Az 1931/32 évi bajnoki szezon mérkőzései

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

 • *

  Pluhár István feljegyzése a bajnoki évről:
  1931—32-es profi-bajnokság. — Bajnok: a Ferencváros.

  Ilyen még nem fordult elő a magyar labdarúgó bajnokságban. Veretlenül, pontveszteség nélkül lett bajnok a Fradi. 100%-os bajnokságot nyert.

  Huszonkét mérkőzést pontveszteség nélkül végigjátszani egy erős mezőnyben, az nagy szó. A bajnokcsapat: Háda — Takács I, Korányi — Lyka, Sárosi Gy., Lázár — Táncos, Takács II, Turay, Toldi, Kohut. Egyszer játszott Bukovi Márton is. Edző Blum Zoltán volt.

  Otthon Ferencvárosi siker, külföldön katasztrofális vereségek. Kikapott a magyar válogatott Bécsben az osztrákoktól 8:2-re, a svájciaktól 3:1-re. A nemzetközi kupákból minden magyar csapat gyorsan kiesett. A nemzetközi vereségek erősen nyugtalaní­tották a magyar labdarúgás vezetőit.

  A Fradi 100%-os bajnoksága úgy kezdődött, hogy az Újpest megcsinálja a mester-hármast. Öt mérkőzésig fej-fej mellett haladt a Fradival. Újpesten győzött a Fradi simán 5:0-ra, és ezzel megindult a győzelmi sorozat, a kétszeres bajnok Újpest pedig hullatta bajnoki pontjait.

  A Fradi “T”-betűs csatársora 105 gólt rúgott.

  Az Újpest átvette a Somogytól Jávort (Jakube), és a Hungária leszerződtette Szabó Tónit a kapujába, és a kitűnő Bí­ró Sanyit.

  Gond és baj volt a proficsapatokkal. A szombathelyi Sabária leküzdhetetlen pénzzavarban szenvedett, a bajnokság befejezésére a csapat feloszlott.

  Ismét kiesett a szépen játszó Vasas.

  Felkerült a szegedi Bástya és a Soroksár.

  (Forrás: S. PLUHÁR, U.S.A. – PLUHÁR ISTVÁN – JÁTSZOTTAM, OKTATTAM, TUDÓSíTOTTAM)

  *

  Gólkirály: Takács II József (Ferencváros) 42 gól
  Az év játékosa: Turay József (Ferencváros)

  *

  Most aztán minden sikerült a Ferencvárosnak. Erősí­tett vidékről és saját házatájáról és a Háda — Takács I, Korányi — Lyka, Sárosi György, Lázár — Táncos, Takács II, Turay, Toldi, Kohut — Angyal, Bukovi, Berkessy, Papp, Szedlacsek gárda, pontvesztés nélkül megnyerte a bajnokságot. 100%-os bajnokság! (Hoppe László)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

09.30.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
10.08.15:45 TV:M4Sport
Categories
10.21.17:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső