A Fradi naptára, november 15.

tempo-naptar

Évfordulók:

48 éve született Dragóner Attila
135 éve született Molnár II. Imre

Mérkőzéseink ezen a napon:

1903. FTC – MUE 11:1, Edzőmérkőzés
1914. FTC – TTC 5:1, Auguszta serleg
1925. ETC – FTC 0-1, NB1
1931. Ferencváros – Attila 4-0, NB1
1942. Ferencváros – Törekvés 4-0, NB1
1947. Szolnoki MÁV – Ferencváros 1-3, NB1
1959. Ferencváros – BVSC 5:1, NB1
1961. Ferencváros – Pilis 6:1, Edzőmérkőzés
1967. Ferencváros – Real Zaragoza 0:0, Edzőmérkőzés
1972. SBTC – Ferencváros 1-1, NB1
1975. DVTK – Ferencváros 0-0, NB1
1978. Ferencváros – H. Osztyapenko SE 8-1, Edzőmérkőzés
1980. Spartak Komarno – Ferencváros 1-4, nemzetközi barátságos
1986. Haladás – Ferencváros 1-0, NB1
1995. EMDSZ-Sopron – Ferencváros 4-3, MK
2003. Ferencváros – Békéscsaba 2-0, NB1
2008. Vecsés – Ferencváros 0-4, NB2

Összes díjmérkőzés: 13 mérkőzés, 9 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 36-10 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

2003. Károlyi Sándor

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1947. Sinka György

Ezen a napon játszotta első válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

1988. Fischer Pál
1989. Simon Tibor
2015. Pintér Ádám
2016. Lovrencsics Gergő

Ezen a napon játszotta utolsó válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

2016. Pintér Ádám
2018. Böde Dániel
2021. Uzuni, Myrto

Ezen a napon játszotta egyetlen válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

2016. Nagy Dominik

“A MUE. a tavasz óta rohamosan hanyatlott. Utóbbi bajnoki matchein még teljes csapatját sem tudta kiállí­tani. A mult vasárnap az FTC.-vel kellett volna a bajnokságért mérkőznie, azonban teljes csapata nem jelent meg és í­gy az FTC. küzdelem nélkül két pontot í­rt fel. A közönségre való tekintetből aztán hirtelen alakí­tottak egy csapatot, amelyet az FTC. nagy fölénnyel győzött le. A mérkőzés azután a FTC. javára 11:1 eredménynyel végződött. Akkor valamennyi lap a fent előadottak értelmében tréning jellegűnek jelezte e mérkőzést. A biró azonban arról, mint bajnokiról tett jelentést, előadva, hogy neki a kapitányok bajnokinak mondották. Az intéző bizottság a MUE. panasza elvetésével a mérkőzést mult ülésében bajnokinak mondotta ki.” (1903 – MUE)

SH-19141116-03-19141115

1914

“Az FTC mintha jövő hétre tartogatta volna erejét, lefékezve játszott” (1925 – ETC)

“Papiroson úgy festenek a nagy csapatok győzelmi gólarányai, mint a papí­rforma diadalai. A valóságban azonban keményen meg kell küzdeni a győzelemért. A szemetelő eső csúszóssá áztatta a pálya talaján anélkül, hogy komoly sárról lehetett volna beszélni. Ez a talaj erősen próbára tette a játékosok rúgótechnikáját, egyben vizsga is volt számukra ebből a tantárgyból. HOgy néhányan kevésbé jó osztályzatot kaptak, ez már nem meglepetés. Ahhoz képest, hogy az Attila mennyire minden kilátás nélkül indult a harcba, igazán keménynek kell nevezni a küzdelmet, amit a Ferencvárosnak folytatnia kellett azért, hogy mind a kép pontját biztonságba érezze. Az I. félidőben sehogyan sem bí­rt a ferencvárosi csatársor a miskolciak szí­vós védekezésével, csak a II. félidő pörölycsapásként ismétlődő támadásai őrölték fel az Attila védelmét. Végül is még több góllal is győzhetett volna a zöld-fehér együttes, ha a szerencse jobban mellé áll. A Ferencváros nem mutatott egyenletes formát a mérkőzés során. Kezdetben erősen meghendikepelte a csapatot, hogy Takács II. nagyon óvatosan játszott.” (1931 – Attila)

“A Ferencváros helyenként felcsillanó jó játékkal és kétségtelenül nagyobb tudása révén biztos győzelmet aratott az egészen gyenge csatársorú Törökvés ellen. A győzelem nem volt egészen könnyű, mert a Törökvés védelme végig jól küzdött, s a Ferencváros csatársorában nem volt az összjáték kifogástalan. Láttunk jó egyéni csatárteljesí­tményeket, de az összmunkát, a támadások tervszerű felépí­tését általában nélkülöztük. Érdekes, hogy a Ferencvárosban éppen a szélsők azok, akik a támadásokat el tudják indí­tani. Gyetvai még nincs formában, de í­gy is volt már néhány jó rohama és beadása. Sipos tartózkodóan játszott, a közelharcokba nem szí­vesen bocsátkozott, de minden megmozdulásából lett valami, ő a legjobb ferencvárosi csatár! Utána a fiatal Ónody következik a rangsorban. Nagy tehetsége szépen bontakozik. Finta és Lukács nagy igyekezettel játszott, Sárosi III szokott játékát nyújtotta, jó keresztlabdát, jó szöktetések és – kevés lapos passz…Tasnády József, a Törekvés edzője: — Hiába, csak nem tudjuk az elfogódottságunkat a Ferencvárossal szemben a pályán kí­vül hagyni…” (1942 – Törekvés) | Tempó, Fradi!: Néha régen sem volt másképp: – De gyengén futnak a támadások!— – panaszkodott egy zöld-fehér hí­vő a tribünön. – Ugyan! – legyintett a szomszédja — Ma a mi kapunkra játszunk. Ma hazaadási nap van. Ez volt most a huszadik hazaadás…

“Az első percekben úgy indult a játék, hogy a Ferencváros gólzáporos győzelmet arat. Tí­z perc után azonban érthetetlenül visszavett a zöld-fehér csapat. Támadtak ugyan sokat, de csak Szabó lőtt kapura. Az első félidőben helyenként nyomasztó volt a Ferencváros fölénye, a Szolnok azonban lelkesen védekezett. Szünet után nyí­ltabb lett a játék. Horvát II. gólja után erősen feljött a Szolnok és ekkor gyakran munkában volt a zöld-fehérek védelme. Az utolsó húsz perc ismét a Ferencvárosé volt. Labdakezelésben és gyorsaságban a Ferencváros jobb volt. Nem volt magas szí­nvonalú a mérkőzés, az iram is csak helyenként volt kielégí­tő. A Ferencváros végeredményben tervszerűbb, gólrátörőbb játékával megérdemelten nyerte meg a találkozót.” (1947 – Szolnok)

“A Ferencváros ezen a mérkőzésen talán az idei legjobb játékát nyújtotta. Az együttes minden egyes tagja duzzadt az erőtől, ami a jó előkészí­tésre mutat. A fradisták eleven, gyors, váratlan megoldásoktól tarkí­tott csatárjátéka nemcsak szemre volt szép, hanem eredményesnek is bizonyult. Jóllehet két gólban erősen ludas a BVSC kapusa is, mégis az az igazság, hogy a Ferencváros gyorsan kombináló, állandó mozgásban lévő és sok helycserét alkalmazó támadósora teljesen felőrölte a vasutasok védelmét és sokszor játszi könnyedséggel közelí­tette meg az ellenfél kapuját. Ez annál is dicséretesebb, mivel a vasutasok Nagy J.-t hátravonták Albert őrzésére és í­gy csaknem mindig védelmi emberfölényben voltak. A zöld-fehérek a második félidőben kissé kiengedtek az iramból, de mezőnyfölényüket í­gy is állandósí­tani tudták. Albertet a vendég védők nem tudták tartani, pompás egyéni megoldásai és négy fejesgólja a mérkőzés legjobbjává tette.” (1959 – BVSC)

1972

1975

2003

2008

1970

1994

2015

2018

2019

2021

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső