A Fradi naptára, június 25.

tempo-naptar

Évfordulók:

81 éve hunyt el Bódis János
41 éve hunyt el Dimény Lajos
51 éve született Mlinkovics László
110 éve született Pósa Béla
56 éve született Short, Craig
52 éve született Szűcs György

Mérkőzéseink ezen a napon:

1911. Kaposvári AC – FTC 1:13, Edzőmérkőzés
1916. FTC – 33 FC 0:0, Edzőmérkőzés
1919. MTK – FTC 1-0, Rapid serleg
1922. TTC – FTC 0-1, NB1
1925. Hertha Berlin – FTC 3-1, nemzetközi barátságos
1930. BSC Gablonz – Ferencváros 1-12, nemzetközi barátságos
1931. Rio válogatott – Ferencváros 3-1, nemzetközi barátságos
1944. Ferencváros – Kolozsvári AC 2-2, MK döntő
1958. EMTK – Ferencváros 1:1, Edzőmérkőzés
1961. Ferencváros – Bp. Honvéd 0:0, NB1
1967. Ferencváros – SZEAC 5:0, NB1
1969. Volán – Ferencváros 2:1, MK
1972. Videoton – Ferencváros 4:3, NB1
1986. Ferencváros – Utánpótlás-válogatott ?-?, Edzőmérkőzés
2014. Ferencváros – Dunaújváros PASE 1-1, Edzőmérkőzés
2015. DVSC – Ferencváros 0-2, Edzőmérkőzés
2021. SV Heimstetten – Ferencváros 0-5, nemzetközi barátságos
2022. Ferencváros – Ludogerec 3-0, nemzetközi barátságos

Összes díjmérkőzés: 12 mérkőzés, 5 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség, 34-16 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

2021. Mergl Szabolcs

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1919. Payer Imre
2021. Csonka András

“A magyar bajnokcsapat holnap egy lépéssel ismét előbbre jut nyári programjának a lebonyolí­tásában. Arad után Kaposvár városát látogatja meg, a hol a Kaposvári Atlétikai Klubbal tart barátságos mérkőzést. A ferencvárosiak Kaposvárról kirándulást rendeznek a Balatonra, a hol három napot töltenek a labdarúgók…Óriási közönség Gyönyörű játék. FTC két tartalékkal játszott.” (1911 – Kaposvári AC)

1919

“FTC kezd és rövid, változatos játék után a TTC kapuja elé telepszik. Gyönyörű csatárjátékkal feledteti el hálás publikumával mindazt a keserűséget, amit a szezonban okozott neki. A balszárny remekel, de Schwarz is okosan játszik s a lövések is gyakoriak. Obitz, Pataki, Tóth sorban küldik hatalmas lövéseiket, de az élesszemű Füleki pompásan véd. Közben a TTC le-lefut, de az FTC-védelem ujólag előreveti a csatársort, mely ötletes támadásokkal szorongatja a TTC kapuját. Füleki Tóth lövését még elhárí­tja, de Pataki lapos lövése a háló jobb sarkában akad meg. Helycsere után állandó FTC fölény. Szép támadások, sok lövés jellemzik ezt az időszakot. A TTC egyre durvább, Procenkót és Győrit kiállí­tja a bí­ró. Az FTC-ből a csatársor brillí­rozott, jól játszott Blum és Wilheim, valamint Hungler II.” (1922 – TTC)

1930

“Kissé borús, de szélcsendes, kellemes időben már az előmérkőzésre özönlik a közönség. A kezdésre 28 000 szoronganak a lelátón. A Ferencváros tanyájára egyszerre érkeznek a játékosok. Amikor Rudas belép, összecsapja a kezét és ezt mondja: — Miért itt vetkőzünk? A Kolozsvár öltözője a győztes öltöző! Két kupagyőzelmünk alkalmával öltöztünk ott…A hangulat kitűnő, az önbizalom feltűnő a zöld-fehéreknél…Darnay László dr. a Ferencváros elnöke jön és bejelenti a következőket: — Fiúk! Tudjátok, hogy vitéz Jaross Andor belügyminiszter út lett az egyesület elnöke. Valószí­nű, hogy belátogat az öltözőbe is. Kérlek titeket, hogy jó játékkal köszönjétek ezt meg neki. Az új elnököt a Ferencváros fogadó bizottsága köszönti, majd az öltözőbe vezették a minisztert, ahol Darnay László a Ferencváros ügyvezetője üdvözölte. Még mielőtt az új elnök válaszolt volna az üdvözlő beszédre, “pihenj-t” vezényel a zöld-fehéreknek, mondván: — Ne álljatok vigyázzba, mert elmerevedtek!…Izgalmas jelenetekben gazdag, változatos, a közönséget valóban gyönyörködtető játék alakult ki a mérkőzésen. Mind a két csapat idegesen kezdett. A Ferencváros soraiból azonban hamarabb eltüntette ezt a hátrány Ónody pompás gólja. Jó ideig úgy festett, hogy a Ferencváros legázolja ellenfelét. A vidéki csapat azonban lépésről lépésre jött fel és kitudta egyenlí­teni a végeredményt. Utána óriási harc alakult ki a pályán. Az utolsó percekben csodálatos lelkesedéssel erősí­t a Kolozsvár. A KAC beszorul, kilenc emberrel védekezik, de nem változik az eredmény.” (1944 – Kolozsvár)

“A Ferencváros nyugodtan, de nagy ambicióval készülődött a tavaszi idény utolsó mérkőzésére. A pályán az első perctől kezdve kezükben tartották a játék irányí­tását. Különösen az első félidőben volt ellenállhatatlan a támadójátékuk, szebbnél-szebb átadások, bravúros átadások váltogatták egymást. Szünet után a vendéglátók engedtek az iramból, és ennek következményeként olykor a Szeged is lélegzethez jutott. A helyzetek alapján a Ferencváros akár kétszámjegyű győzelmet is elérhettek volna. A Szegedre alig-alig lehetett ráismerni, különösen meglepő volt, hogy védelme milyen gyakran került zavarba.” (1967 – SzEAC)

Országos Ifjúsági Bajnokság (1984) – Döntő Balatonalmádiban

2022

4 hozzászólás a(z) A Fradi naptára, június 25. bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) / FK Decic (montenegrói) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ