Zalka András

ZalkaAndras

A neves labdarúgó-szakemberről, sportvezetőről köztudott, hogy több mint negyedszázadon át a TF alkotó szellemi életéből alaposan kivette részét. (1968-tól 1978-ig igazgatóhelyettes, 1978-tól 1984-ig rektor!) Azt már kevesebben tudják, hogy a főiskola miatt nem lett ferencvárosi labdarúgó, hiszen a tanársegédi állást focistaként nem tölthette be. Nagy elméleti és gyakorlati tudása, Fradi iránti szeretete azonban visszahozta az Üllői útra. Mészáros József edző „csendestársaként” a VVK-sikerek és bajnokságok idején segített a hattérből. Dr. Lakat Károly edzősége idején az egész FTC-utánpótlás szakágát irányította. 1968-ban igazgatóhelyettesi kinevezése véget vetett az FTC-nél eltöltött hivatalos éveknek. Az  FTC örökös tagja.

Nagy Béla

3 hozzászólás a(z) Zalka András bejegyzéshez

 • A 60-as évek végén a TF hallgatója voltam, ott hallottam ezt a történetet a tanár úrról.
  A játékcsarnokban voltak tanszékek is, ahol ZA dolgozott. Az első évfolyamos hallgatók a röplabda óra végeztével bementek a fürdőbe zuhanyozni. Egyikük szóba elegyedett az éppen ott tisztálkodó kölyökképű Zalka Andrással (azt gondolta, hogy Ő is hallgató).
  -- Haver b..meg, dörzsöld már meg szappannal a hátam!
  -- Nagyon szívesen kedves barátom… Így jó lesz?
  -- Kösz haver! Te is ide jársz?
  -- Igen ide, a labdarúgó tanszék vezetője vagyok.
  -- ???

 • Bandi bácsi! Én az a Tomi vagyok, aki a Dob utcában a Som bácsiéknál sokat megfordúltam és szinte családtagnak számítottam. Nagyon szeretnék tudni valamit Önről. Sokat mesélek a gyerekeimnek azokrol az időkről. A legnagyobb tisztelettel emlegetem az ott megismert embereket. Sokszor használom az akkor tanultakat, akár erkölcsről, akár emberségről legyen szó. 64 éves vagyok. Nyugdíjas. Két gyönyörű fiam van, harmicncöt és harminchárom évesek. Egyenlőre ennyit írok magamról. Szeretnék Önről is hallani, ezrt kerestem meg.
  Nagy tisztelettel üdvözlöm Tomi.
  Hajrá Fradi!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 01.25.14:55 FTC-Paks (TV:Duna World)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST