A Fradi naptára, december 14.

tempo-naptar

Évfordulók:

128 éve született Wiener János

Mérkőzéseink ezen a napon:

1913. FTC – BAK 6:0, Edzőmérkőzés
1919. FTC – 33 FC 0-0, NB1
1933. Mastagnen – Ferencváros 0-6, nemzetközi barátságos
1941. Ferencváros – Gyömrői VOGE 12:1, Edzőmérkőzés
1947. Vasas – Ferencváros 1-1, NB1
1958. Bp. Honvéd – Ferencváros 5:1, NB1
1974. Békéscsaba – Ferencváros 1:1, Téli kupa
1975. Ferencváros – Újpesti Dózsa 4:1, Téli kupa
1977. ZTE – Ferencváros 3-3, NB1

Összes díjmérkőzés: 7 mérkőzés, 2 győzelem, 4 döntetlen, 1 vereség, 16-11 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1919. Hermann Ignác
1919. Weisz Ferenc

SV-19131215-07-19131214

1913

“A két csapat legutóbbi teljesí­tményei után az eldöntetlen nagy meglepetés. A 33-ak csapata a szezon végén formába jött és hétről-hétre fejlődő játékot mutat. Ennek ellenkezőjét állapí­thatjuk meg az FTC-ről, amely az MTK mérkőzés óta lényegesen visszaesett. Bár tudásra nézve a csapat ma is felette állott ellenfelének, de játékából éppen a lelkesedés, győzni akarás és azok a mellékkörülmények hiányoztak, amelyek a múltban számos szép sikerhez segí­tették a zöld-fehérek csapatát. A játék képe nem volt ní­vós és a küzdelem sem nyújtott túlságos nagy élvezetes pillanatot. Az FTC csatársorának gyenge játékát a 33-ak derekasan működő védelme sikerrel ellensúlyozta.” (1919 – 33 FC)

NS-19331215-01-19331214

1933

“Vasárnap délelőtt kellemes napsütéses időben elég sokan mennek az FTC Üllői úti sporttelepe felé, megnézni a csapat edzőmérkőzését. A játékvezető-öltöző előtt halljuk: Úgy volt, Ruck papája vezeti a meccset, de nem vállalja, nehogy elfogultsággal vádolják. Kezdődik a mérkőzés, a Fradi zöld, a gyömrőiek piros ingben játszanak. Sárosi dr. már 3. percben gólt szerez. Az 5. percben Pósa megszólal: —Nem lehet itt a balszélen labdát kapni, eddig még egyet sem kaptam! – Majd, hogy meg ne fázzon, egy lövés után megtámadja kapust. — Milyen labdaéhes! – viccelődnek a nézők. Negyedóra telik el és már hattal vezet a Fradi. A nézők be is kiabálnak: — Felcserélni a két kapust! – Most teljesül a közönség óhaja. Több gól nem is esik az első harmadban. Pósa helyett a közben megérkező Gyetvay áll be, aki rögtön odaszól Kiszelynek: — Labdát kérek!… — Nekem nincs – vágja rá Kiszely – majd megfagyok! A megfagyáson egy kicsit derülnek a nézők, mert hiszen süt a nap. A Fradi csatársora lelkesen ostromolja a kölcsönvett Csikós kapuját. Vége a második harmadnak, Kiszely lefelé menet í­gy szól: — Lajos bácsi, nem játszom tovább, elég volt!…A utolsó öt góljából a fiatal Füstös János négy gólt jegyez. Mindenhonnan kapura lő. Füstös nem akar mást, csak gólt lőni! – lelkesednek a Fradi vezetői. 12:1 a vége, a lefújás után Vitéz Kemenesy mondja: — Szaladunk ebédelni, azután megyünk ki Szentlőrincre, jobbszélsőt nézni…de főleg Deák, a középcsatár érdekel bennünket!(1941 – Gyömrői VOGE)

“Megismétlődött az őszi bajnoki eredmény! Akkor is 4:1-re nyertek a zöld-fehérek. Bár nagy számjegyű győzelmet aratott az FTC, azt kell mondanunk, a találkozó végig heves iramú, nagy küzdelmet hozott, s csak a hajrában dőlt el a mérkőzés a zöld-fehérek javára. Az FTC nagy lendülettel kezdett, de a kihagyott 11-es után egy időre megtorpant. Ezt ügyesen használta ki a lila-fehér együttes és a vezetést is megszerezte. Az FTC támadásaiba sok hiba csúszott. A hajrában a zöld-fehérek újí­tani tudtak. Most már a széleken sok támadás futott, sokat javultak a középpályások is. Ekkor gyors egymásutánban három gólt szereztek. Mindkét csapatot meg kell dicsérni azért a lelkesedésért, akarásért, amellyel végig küzdötték a 90 percet. Az a véleményünk, hogy a Téli Kupa döntője jó hí­rverése volt a labdarúgásnak. Mind a Ferencváros, mind pedig a Dózsa számos olyan fiatalt vonultatott fel, akik a későbbiek során sok örömet szereznek majd a szurkolóknak.” (1975 – Újpesti Dózsa)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ