A Fradi naptára, január 17.

tempo-naptar

Évfordulók:

125 éve született Amsel Ignác
53 éve született Christiansen, Kenneth
91 éve született Gerendás András
88 éve született Győri-Kiss István
28 éve született Havas Attila
95 éve született Kárász Endre
25 éve hunyt el Kéri Károly
80 éve született Kuchta Ferenc
124 éve született Winkler Róbert

amsel-ignac-naptar

A Ferencvárosi labdarúgás első klasszis, válogatott kapuvédője, AMSEL IGNÁC, 1922-ben védett először a Fradiban. Összesen 324 alkalommal őrizte a hálónkat, háromszor nyert magyar bajnokságot, négyszer magyar kupát és tagja volt az 1928-ban KK-t nyert csapatnak. “Angyal” védett Olaszországban, majd visszatért az Üllői útra.

TFU_19941130_FU_NIIA - 0002-5KÉRI KÁROLY a Ferencvárosi labdarúgás egyik kiváló “szürke eminenciása” 1943-ban lépett először pályára zöld-fehérben. 10 éven át volt a csapat állandó játékosa. Megbí­zható játékos volt akit a pontos helyezkedés, a határozott szerelés és a jó fejjáték jellemezte. Bár fedezetként tartjuk számon, de talán ő volt az első “beállós” a magyar labdarúgás történetében. Összesen 313 alkalommal lépett a pályára a Ferencvárosi szí­neiben és 3 gólt szerzett. Tagja volt az 1948/49-s “álomcsapatnak”, mely bajnokságot nyert. Bár neve nem cseng olyan ismerősnek mint az akkori sztároké, de nélküle 10 éven át elképzelhetetlen volt a Ferencváros.

Mérkőzéseink ezen a napon:

1980. Boca Juniors – Ferencváros 1-1, Nemzetközi torna
1981. Orosházi MTK – Ferencváros 2-9, Edzőmérkőzés
1983. Simaság – Ferencváros ?-?, Edzőmérkőzés
2006. Soroksár – Ferencváros 1-1, Edzőmérkőzés

Összes díjmérkőzés: 1 mérkőzés, 1 döntetlen, 1-1 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

1991. Keresztúri András

“Negyedik dél-amerikai mérkőzésünkön, 40 ezer néző előtt kitűnően játszott csapatunk, s a nagyhí­rű Boca Juniors ellen értékes 1-1-et ért el. A hazaiak a 33. percben Puton révén szereztek vezetést. A 40. percben Pusztai ritkán látható hatalmas lövéssel egyenlí­tett. Csapatunk nagyon jól játszott, közelebb állt a győzelemhez: Ebedli. Pusztai és Tóth nyújtott igen jó teljesí­tményt.”

l_1991MAR2-kereszturi1991. január 17-én debütált a nemzeti csapatban Keresztúri András.

“Keresztúri rengeteget vállalt magára, beadásai veszélyesek voltak, a lövésekkel nem volt szerencséje.”

Keresztúri mellett Simon, Limperger és az ex-fradista Váczi Dénes is pályára lépett a Nehru kupán, ahol 2-1-re győzött Magyarország válogatottja.

4 hozzászólás a(z) A Fradi naptára, január 17. bejegyzéshez

  • Nálam KÉRI KÁROLY UGYANOLYAN BECSBEN ÁLL, mint MINDEN FRADISTA !!!

  • szerintem senki, egyszerűen eszükbe se jutott, meg kapcsolatrendszerük se volt hozzá. akkor épp a torgyáni szakértelem dúlt a falakon belül. lett belőle a zágráb, az is egy évvel később, ezer néző előtt. emlékezetesre sikeredett történet volt az is.

    • sajnos, kispufi, nagyon igazad van…emlékszem én is, ’98-99-ben ment a hülyí­tés (Fradi-részvény, Üllői úti-téglajegy stb, nekem is benn ragadt vagy 30-40 ezer forintom… ) majd jön a Milan, jön a Barcelona, jön a Rapid… szupertorna… csak közben Torgyán-Turdean “doktor” uralkodott, basáskodott… Páncsics Miki személyes kapcsolatai alapján idehozta a Dinamót…olyan gigantikus, bombasztikus centenáriumi gála volt, mint amilyet megérdemeltünk…!!!??? :(((

  • Azert a figyelmetekbe ajanlom azt a Boca-meccset , ket eve nyertek Vb-t az argentinok !
    Akkoriban meg mindenhol szivesen latott vendeg volt a Fradi ! 20 ev mulva kinn voltam Buenos Airesben, akkor eppen Vilagkupa gyoztesek voltak, s szivesen jottek volna a Fradihoz ellenfelkent, az lett volna az igazi centenariumi meccs. Tenyleg, ezt ki furta meg…?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.10.15::30 M4 Sport
OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ