A Fradi naptára, január 12.

tempo-naptar

Évfordulók:

52 éve hunyt el Fogl II. Károly
54 éve hunyt el Oláh Aladár
41 éve született Somorjai Tamás

Mérkőzéseink ezen a napon:

1922. Firenze – FTC 0-8, nemzetközi barátságos
2013. Ferencváros – Paks II. 4-0, Edzőmérkőzés

Összes díjmérkőzés: 1 mérkőzés, 1 győzelem, 8-0 gólkülönbség

“Firenze csapata volt a leggyöngébb ellenfele az FTC-nek. 8:0. Játszi könnyedséggel bántak el az olasz csapattal s Viola is hiába küzdött; egy fecske nem csinál tavaszt. A mérkőzésen megjelent a városparancsnok is, aki kijelentette, hogy a futball nem érdekli ugyan, de a magyarok iránti simpatia vitte ki a meccsre. Az olasz-magyar barátságnak nem kell beszédesebb bizonyságát keresnünk…Érdekes szokásuk az olaszoknak, hogy a játék kezdete előtt a kapitányok csokrot, adnak egymásnak és megcsókolják egymást. Blum már egészen otthonos volt az új szokásban, de Firenzében mégis zavarba jött, mert a csokrot nem a csapatkapitány, hanem egy csinos nő nyújtotta át! Blum nagyot nézett, csaknem leejtette a csokrot, már-már megcsókolta a kapitány kedves helyettesét, de rávillant Pataky szeme, nagyot sóhajtott és a csók — elmaradt.” (1922 – Firenze)

* * *

mai-nap-hireA Ferencváros 1922 januári olasz túrája nem csak a győzelmekről, a Riviéra káprázatos téli szí­neiről, a havas velencei éjszakáról és a magyarok állandó ünnepléséről szólt, hanem az olasz szövetségen belüli viharokról és azokról a hazai kritikákról melyekről Malaky Mihály hazafelé, csak Bécsben értesült és melyekre a magyarországi megérkezés után azonnal reagált a nagy számban megjelenő újságí­rók előtt:

SH-19220119-0102-192201

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ