A Fradi naptára, október 11.

tempo-naptar

Évfordulók:

34 éve született Papucsek Barna
63 éve született Pölöskei Gábor
134 éve született Schlosser Imre

Mérkőzéseink ezen a napon:

1908. FTC – Törekvés 6:1, NB1
1914. FTC – III. ker. TVE 1:0, Auguszta serleg
1925. FTC – Kecskeméti AC 3-1, MK
1931. Sabaria – Ferencváros 1-3, NB1
1936. Ferencváros – Budai 11 7-1, NB1
1942. Ferencváros – Diósgyőri MÁVAG 5-2, NB1
1959. Orosházi Kinizsi – Ferencváros 0:0, Edzőmérkőzés
1961. Ferencváros – EVTK 9:0, Edzőmérkőzés
1967. Ferencváros – Arges Pitesti 4:0, VVK
1969. Ferencváros – MTK 2:1, NB1
1970. Ferencváros – MTK 0:1, NB1
1972. Ferencváros – KELTEX 10:6, Edzőmérkőzés
1975. Ferencváros – Vasas 2:1, NB1
1978. Ferencváros – Honvéd Bem József SE 5-2, Edzőmérkőzés
1980. Csepel – Ferencváros 0-0, NB1
2006. Tapolcai Honvéd – Ferencváros 0-6, Edzőmérkőzés

Összes díjmérkőzés: 11 mérkőzés, 9 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, 33-9 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1914. Rossmann László

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1925. Wilheim Vilmos

Ezen a napon játszotta egyetlen díjmérkőzését a csapatunkban:

1914. Klein Antal

Ezen a napon játszotta első válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

1964. Géczi István dr.
1995. Hajdú Attila
1995. Nyilas Elek

Ezen a napon játszotta utolsó válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

1995. Simon Tibor
2015. Leandro, de Almeida

“A FTC.-nek az őszi idény eddigi mérkőzésein mutatott változó, illetve hanyatló formája után, szinte megnyugtatólag hat népszerű csapatunknak a Törekvés ellen elért nagy gólarányú győzelme. A Törekvés az első félidőben jól tartotta magát, eredményesen védekezett, sőt a vezető gólt is ő érte el, a második félidőben azonban a FTC .-t elhagyta az első félidőbeni balszerencséje s a 17-ik perctől ugyancsak gólképesnek mutatkozott, amennyiben ebben a félidőben nem kevesebb, mint öt gólt rúgott. A csatársorban Kórody és Schlosser mellett a jobb szárny vált ki, ahol Gerstl és Braun jól játszik össze fedezetével Weinberrel. Bródy ismét fáradhatatlan játékával Rumbold pedig biztonságával tűnt ki. A Törekvésnél Szednicsek, Takáts voltak legveszélyesebbek, akiket kellőleg egyedül Kaufmann támogatott. A védelem csak az első félidőben dolgozott jól, a másodikban úgy látszik kifulladt, mert igen sok súlyos taktikai és egyéb hibát követett el, úgy hogy ekkor már Dürr kiváló védése nem használt.” (1908 – Törekvés)

“Nagy meglepetés, hogy az FTC csak a legminimálisabb gólarányban tudta legyőzni az óbudaiakat. Az FTC csatársorában a két szélső, Weisz és Tóth, a védelemben pedig Szandovits hiányzott, ami természetesen az összjáték rovására ment. Egyedül a halfsor volt tehát teljes, amely kifogástalanul végezte a dolgát. Farkas és Kiss ugyan a fair játék rovására alaposan kihasználta az erejét, ami Kiss kiállí­tását vonta maga után. Schlosserre erősen vigyázott a ví­vők védelme. Pataki lassankint visszanyeri régi formáját. Fritz pedig néhány labdát bravúrral védett.” (1914 – III. ker. TVE)

1925

“A Ferencváros megérdemelte a győzelmet, mert egységesebb volt és mert jobb futballt játszott. Valószí­nűleg másként alakul az eredmény, ha kezdettől fogva határozottan ráment volna a csapat a győzelemre. Az első tí­z percben ugyanis hiányzott a ferencvárosiakból a kell erély, pedig ekkor könnyen kihasználhatták volna a Sabaria gyenge kezdését. Később azonban a helyi csapat mindjobban megemberelte magát, belejött a játékba, ő kezdte fokozni az iramot s majdnem kiharcolta a meglepetést, hiszen legalább annyit támadott, mint nagynevű ellenfele…Blum, a Ferencváros trénere: – A meccs, a Ferencváros idei legnehezebb mérkőzése volt.” (1931 – Sabaria) | Tempó, Fradi!: Ennyi év távlatából labdarúgásunk történetének egyik legemlékezetesebb bajnoki cí­me, az 1931/32-s, 100%-s teljesí­tménnyel kiví­vott elsőség, mely számos esetben “hajszálon” függött. Ilyen volt az őszi szezonban a Sabaria elleni mérkőzésünk, hiszen négy perccel (!) a vége előtt még 1:1-re állt a találkozó. A lelkesen és helyenként jól is játszó szombathelyi csapatot – mely az 50. percig még vezetett is – a 86. percben Takács II. és a 90. percben Toldi góljaival tudtunk csak legyőzni.

“Az öltözőben reggeli a hangulat. A Ferencvárosnál gyúrással ébresztgetik a fiúk izmait. – Csak lassan fiúk, ráértek. A pesti közönség javí­thatatlan késő. Csak most kezd jönni…A pénztáraknál tényleg torlódás van, mindenki egyszerre érkezik. A két csapat vezetői megegyeznek, hogy csak negyedórás késéssel kezdenek…A mérkőzésen meg már helyenként magával ragadó futballt láttunk a Ferencvárostól. De csak tőle. A Budai 11 teljesen elmerült a szürkeségben. Ez azonban csak a némileg csökkenti a Ferencváros győzelmének értékét, hiszen a Budai szürkeségének nagyrészt a Ferencváros csillogása volt az okozója. A Ferencváros határozottan fejlődőben van, s a csapat csaknem mindegyik tagja kitűnő formára futott fel.” (1936 – Budai “11”)

“A Ferencváros jó formában, biztosan és megérdemelten győzött. A DiMÁVAG nem volt könnyű ellenfél s ha Fazekas nem sérül meg, a Ferencváros győzelme sokkal nehezebb lett volna. A Ferencváros csatársorában a balszárny most feljavult a jobbszárny mellé, a csatársor közepén pedig Finta meglepően jó formába lendülve, a csatársor szellemi vezérének bizonyult. Bármilyen jól harcolt a DiMÁVAG védelme, a gólhelyzetekhez képest nem is látszik olyan soknak az öt ferencvárosi gól. A Ferencvárosból elsősorban a csatársort kell megdicsérni…Tóth István sportigazgató: – 5:0 után elől is, hátul is könnyelműsködtek a fiúk. Ennek még lesz folytatása.” (1942 – DiMÁVAG)

“Népstadion, 80 ezer néző. Már az első percekben kitűnt, hogy a vendégcsapat arra törekszik, hogy a megszerzett kétgólos előnyt tartsa. Elől úgyszólván csak néha tartózkodott két román játékos. A többiek a kapu előterében próbáltak erős védőfalat alkotni. A Ferencváros valósággal kapujához szegezte az FC Arges csapatát. Talán éppen ez is volt a baj, mert hosszú ideig nehezen tudtak rést ütni a halltalanul szí­vós román védelmen. Ebben a játékrészben igazán szép játék nem tudott kialakulni, ember ember elleni küzdelem folyt. Szünet után, amikor a második gólt az FC Arges hálójába került, a vendégcsapat feladta addigi védőjátékát. Érezte, hogy most már csak úgy érhet el sikert, ha gólt tud rúgni. Ekkor már három, sőt időnként négy román játékos is elől tartózkodott. A fellazult román védelem ellen a Ferencváros fergeteges támadásba kezdett. Egymást követték a gyors, ötletes támadások, a ragyogóan játszót Albert vezérletével. Nem sok hiányzott a Ferencváros nagyobb arányú győzelméhez.” (1967 – FC Arges)

“FTC—MTK örökrangadóról beszélni – anakronizmus. Jó ideje a kék-fehérek, ma már a zöld-fehérek sem felelnek meg a sokatmondó jelzőnek. A közönség még enged a csábí­tásnak, reménykedik, kiül a lelátókra, hogy tanúja legyen a két nagy múltú egyesület vetélkedőjének. Így ült neki a szombat délutánnak is, sajnos azonban a reménykedőknek ismét szomorúan kellett távozniok. Gyenge, nagyon gyenge labdarúgást láthattak. A mérkőzés történéseit nem érdemes feljegyezni, hiszen érdemleges esemény – a gólok ellenére – alig volt.” (1969 – MTK)

NS-19751012-01-19751011

1975

1959

1964

1978

1989

1992

1997

2014

2020

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ