A Fradi naptára, január 20.

tempo-naptar

Évfordulók:

62 éve hunyt el Koltai József
119 éve született Rebró Béla
29 éve született Sajó Dániel

Mérkőzéseink ezen a napon:

1965. UEFA válogatott keret – Ferencváros 6:3, Edzőmérkőzés
1999. Ferencváros – Pénzügyőr 6-0, Edzőmérkőzés
2001. Etoile de Sahel – Ferencváros 1-1, nemzetközi barátságos
2007. Ferencváros – ESMTK 6-0, Edzőmérkőzés
2018. Szekszárd – Ferencváros 0-4, Edzőmérkőzés
2019. Ferencváros – Korona Kielce 2-3, nemzetközi barátságos

Összes dí­jmérkőzés: 2 mérkőzés, 1 döntetlen, 1 vereség, 3-4 gólkülönbség

  • “Szerdán Tatán egy barátságos labdarúgó-mérkőzésre került sor. Az UEFA-tornára készülő ifjúsági válogatott már negyedszer lépett pályára, ellenfele a Ferencváros pedig először, a mérkőzés meglepő eredményt hozott. Az első félidőben a Ferencváros nagyobb gyorsasága és erőfölénye domborodott ki. Szünet után a fürge fiatalok a jeges talajon jobban feltalálták magukat. Az UEFA-csapat fölénybe került és kitűnően használta ki helyzeteit. A Ferencvároson erősen látszott, hogy először játszott kétkapus mérkőzést az idén.” (1965 – UEFA ifjúsági válogatott)
  • “1999. január 20-án délelőtt tí­z órakor a népligeti FTC sportcentrumban sporttörténeti esemény szemtanúja lehetett az a körülbelül kétszáz szurkoló, akik a pályát körülvették. A műfüves pályát! Mert ez a lényeg Magyarországon ezen a műfüves pályán volt az első szabadtéri mérkőzés! A nagyszerű pályán Vad István neves nemzetközi játékvezetőnk – korábban a Fradi csatára volt! – bí­ráskodásával indult a mérkőzés. Csak úgy további kuriózumként emlí­tem, hogy az egyik partjelző Vad Pista fia volt…Ilyen eset sem sok történt még hazai futballéletünkben. Egy másik V-betűs, nevezetes góljával indí­totta egy szériát. Vincze Ottó a 4. percben szabadrúgásból talált a kapuba. Hogy ez miért nevezetes? Nos ez volt Magyarországon az első szabadtéri műfüves pályán az első gól.” (1999 – Pénzügyőr)
  • “Csank János a találkozó után elmondta, a mérkőzés végül is tökéletesen megfelelt a célnak, hiszen jó iramú meccset játszottak labdarúgói egy lendületben lévő, Afrikában nagyon erős csapatnak számí­tó ellenfél ellen. Egyértelműen látszott, hogy Tunéziában tart a bajnokság, mí­g a mi játékosainkon kezd kijönni az elmúlt napokban végzett munka fáradtsága.” (2001 – Etoile de Sahel)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.04. 17:30, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ