A Fradi naptára, július 10.

tempo-naptar

Évfordulók:

86 éve született Csányi József
26 éve hunyt el Kiszely István
38 éve hunyt el Vörös Béla

Mérkőzéseink ezen a napon:

1919. MTK – FTC: 5-0, Práter serleg
1920. FC Brühl – FTC: 1-4, nemzetközi barátságos
1927. CAMP – Ferencváros: 1-8, nemzetközi barátságos
1928. RSC – Ferencváros: 2-8, nemzetközi barátságos
1934. Moravska Slavia – Ferencváros: 2-5, nemzetközi barátságos
1938. Ripensia – Ferencváros: 4-5, KK
1957. Ausztrál vegyes válogatott – Ferencváros: 2-3, nemzetközi barátságos
1960. Simmering – Ferencváros: 1-5, KK
2008. Ferencváros – Szigetszentmiklós: 5-0, Edzőmérkőzés
2011. Lokomotiv Moszkva – Ferencváros: 0-1, nemzetközi barátságos
2013. Ferencváros – Piast Gliwice: 1-1, nemzetközi barátságos
2014. Ferencváros – Sliema Wanderers: 2-1, EL selejtező

Összes díjmérkőzés: 11 mérkőzés, 9 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, 42-20 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1919. Glücksthal Lajos
2011. Somalia
2013. Diallo, Ulysse
2013. Hidvégi Sándor
2014. Dilaver, Emir

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

2013. Halilagic, Mirza

Ezen a napon játszotta egyetlen mérkőzését a csapatunkban:

2013. Dondé, Jean Carlos
2013. Sequeira, Juanito

1919

1920

“Évek óta várták szeretettel a perrozsényiek a ferencvárosi csapatot, amelynek vendégjátékára azonban csak most került sor. A perrozsényiek vendégszeretetét meg is hálalta a Ferencváros, mert a csapat pompás lapos passzjátékával valósággal elragadta a közönséget. A perrozsényiek az első félidőben még egyenrangó ellenfeleink voltak, lapos passzjátékunk és precíz kombinációink azonban a második félidőben felőrlik a helyi csapat ellenállását és végül gólzáporral győzünk. Góljainkat Turay, Fröhlich, Turay, Dán, Dán, Fröhlich, Kohut és Fröhlich szerezték. A csapat kondíciója és hangulata a legjobb.” (1927 – CAMP)

“A Ferencváros nem egykönnyen tud szabadulni a szlovákiai magyaroktól. Előbb Zsolna invitálása érte olyan hangulatban, hogy előle kitérni egyenesen lehetetlen volt, majd amikor végre ennek is vége volt, megérkezett Rózsahegyről a meghívó és megint olyan meleg és bensőséges szavakkal, hogy kirándulás megint csak megnyúlt. A szlovákiai magyar városok szerencsétlennek tartanák magukat ha elmulasztanák a magyar bajnokcsapat vendéglátását, amelyre – úgy vélik – jobb alkalom sohasem fog nyílni. Így lett a Ferencváros nyaralásából végül is egy nagyméretű túra, amely a bécsi mérkőzésekkel kezdődött és a felvidéki városokon át folytatódott, hogy végül újabb hat mérkőzéssel gazdagítsa a bajnokcsapat nemzetközi eredményeit. Ezek a mérkőzések természetesen nem jelentenek túlságos sportbeli megerőltetést, hiszen a pihenésre szoruló ferencvárosi csapatot egyébként nem tennék ki fáradalmaknak. Bizonyítja ezt a rózsahegyi mérkőzés is, amelyet a tartalékos és könnyedén játszó Ferencváros is nagy gólaránnyal nyert meg.” (1928 – RSC)

“Kellemes mérkőzésen győzött a Ferencváros Brünnben” (1934 – Moravska Slavia)

“A rendőrség – a főkapitány jelenlétében – délelőtt bejárta a pályát és azt teljesen rendben lévőnek találta. A közönség már 12 óra felé megindult a pályára, noha itt nem kell félni, hogy valaki nem kap helyet, hiszen minden hely számozott. Rengeteg autó jött vidékről is. Az egyik sepsiszentgyörgyi autó kb. 500 kilométeres utat tett meg, hogy utasai megnézhessék a nagy csatát. Háromnegyed 5-ig pihenéssel és csevegéssel ütötték agyon az időt a ferencvárosi fiúk. Ekkor kezdtek gyülekezni a hallban. Pár perc múlva álltak elő az autók, amelyek a pályára röpítettek bennünket. Civilben ment ki a gárda, csak a pályán öltözik mezbe. Tiszta zöld ingben fog játszani a Ferencváros…Lázár dr. nyilatkozata a mérkőzés után: — Jobban játszott a Ferencváros. Egy kicsit kemény volt a mérkőzés. Ez azonban már a kupamérkőzések velejárója. Budapesten is kikaphatunk, ha így fog játszani a Ferencváros.” (1938 – Ripensia)

NS-19380711-01-19380710

1957

“Úgy indult a mérkőzés, hogy már az első 45 percben több gólos lesz a ferencvárosi vezetés. A kezdeti siker azonban úgy látszik, elbizakodottá tette a zöld-fehér játékosokat és hosszú időre átengedték a kezdeményezést ellenfelüknek. Csak akkor eszméltek fel, amikor a Simmering kiegyenlített. Ezután fokozatosan jött fel a budapesti együttes és szünet után már teljesen megváltozott a játék képe. Elgondolás volt a vendégek játékában és a két csapat közötti tudásbeli különbség gólokban is megmutatkozott. Az FTC könnyedén, nyugodtan szótte támadásait, valósággal iskolajátékot mutatott. A bécsi csapat csak lelkesedett, de a végén már erre sem futotta erejéből.” (1960 – Simmering)

2011

2014

(forrás: http://stefan2001.blogspot.de)

6 hozzászólás a(z) A Fradi naptára, július 10. bejegyzéshez

 • Ahogy nézem a dátumot és a bejegyzéseket, s közben számolom az éveket, akkor bizony azt kell mondjam: boldog 60. születésnapot, Lalolib, e szép kerek évforszló alkalmából Isten éltessen még sokáig erőben, egészségben és Fradi-szívben!

 • Egy jelentős esemény kimaradt véletlenül: 55 évvel ezelőtt ezen a szép napon látta meg a napvilágot kedves szerkesztő társatok!!!
  Ezúton kívánok neked nagyon jó egészséget, sok örömet drága Lalolib barátom!!!

  • Akkor bizony így 4 év eltelte után Lalolibet ma is köszönettel és nagy tisztelettel köszöntjük áldozatos, önzetlen munkájáért, ezért a remek honlapért és a virtuális közösségépítésért! És ha jól számolok, jövőre szép kerek évforduló lesz: ugye nem feledkezünk meg róla, tisztelt fórumtársak?
   Isten éltessen sokáig, Lalolib!

  • Kedves lalolib drusza !

   Habàr elfeledkeztem a névnapodròl (Szent Làszlò nagy évfordulò Ünnepségén -és évben ez màr bûnnek is beillene), kedves lalolib, akkor fogadd az én felköszöntésemet is.

   L.I. alias kispufi üzenetéhez nem tudok, nem akarok hozzàtenni részemrôl semmit, hiszen ô megìrta màr a javàt, és nem is rendelkezek a kellék Magyar nyelvismerettel, hogy hozzàtegyem azt az egynéhàny szòt, amelyek jobban kifejeznék azt, ami ô màr megfogalmazott.

   Isten àldon Téged lalolib még sokàig.

   Remélem, még sokàig tudod folytatni azt az àldàsos munkàdat, amelyel hozzàjàrulsz külföldön is a Fradi megszerettetéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 10.24.18:55 EL csoportkör CSZKA Moszkva-FTC (TV:Sport1)
Következik: 10.27.17:15 MOL Fehérvár-FTC (TV:M4sport)
Következik: MK 10.30. 12:30 BKV Előre-FTC (TV: -)
Következik: 11.02.17:00 FTC-Mezőkövesd (stream:M4sport.hu)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST