A Fradi naptára, augusztus 28.

tempo-naptar

Évfordulók:

57 éve született Dukon Béla
10 éve hunyt el Gyetvai László
135 éve született Mandl Frigyes

Mérkőzéseink ezen a napon:

1910. FTC – KAOE 3:0, Edzőmérkőzés
1921. Boldklubben ’67 – FTC 3-3, nemzetközi barátságos
1927. Bocskay – Ferencváros 0-3, NB1
1932. Ferencváros – Soroksár 8-2, NB1
1938. Zugló – Ferencváros 1-8, NB1
1941. Ferencváros – Diósgyőri MÁVAG 2-2, NB1
1947. SZAC – Ferencváros 3:1, Edzőmérkőzés
1955. Pécsi Dózsa – Bp. Kinizsi 0:1, NB1
1957. Ferencváros – Gázgyár 11:1, Edzőmérkőzés
1963. Vasas – Ferencváros 2:2, NB1
1966. Ferencváros – SBTC 5:1, NB1
1968. Ferencváros – Tatabánya 4:1, NB1
1973. Real Zaragoza – Ferencváros 1:2, Nemzetközi torna
1975. Dinamo Kijev – Ferencváros 1-2, Nemzetközi torna
1976. Dorog – Ferencváros 0-3, NB1
1977. Tiszavasvári Lombik – Ferencváros 1-6, Edzőmérkőzés
1985. Lengyelország – Ferencváros 2-0, nemzetközi barátságos
1993. EMDSZ-Sopron – Ferencváros 0-1, NB1
2000. Ferencváros – Dinamo Zagreb 1-2, nemzetközi barátságos
2003. Ferencváros – Birkirkara 1-0, UEFA selejtező
2007. Ferencváros – Paks 0-0, MK
2008. Leányfalu – Ferencváros 0-9, MK
2011. Vasas – Ferencváros 2-0, NB1
2021. Ferencváros – DVSC 4-2, NB1
2022. Ferencváros – Bp. Honvéd 3-1, NB1

Összes díjmérkőzés: 21 mérkőzés, 14 győzelem, 4 döntetlen, 3 vereség, 62-23 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1927. Takács II. József
2021. Gavric, Zeljko

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

2000. Csoknay Norbert
2007. Szabó Kálmán
2021. Haratin, Ihor

“A Ferencvárosnak meg kellett dolgoznia a győzelemért, noha a Bocskay több játékosa csődött mondott. így hibásnak bizonyult Hübner mellőzése Farkassal szemben. A két első gól ugyanis erősen Farkas számlájára í­randó. A Ferencváros az első félidőben, amikor széllel játszott, fölényben volt, szünet után azonban már szóhoz engedte jutni a hazai csapatot is, amely az utolsó negyedórában impozáns finist vágott ki és alaposan próbára tette a ferencvárosi védelmet. A Ferencvárostól különben többet vártak Debrecenben. Különösen a csatársoron látszott meg, hogy még nem szokott össze. Csak Rázsó mutatott klasszikus játékot…Szigeti Imre: — A csatársorunk még nincs kielégí­tő formában. A Bocskay tetszett. Az a tudat, hogy telt ház előtt a legjobb ellen játszik, megtöbbszörözte a Bocskay erejét.” (1927 – Bocskay)

“Tucatnál is több gólt lőhetett volna a Ferencváros, de csak nyolcig jutott…A Ferencváros kétségtelenül megérdemli a győzelmet még ilyen arányban is. A helyzet azonban az, hogy a zöld-fehérek még több gólt rúghattak volna, ha csatársoruk jobb formában van, illetve beidegezte már a labda helyes időzí­tését, a pontosabb célzást. A helyzetek egyre-másra alakultak ki, csak a gólok nem sikerültek. Nem a soroksáriak védték ki őket: fölé, mellé mentek a labdát. Annyi bizonyos, hogy rosszul nem játszott a Ferencváros csatársora, de ez a játék még csak í­zelí­tő a zöld-fehérek igazi tudásából. Éppen ezért egyenlőre csak a végig megbí­zható és jól játszó Kohut érdemes dicséretet. Egészen másként állunk a fedezetsorral. Néha percekig szemet-lelket gyönyörködtető volt a játékuk. Mindegy volt, hogy Sárosihoz került-e labda vagy Lázárhoz. Mindig jó helyen volt. Sőt Laky is jól illeszkedett melléjük. Erre a fedezetsorra újra épí­teni lehet, akár újabb bajnokságot is.” (1932 – Soroksár)

“Az Öv-utcai pályaavatásra megosztva érkeznek a nézők. A nézőtér már egy órával a mérkőzés kezdete előtt háromnegyedig megtelt. Aránylag minden szépen, simán bonyolódik le, még az állóhelyen is lehet mozogni a kezdés előtt. A közönséget hangszórón keresztül zenével szórakoztatják és sportszerűségre figyelmeztetik. Fair mérkőzésen, helyenként lefékezve is, Kemény remeklésével, játszva nyert a Fradi és ilyen arányban is megérdemli a győzelmet. Minden tekintetben úr volt a pályán, egyik-másik játékosan egészen pompás formával lepte meg hí­veit…Hlavay György edző: — Néhány játékosunk egészen jól játszott. Ez kétszeresen fontos, hiszen ezen a talajon a játékosok néha szinte undorral rúgtak a labdába. Nagyon sok felesleges mozdulatokat kellett tenniök, mert a rossz talajon a labda gyakran egészen másfelé ugrott, mint ahová számí­tották…Kemény: — Sikerültek a beadásaim.” (1938 – Zugló SE)

“A pécsi közönség az első félidő után általában úgy vélekedett, hogy a hazai együttes a második félidőben mindkét pontot megszerzi. Ezek a szurkolók abban bí­ztak, hogy szünet után jobban bí­rják majd erővel a pécsi játékosok, lesz erejük a győzelem kiharcolására. Ezzel szemben azt történt, hogy szünet után a fővárosiak bí­rták jobban erővel, lendülettel s a második negyvenöt percben mutatott játékukkal megérdemelten győzték le a pécsi együttest. A győztes gól az 51. percben esett: Ombódi a jobboldalról í­velt be szabadrúgást, Borsos kapásból lőtte a kapura, amely a védőkről visszapattant Ombódi elé, aki beí­velte ás Vilezsál nehéz szögből, mintegy 5 méterről a kapuba fejelte a labdát.” (1955 – Pécsi Dózsa)

“Nehezen alakult ki a Ferencváros biztos győzelme. Amí­g az első félidőben a hátrafelé is sokat mozgó csatárok – különösen Varga – bí­rták erővel, szinte állandóan náluk volt a labda, de a kapu előtt vagy elügyetlenkedték a helyzeteket vagy az önfeláldozóan közbevetődő tarjáni védők hárí­tottak. 2:1 után felcsillant a vidéki csapat előtt az egyenlí­tés lehetősége, bátrabban mentek előre, s – ez lett a vesztük. A két csapat között jelentős tudásbeli különbség mutatkozott, de az eredmény kialakulásában közrejátszottak az SBTC kapusának második félidőbeli súlyos hibái is. A Ferencvárosban Mátrai végig nagyvonalúan, hibátlanul látta el feladatát. Szúcs okosan játszott, sok labdát szerzett. Varga esze, irányí­tója volt a támadósornak, s emellett kapura is veszélyes volt.” (1966 – Salgótarján)

npl-1966-II-0006-19660828-sbtc-varga

1966

“Az izgalmakban érdekes fordulatokban, gólokban gazdag mérkőzést végig az jellemezte, hogy a Ferencváros nagy fölényben játszott, a Tatabánya pedig minden erejét a védekezésre összpontosí­totta. Horváth fogta Albertet, Laczkó Vargát, a belső védők mélyen hátrahúzódtak, elől csupán a két szélső maradt. Ennek a védekezésnek aztán nem volt könnyű megtalálni az ellenszerét, ami az első félidőben nem is sikerült. Szünet után egy nagy fordulat következett, mégpedig az, hogy a bajnokcsapat tagjai, főleg a csatárok, nagyon lendületesek, mozgékonyak voltak, tudatosan változtatták a helyüket, ötletben az ellenfélre nézve meglepő húzásokban sem volt hiány. Varga vezérletével valósággal szétzilálták a lelkes tatabányai védelmet s a közönség elismerő tapsa közben biztosan győztek.” (1968 – Tatabánya)

1968, Varga Zoltán: Mesternégyes a Tatabánya ellen (is)!

1973

1975

“Akárcsak legutóbb a Honvéd, a Dorog is megerősí­tette védelmét a bajnok ellen, de ez nem érte el a kí­vánt eredményt. A zöld-fehérek tetszetős, lendületes, széleken indí­tott támadásokkal sorozatban gólhelyzeteket teremtettek a betömörült védelem ellenére is. A első félidő elsősorban a Ferencváros jóvoltából élvezetes, eseménydús volt. A második játékrészben a háromgólos előny birtokában a vendégek lefékeztek, ellaposodott a játék. A hajrában a dorogiak már többször előremerészkedtek, de a legnagyobb helyzeteket is elügyetlenkedték.” (1976 – Dorog)

“Meglehetősen kiegyenlí­tett első húsz perc után a félidő második felében egyere jobban játszó középpályásai révén feljött a hazai csapat, gólhelyzeteket is alakí­tottak ki a soproniak, de az i-re nem sikerült feltenni a pontot. A fordulás után az 50. percben Chiratcu hazaadását Wukovics elcsí­pte, kicselezte Milchramot és 6 m-ről laposan gurí­tott a hálóba (0:1). A gól után a Ferencváros egyre-másra alakí­totta ki helyzeteit, egy í­zben például Détári 2 m-ről a felső lécet találta el. Az utolsó harminc percben a rendkivül jó erőben lévő soproni csapat nagy erővel és viharosan támadott, de a kialakult gólhelyzeteket, ezek közül a legnagyobb Korsósé volt a 88. percben, rendre elhibázták a hazai játékosok. A mérkőzés összképe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna, Molnár játékvezető enyhén szólva nem állt feladata magaslatán.” (1993 – EMDSZ-Sopron)

“Dragóner Attila megmutatta a csatároknak, hogyan is kell gólt szerezni.” (2003 – Birkirkara)

“A 7. percben Abdi révén jutottunk vezetéshez, majd futószalagon érkeztek a gólok. A 16. percben Lamine fejelt a kapuba, nem sokkal később Moussa bombáját követően már 3-0 volt az állás. Ezután 10 perces gólcsend következett, amit Dramane tört meg, és két perccel később újra betalált az elefántcsontparti támadó. A félidő hajrájában Abdi révén már fél tucatnál jártunk. A második félidő elején Dramane folytatta a gólgyártást, a 66. percben Bartha egy szép egyéni akció végén nyolcra növelte találataink számát. A 9-0-s végeredményt öt perccel a vége előtt Diaz állí­totta be.” (2008 – Leányfalu)

2021

2022

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • Ma meghalt Gyetvai Laci bácsi, most olvasom a fradi.hu-n… Isten nyugosztalja drága öreg legendánkat, sosem feledjük, jó játékot odafenn a régi cimborákkal. :-(((((

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) / FK Decic (montenegrói) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ