A Fradi naptára, január 9.

ns-19680110-01-19680109-2

Évfordulók:

56 éve született Eszenyi Dénes
33 éve született Gárdos András
70 éve született Kakas László
139 éve született Lissauer Lipót
79 éve hunyt el Újvári József

Mérkőzéseink ezen a napon:

1916. FTC – Vas és fémmunkások SC 1:2, Edzőmérkőzés
1927. Ferencváros – Újpest 3-2, Téli kupa
1956. Málta – Bp. Kinizsi 0:0, nemzetközi barátságos
1968. Liverpool – Ferencváros 0:1, VVK
2021. Alhaurín de la Torre CF – Ferencváros 0-4, nemzetközi barátságos

Összes díjmérkőzés: 4 mérkőzés, 3 győzelem, 1 döntetlen, 8-2 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

2021. Nagy Olivér
2021. Redzic Damir

“A tél legszebb mérkőzését játszotta a két csapat. A zöld-fehérek védekezésben, támadásban egyaránt felülmúlta ellenfelét, sőt néha olyan játékos mutatott, mellyel bebizonyí­totta, hogy most valóban a Ferencváros a legjobb csapatunk.” (1927 – Újpest)

“Akkor csattant fel először a taps a stadionban, amikor Varga Zoltán mesteri módon hátrasarkalta a labdát és Katona fölé lőtte. Másodszor pedig a mérkőzés befejezésekor, amikor önfeledten, boldogan levonult a pályáról a ferencvárosi tizenegy…Ezen a hideg, januári estén emlékezetes, nagy futballcsatát nyert meg a Ferencváros. Olyan ellenfelet győzött le oroszlánbarlangjában, amelyik az angol bajnokság egyik várományosa, és sok nagy nemzetközi sikerrel is büszkélkedik. Az volt az ember érzése, hogy az egykori hí­res ferencvárosi szí­v támadt fel a játékosokban, máskülönben nem tudták volna leküzdeni a sok hátrányt. — Jó játék volt, a Ferencváros megérdemelte a győzelmet. – Ennyit mondott lakonikus rövidséggel a Liverpool edzője. Lakat Károly í­gy értékelt a győzelmet: — Nagyképűség volna tőlem, ha azt mondanám, hogy számí­tottunk a győzelemre…Tudtam, hogy csak akkor van halvány reményünk, ha lelkileg is megfelelő módon tudom készí­teni a fiúkat. Úgy látszik, ez sikerült, hiszen csak ilyen önfeláldozó, lelkes, odaadó játék tette lehetővé ezt a szép eredményt. Minden tekintetben, de főleg taktikai fegyelemből jelesre vizsgáztak játékosaink, mindenki nagyon igyekezett. Páncsics és Novák egészen kiválóan játszott...Az angol lapok “Szomorú búcsú” cí­mmel kommentálták a mérkőzést. Megállapí­tották, hogy erőnlétben, taktikai téren felülmúlták a Liverpool-t, a zöld-fehér játékosok tökéletes urai voltak a labdának, és a sí­kos, hóval borí­tott talajon is biztosan mozogtak. Magyar rapszódiát láthattak és egy gólt, mely elcsendesí­tette az Armfield stadion közönségét.” (1968 – Liverpool)

KS_1968_01_0006-19680109

7 hozzászólás a(z) A Fradi naptára, január 9. bejegyzéshez

 • AKÁRHÁNYSZOR OLVASOM, MINDIG MEGHATÓDOM !
  HAJRÁ FRADI !!! !!! !!!

  • Nem csodálom, én is! Még mindig! Pedig még a meccset is láttam! Egy csoda volt, de akkoriban nem csináltak nagy faxnit belőle. A magyar bajnok megverte az angol bajnokot. Na, bumm! A magyar (egyik) szupercsapat megverteaz angol (egyik) szupercsapatot. Na, bumm! Az egyiknek tovább kell jutni, nem?

   Fiatalok kedvéért azt akarom kihozni az egészből, hogy bár Európa szerte FELTŠ°NÉST keltett diadalunk, de senkit nem kellett újjáéleszteni, mondván, hogy hogy verhet ki egy magyar csapat egy angolt?

 • NEM LEHET VELE BETELNI !

 • Szerintem dicső történelmünk egyik legnagyobb győzelme … kár, hogy sokan elfelejtették … én nem … aznap húzták ki az egyik nagyon fájós fogam … az volt a vigaszdí­j, hogy suli ide, suli oda, este fennmaradhattam megnézni a ‘Pool -- Fradi világrangadót! Mert akkor az volt ! A 3 tartalékkal felálló Ferencvárosi TC 1-0-ra verte a vérprofikból álló “ezerszeres” angol bajnokot, Géczi, Mátrai, Albert nélkül!!! Na, ezt csinálja ma utánuk bármely “szuperklub”!

 • A futbalban nincs lehetetlen.”Csak,, munka és kvalitás kérdése.HAJRÁ FRADiiiiiiii.

 • Méghozzá milyen VVK mérkőzés! Búcsúztatni a Liverpoolt egy magyar csapatnak (nekünk talán kétszer is sikerült, 1974-ben is), manapság már az álom kategóriájába tartozik.

 • Azért a régiek tényleg nem értettek a focihoz,VVK meccs ezen a napon. Hol volt a nagyszerű 3 hónapos téli szünet?:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ