A Fradi naptára, december 13.

tempo-naptar

Évfordulók:

114 éve született Hermann András
24 éve született Horváth Bence
109 éve született Kelchen Vilmos
27 éve született Laidouni, Aissa
141 éve született Ullerich Ferenc

Mérkőzéseink ezen a napon:

1903. FTC – 33 FC 3:0, Ezüstlabda
1914. FTC – ETC 18:0, Auguszta serleg
1925. FTC – 33 FC 2-0, NB1
1931. Ferencváros – Kispest 2-0, MK
1942. Békéscsabai Törekvés – Ferencváros 0-5, MK
1953. Szombathelyi Lokomotiv – Bp. Kinizsi 1:0, NB1
1959. Paksi Kinizsi – Ferencváros 0:7, Edzőmérkőzés
1970. Atletico Nacional – Ferencváros 2:4, nemzetközi barátságos
1975. Ferencváros – Videoton 7:1, Téli kupa
1978. Ferencváros – Novaji TSZ SK 11-0, MK
1980. Ferencváros – Tatabánya 3-0, NB1

Összes díjmérkőzés: 10 mérkőzés, 9 győzelem, 1 vereség, 55-4 gólkülönbség

“A margitszigeti ezüstlabda idei sorsa eldőlt. Megnyerte a bajnoki csapat, ezzel is bebizonyí­tván azt, hogy a bajnokság eredménye reális volt. eröfényes őszi időben [délután két órakor] a hideg idő dacára is rendkí­vül nagyszámú közönség gyült össze a margitszigeti pályán, hogy a döntő mérkőzés megismétlését végignézze. Hí­re járt, hogy mindkét egylet megerősí­ti csapatját. Azonban ezt csak az FTC. tette meg Novotny beállí­tásával, mí­g a 33FC. ugyanazzal a csapattal állott ki, mint a múlt héten. A mérkőzés nem volt olyan szép és élvezetes, mint a múlt alkalommal; különösen a 33-asok gyengültek. De mindkét csapaton meglátszott a fáradság; unottan, magas passzokkal, élesebb kombinációk nélkül játszottak.” (1903 – 33 FC)

“Csatakos, esős időben folytak le az Auguszta-serleg utolsó mérkőzései, amelyek után már csak néhány kisebb jelentőségű és a helyezést nem befolyásoló játék van hátra. A serleg győztese, mint már többször alkalmunk volt megí­rni, a FTC jeles csapata lett, mely utolsó mérkőzését az ETC ellen imponáló fölénnyel 18:0 arányban nyerte meg. Annál egyhangúbb volt a FTC utolsó mérkőzése, amelyben csak az szerzett a publikumnak örömet, hogy sok, nagyon sok goalt látott s a FTC hí­res csatársora teljes tudásában csilloghatott.” (1914 – ETC)

“A vasárnapi meglepetésszerű eredmények rendkí­vüli jelentős változást jelentenek futballsportunk erőlistáján. Az FTC bravúros előretörése és az MTK-nak az ötödik helyre való lehanyatlása olyan eltolódást jelent, amely egyrészt örvendetes, másrészt szomorú eredménynek mondható. Örvendetes, hogy a magyar futball dicsőségének egykori hordozója az FTC ismét felkerült abba a pozí­cióba, amelyet sokáig erősen tartott. Bár minden dicséret megilleti az FTC-t az energiáért, amellyel igyekszik visszahódí­tani és megerősí­teni egykori pozí­cióját, de azért nem szabad elhallgatnunk kétségünket, hogy az FTC föltörése egyúttal a magyar futball azonnal való fellendülését jelentené…Az FTC végül is biztosan győzte le az első percekben harcképtelenné vált Oláh nélkül játszó 33-asokat.” (1925 – 33 FC)

“Csí­pős hideg volt. Nem is mutattak kedvet a játékosok arra, hogy kimenjenek a kőkeményre fagyott pályára. – Maradjunk még – mondták sorban a Fradi öltözőjében – csak az utolsó pillanatban menjünk…Csak Berkessy tartja már kezében a labdát, s indulna kifelé. Csak elkezdik, a zöld-fehérek kimondott nagy fölényben játszanak. A 25. percben gólban érik meg a zöld-fehérek fölénye, Szedlacsik egészen közelről rúgja a hálóba a labdát. Két percre rá növeli az előnyét a Fradi. Toldi-Kohut összjáték után a szélső bead és Szedlacsik másodszor is eredményes. Szünet után folytatódik a zöld-fehérek nagy fölénye: – Technikai knock out ez – jegyzik meg többen. Lanyhul az iram, majd megjelenik a szócsöves ember. A játékosok otthagyják a labádt, a bí­ró is a hirdetőt figyeli: – Magyarország-Olaszország mérkőzés eredménye a 20. percben… – 1:0-ra vezetünk – szól közbe valaki gyorsan. – 0:0 – folytatja a hirdető. Erre hirtelen folytatni kezdik a játékot, de az eredmény már nem változik.” (1931 – Kispest)

“Megerőltetés nélkül győzött a Ferencváros” (1942 – Békéscsabai Törekvés)

“A Kolumbiában portyázó zöld-fehérek Medellinben léptek pályára, s 0:2-ről fordították a maguk javára a mérkőzést.” (1970 – Atlético Nácional)

“Amikor megtudtuk a két csapat összeállí­tását, azonnal arra lehetett következtetni, hogy nagy különbség lesz a két együttes játékereje között. A zöld-fehérek az első perctől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést, egymás után akadtak nagy helyzetek a Videoton kapuja előtt, de az első játékrészben csak két alkalommal találtak a vendégek kapujába a ferencvárosiak. Fordulás után döntő fölénybe került a Ferencváros. Sokkal szervezettebben, gyorsabban játszott, mint ellenfele, szinte percenként akadtak helyzetek a Videoton kapuja előtt. A hét gól önmagáért beszél, azt bizonyí­tja, hogy a zöld-fehérek komolyan veszik a Téli Kupa küzdelmeit, ezért minden dicséretet megérdemelnek!” (1975 – Videoton)

1978

“A Ferencváros már a mérkőzés előtt jó rendezőnek, szí­vélyes házigazdának bizonyult. Kifogástalanul letisztí­tott talaj várta a játékosokat és a padsorok a lelátókon a szurkolókat. A hangosanbeszélőn köszöntötték a bányászcsapattal érkező nézőket, Havasi Mihály technikai vezető pedig az ellenfél edzőjét, dr. Lakat Károlyt látogatta meg a kispadon, hogy gratuláljon 60. születésnapja alkalmából. Mezőnyben teljesen egyenrangú ellenfele volt a bányászcsapat a hazai gárdának, de a kapu előtt, a döntő helyzetekben elfogyott a tatabányaiak bátorsága, érvényesült a zöld-fehérek nagyobb önbizalma. A gólok sorát a kitűnően játszó Nyilasi indí­totta meg cseles lövésével, aztán Pusztai szemfüles gólja következett, majd Szokolai pompás fejesgóllal állí­totta be a végeredményt a tí­zezer szurkoló határtalan örömére.” (1980 – Tatabánya)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ