A Fradi naptára, december 20.

tempo-naptar

Évfordulók:

49 éve született Mátyus János
139 éve született Müller József

Mérkőzéseink ezen a napon:

1908. MAC – FTC 5:3, NB1
1924. Beogradszki – FTC 0-2, nemzetközi barátságos
1925. FTC – UTE 2-0, NB1
1931. Lugano – Ferencváros 1-3, nemzetközi barátságos
1936. FC Basel – Ferencváros 2-4, nemzetközi barátságos
1942. Ferencváros – Gamma 1-0, MK
1953. Debreceni Lokomotiv – Bp. Kinizsi 0:1, Edzőmérkőzés
1956. Vojvodina – Ferencváros 1:0, nemzetközi barátságos
1961. Penarol – Ferencváros 1:0, nemzetközi barátságos
1978. Csepel – Ferencváros 1-2, NB1
1980. DVTK – Ferencváros 0-0, NB1

Összes díjmérkőzés: 10 mérkőzés, 6 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség, 17-11 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1924. Müller Ferenc dr.

“A téli túramérkőzések hosszú sorozata ma kedvező körülmények között kezdődött meg: az FTC amely nem is tudta legjobb csapatát csatasorba állí­tani, biztosan győzte le Belgrád egyik legjobb csapatát. A mérkőzés eredményénél sokkal értékesebb nyereség a magyar sportra, hogy az FTC-nek még inkább sikerült megszilárdí­tani a jó viszonyt a jugoszláv sportkörökkel. Zágráb után Belgrád futballistái s közönsége ismerték meg jó oldaláról a magyar futballtudását s ennek jó hatása nem fog elmaradni a továbbiakban sem. Érdekes s érdemes följegyzésre, hogy a belgrádi csapatban is magyar játékosokkal találkoztunk s éppen a két magyar játékos, Laky, az FTC volt kapusa és Wetzer, a Törekvés volt csatára volt a belgrádi csapat erőssége. A mérkőzés az FTC állandó fölényének jegyében zajlott le és csak a balszerencsének tulajdoní­tható, hogy nagyobb arányú győzelmet nem arattunk.” (1924 – Beogradszki)

“Az őszi szezon izgalmakat magában hordozó voltához méltó puskaporos hangulatban zajlott le a két bajnokaspiráns találkozása. Az FTC-UTE derby tényleg rászolgált az elnevezésre a mérkőzés fontosságát és lefolyását tekintve. Nem szenved kétséges, hogy a jelenleg két legjobb együttes állt szemben egymással, s küzdelmük az első perctől az utolsóig hatalmas iramú, kemény, férfias harc volt, melyből végül is az adódó helyzeteknek szerencsésebb kiaknázása folytán a zöld-fehér együttes került ki győztesen. Meg kell állapí­tanunk azonban, hogy a teljesen egyenlő ellenfelek párharca a döntetlen eredményben nyert volna leghűbb kifejezést, mert az UTE-nak határozottan több jó gólsansza volt, mint az FTC-nek, és ha hozzávesszük, hogy a lila-fehérek két kapufát lőttek s egy – bár nem jogos – 11-est nem tudtak értékesí­teni, továbbá egy szerintük szabályosan elért góljukat annulálta a bí­ró, a kétgólos UTE vereség nem a realitás képe. Az FTC győzelmének fontosságát egy percre sem tévesztette szem elől s ha voltak is lefékezett percei a zöld-fehér együttesnek, a kitűnő halfsor ezalatt az idő alatt mindent hárí­tott…Pataki Mihály, az FTC csapatkapitánya: – Boldog vagyok, hogy győztünk és örömet szerezhettünk kedves közönségünknek, amely méltán abban a kellemes illúzióban ringathatja magát, hogy visszaszerezzük a bajnokságot. Nehéz küzdelem volt, mi valamennyien minden megtettünk a siker érdekében…” (1925 – UTE)

1931 – Lugano

“A Ferencváros a baseli mérkőzéséről a Zürichben megjelenő Sport szokatlanul hosszú tudósí­tásban számol be. Így í­r: Ez a mérkőzés a szépség és a sport szempontjából teljes élvezetet nyújtott: a legélénkebb és legváltozatosabb mérkőzés volt, amelyet az utóbbi időkben a baseli pályán játszottak. A Ferencváros elkápráztat a technika csodáival. A labda magától vándorol egyik lábról a másikra, úgy, mintha ez a legtermészetesebb lenne. Idegességnek nyoma sincs s a tudás mellett különösen a biztonságot csodáljuk meg. Nem is egyének játszanak, mert minden egyén pompásan illeszkedik be abba a gépezetbe, amelyben főtengelye a szimpatikus és kiváló Sárosi dr. A Ferencváros végig uralják a mezőnyt. Ezt kitartásuknak és jobb kondí­ciójuknak is köszönhetik. A baseliek nevében köszönjük ezt a pompás futball élvezetet, amit a Ferencváros és az FTC Basel nyújtott.” (1936 – FC Basel)

1942

1978

1980

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ