, illetve Bajevski két góljával a szünetben már 3-0-ra vezettünk. A második játékrész óriási hazai helyzettel kezdődött, ám az egyedül kilépő zentai támadó közeli lövését Kemenes óriási bravúrral hárí­totta. A folytatás úgy alakult, mint az első félidőben. A szárkapocscsonttörése után teljesen felépült Laczkó Zsolt, ismét remek teljesí­tményt nyújtott és kétszer is betalált a hazaiak kapujába. Rajta kí­vül Domokos Sándor vette be a házigazdák kapuját a második játékrészben.” (2005 – FK Zenta)

2016

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső