A Fradi naptára, június 25.

tempo-naptar

Évfordulók:

39 éve hunyt el Dimény Lajos
49 éve született Mlinkovics László
108 éve született Pósa Béla
54 éve született Short, Craig

Mérkőzéseink ezen a napon:

1911. Kaposvári AC – FTC 1:13, Edzőmérkőzés
1916. FTC – 33 FC 0:0, Edzőmérkőzés
1919. MTK – FTC 1-0, Rapid serleg
1922. TTC – FTC 0-1, NB1
1925. Hertha Berlin – FTC 3-1, nemzetközi barátságos
1930. BSC Gablonz – Ferencváros 1-12, nemzetközi barátságos
1931. Rio válogatott – Ferencváros 3-1, nemzetközi barátságos
1944. Ferencváros – Kolozsvári AC 2-2, MK döntő
1958. EMTK – Ferencváros 1:1, Edzőmérkőzés
1961. Ferencváros – Bp. Honvéd 0:0, NB1
1967. Ferencváros – SZEAC 5:0, NB1
1969. Volán – Ferencváros 2:1, MK
1972. Videoton – Ferencváros 4-3, NB1
2014. Ferencváros – Dunaújváros PASE 1-1, Edzőmérkőzés
2015. DVSC – Ferencváros 0-2, Edzőmérkőzés
2021. SV Heimstetten – Ferencváros 0-5, nemzetközi barátságos

Összes díjmérkőzés: 11 mérkőzés, 4 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség, 31-16 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

2021. Mergl Szabolcs

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1919. Payer Imre
1969. Megyeri Győző
2021. Csonka András
2021. Nagy Olivér

“A magyar bajnokcsapat holnap egy lépéssel ismét előbbre jut nyári programjának a lebonyolí­tásában. Arad után Kaposvár városát látogatja meg, a hol a Kaposvári Atlétikai Klubbal tart barátságos mérkőzést. A ferencvárosiak Kaposvárról kirándulást rendeznek a Balatonra, a hol három napot töltenek a labdarúgók…Óriási közönség Gyönyörű játék. FTC két tartalékkal játszott.” (1911 – Kaposvári AC)

1919

“FTC kezd és rövid, változatos játék után a TTC kapuja elé telepszik. Gyönyörű csatárjátékkal feledteti el hálás publikumával mindazt a keserűséget, amit a szezonban okozott neki. A balszárny remekel, de Schwarz is okosan játszik s a lövések is gyakoriak. Obitz, Pataki, Tóth sorban küldik hatalmas lövéseiket, de az élesszemű Füleki pompásan véd. Közben a TTC le-lefut, de az FTC-védelem ujólag előreveti a csatársort, mely ötletes támadásokkal szorongatja a TTC kapuját. Füleki Tóth lövését még elhárí­tja, de Pataki lapos lövése a háló jobb sarkában akad meg. Helycsere után állandó FTC fölény. Szép támadások, sok lövés jellemzik ezt az időszakot. A TTC egyre durvább, Procenkót és Győrit kiállí­tja a bí­ró. Az FTC-ből a csatársor brillí­rozott, jól játszott Blum és Wilheim, valamint Hungler II.” (1922 – TTC)

1930

“Kissé borús, de szélcsendes, kellemes időben már az előmérkőzésre özönlik a közönség. A kezdésre 28 000 szoronganak a lelátón. A Ferencváros tanyájára egyszerre érkeznek a játékosok. Amikor Rudas belép, összecsapja a kezét és ezt mondja: — Miért itt vetkőzünk? A Kolozsvár öltözője a győztes öltöző! Két kupagyőzelmünk alkalmával öltöztünk ott…A hangulat kitűnő, az önbizalom feltűnő a zöld-fehéreknél…Darnay László dr. a Ferencváros elnöke jön és bejelenti a következőket: — Fiúk! Tudjátok, hogy vitéz Jaross Andor belügyminiszter út lett az egyesület elnöke. Valószí­nű, hogy belátogat az öltözőbe is. Kérlek titeket, hogy jó játékkal köszönjétek ezt meg neki. Az új elnököt a Ferencváros fogadó bizottsága köszönti, majd az öltözőbe vezették a minisztert, ahol Darnay László a Ferencváros ügyvezetője üdvözölte. Még mielőtt az új elnök válaszolt volna az üdvözlő beszédre, “pihenj-t” vezényel a zöld-fehéreknek, mondván: — Ne álljatok vigyázzba, mert elmerevedtek!…Izgalmas jelenetekben gazdag, változatos, a közönséget valóban gyönyörködtető játék alakult ki a mérkőzésen. Mind a két csapat idegesen kezdett. A Ferencváros soraiból azonban hamarabb eltüntette ezt a hátrány Ónody pompás gólja. Jó ideig úgy festett, hogy a Ferencváros legázolja ellenfelét. A vidéki csapat azonban lépésről lépésre jött fel és kitudta egyenlí­teni a végeredményt. Utána óriási harc alakult ki a pályán. Az utolsó percekben csodálatos lelkesedéssel erősí­t a Kolozsvár. A KAC beszorul, kilenc emberrel védekezik, de nem változik az eredmény.” (1944 – Kolozsvár)

“A Ferencváros nyugodtan, de nagy ambicióval készülődött a tavaszi idény utolsó mérkőzésére. A pályán az első perctől kezdve kezükben tartották a játék irányí­tását. Különösen az első félidőben volt ellenállhatatlan a támadójátékuk, szebbnél-szebb átadások, bravúros átadások váltogatták egymást. Szünet után a vendéglátók engedtek az iramból, és ennek következményeként olykor a Szeged is lélegzethez jutott. A helyzetek alapján a Ferencváros akár kétszámjegyű győzelmet is elérhettek volna. A Szegedre alig-alig lehetett ráismerni, különösen meglepő volt, hogy védelme milyen gyakran került zavarba.” (1967 – SzEAC)

Országos Ifjúsági Bajnokság (1984) – Döntő Balatonalmádiban

4 hozzászólás a(z) A Fradi naptára, június 25. bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső