A Fradi naptára, november 13.

tempo-naptar

Évfordulók:

36 éve született Bosnjak, Predrag
65 éve született Hámori György
66 éve született Jancsika Károly
85 éve hunyt el Szamosy Antal
29 éve született Ugrai Roland

Mérkőzéseink ezen a napon:

1904. MAFC – FTC 2:2, NB1
1910. MAC – FTC 3:0, NB1
1921. FTC – Vasas 3-1, NB1
1927. Budai 33 – Ferencváros 0-8, NB1
1927. Ferencváros, Hungária kombinált – Turul 2:2, Edzőmérkőzés
1932. Bocskay – Ferencváros 1-1, NB1
1938. Ferencváros – Kispest 4-1, NB1
1949. Ferencváros – Nagykanizsai Olajmunkás 4-1, NB1
1963. Ferencváros – MAFC 4:1, Edzőmérkőzés
1966. Ferencváros – Csepel 4:1, NB1
1968. Ganz-MÁVAG – Ferencváros 3:3, Edzőmérkőzés
1974. Sashalmi Elektronikus – Ferencváros 1-6, Felszabadulás kupa
1976. Ferencváros – SBTC 5-2, NB1
1979. Ferencváros – Spartak Komarno 0-1, nemzetközi barátságos
1982. Nyíregyháza – Ferencváros 1-1, NB1
1996. DVSC – Ferencváros 2-2, NB1
1999. Ferencváros – Siófok 1-2, NB1
2009. Ferencváros – Bp. Honvéd 0-0, NB1
2012. Szolnoki MÁV – Ferencváros 0-5, Ligakupa
2013. Ferencváros – Tatabánya 2-0, Ligakupa

Összes díjmérkőzés: 17 mérkőzés, 9 győzelem, 5 döntetlen, 3 vereség, 48-19 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1979. Kakas László

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

2009. Lowton, Matthew
2012. Grúz Tamás
2012. Nyilasi Bálint

Ezen a napon játszotta egyetlen dí­jmérkőzését a csapatunkban:

1904. Láng Ferenc

“Biztos fölénnyel nyerte meg a mai meccsét az FTC, bár szünetig döntő fölénye nem jutott gólokba kifejezve. Ennek oka az volt, hogy a Vasas kaput szünetig nemigen lehetett megközelí­teni, olyan sártenger borí­totta a pályának a város felé eső térfelét. Helycsere után azután érvényesült az FTC klasszisa s a klubház melletti kapu ellen játszva, gyors egymásutánban lőtte a góljait. Az FTC fölényére jellemző a 11:0 kornerarány, melyből kilenc az első félidőre esik, de nem volt ott Potya, aki azokat jól irányí­tsa s í­gy egyikből sem lett gól.” (1921 – Vasas)

“Mindenki a Ferencváros biztos győzelmére számí­tott, de ilyen katasztrófálisan súlyos vereségre még a Budai 33 lelkes fiai sem gondoltak. A Ferencváros a játék első negyedórájában olyan szédületes iramot diktált, olyan lendülettel rohamozta meg meglepett és kapkodó ellenfelét, hogy már az első 17 percben öt szebbnél-szebb gólt lőtt a fejvesztett fekete-fehérek hálójába. Nem csoda, hogy az ilyen kezdés után a budaiak összeroppantak. A zöld-fehérek klasszisokkal voltak jobbak. Minden részük, de különösen a halfsoruk volt sokkal, sokkal jobb, úgyhogy végig úgy játszottak ellenfelükkel, ahogy akartak. Az ötödik gól után a budaiak a csatársorból hátravonták harmadik bekknek a fiatal Vogelt is, aki ezen a meccsen egészen furcsa szerepkörben mutatkozott be, ugyanis a szó szoros értelemben a másik kettő között center-bekket játszott. De ez sem akadályozta meg a zöld-fehéreket a további eredmény elérésében, pedig a második félidőben csak félgőzzel játszottak. A Ferencváros góljaiból négyet Takács II. szerzett, a több négy találaton Szedlacsek kétszer, Rázsó és Turay egyszer-egyszer osztozott.” (1927 – Budai 33)

“A kellemes őszi időben elég sokan jönnek. A mérkőzés előtt Puskás Ferenc edző biztatja a kispesti játékosokat: – Játsszatok szélekre és lőjetek sokat!…Hiába az edzői kérés, a mérkőzés úgy indult, hogy a Ferencváros könnyen, fölényesen győz. A ferencvárosi védők túlságosan is vallották ezt a véleményt, mert a Kispest megszerezte a vezetést és már-már meglepetés szele csapta meg a nézőket, azonban félóra elteltével már a kispesti fedezetsor igazolta a papí­rformát. Attól kezdve hiába volt a kispestiek közvetlen védelmének minden tudása, minden hősiessége, a II. félidő vége felé már a reménytelenség érzése is ráfeküdt erre a különben egészen nagyképességű csapatrészre és akkor már jórészt a szerencse mentette meg még nagyobb gólarányú vereségtől. A Ferencváros győzelme nemcsak igazságos, de teljesen reálisan még többgólos is lehetett volna.” (1938 – Kispest)

“Fölényeskedve, gyengén játszott a Ferencváros” (1949 – Olajmunkás)

“1966-ra, amikor is a párt már nem „óvta” annyira a csepeli focit, egy stabil középcsapattá váltak a piros-kékek. 1966. november 13-án is az esélytelenek nyugalmával érkeztek a Népstadionba. Bár az előző év diadalmas VVK szereplése után a Fradi szurkolók bajnoki cí­mben reménykedtek, a Csepel elleni mérkőzésre úgy került sor, hogy a Vasas elsőségét már igazán nem veszélyeztette semmi, ahogy a Fradi második helye is biztosnak látszott. Talán emiatt a szokottnál kevesebben, mindössze hatezren látták a 4:1-es zöld-fehér győzelemmel végződő találkozót, mely mentes volt az izgalmaktól. Egyedül egy fiatal csatár, Németh Miklós érdemelt dicséretet, aki két góllal járult hozzá a magabiztos győzelemhez. A duplázó csatár Albert Flóri árnyékában játszott a Fradiban nyolc éven át. 105 alkalommal lépett pályára és 61 gólt szerzett, ami nagyon jó gólátlagnak felel meg. Ettől függetlenül olyan időszakban játszott a Fradiban, amikor a Szőke, Varga, Albert, Rákosi, Fenyvesi csatársor „uralta” a pályát, és ahol az előbbiek mellett még Karába, Branikovits, és Katona is szerepet kapott, í­gy igen csak lehetetlen feladat volt hétről hétre a kezdőben szerepelni. Ettől függetlenül nyolc éven át kitartott a Fradiban és ha pályára lépett, azt a legtöbb esetben jó játékkal és góllal hálálta meg.” (1966 – Csepel)

1974

NS-19761114-01-19761113

1976

“Az 5. percben Pető baloldali beadását Ilea bólintotta a jobb sarokba, ám Piller játékvezető les miatt érvénytelení­tette a gólt. A 14. percben Nicsenko indí­totta Horváth Ferencet, akit a kapujából kifutó Horváth D. elütött. Piller kiállí­totta a kapust, és 11-est í­télt, amelyet Jagodics a csereként beállt kapus, Kövesfalvi mellett a jobb sarokba lőtt (0-1). A 17. percben Madar Cs. szögletét Ilea gyönyörű mozdulattal fejelte a kapu bal oldalába (1-1). Három perccel később Pető és Szatmári adogatott, majd az utóbbi Dombi elé passzolt. A szélső Ilea elé tálalt, aki Szeiler mellett a jobb sarokba gurí­tott (2-1). A 22. percben Horváth F. ment el a jobb oldalon, középre adását Nicsenko futtából lőtte a jobb sarokba (2-2). A 44. percben Pető lopakodott előre, majd 35 méterről fölé lőtt…Varga Zoltán, a Ferencváros vezetőedzője: – Reális, igazságos az eredmény, mert nem játszottunk jól tí­z ember ellen. Fej nélkül fociztunk, hagytuk magunkat kicsalogatni a saját térfelünkről. A hajrában, amikor mindkét oldalon tí­zen játszottak, már nem volt igazi lehetőségünk. A bí­rók ténykedését inkább nem minősí­tem…” (1996 – DVSC)

“A labdarúgó Ligakupa 5. fordulójában csapatunk Peric mesterhármasával, valamint Busai és Máté góljával fölényes győzelmet aratott Szolnokon. A hátralévő mérkőzésektől függetlenül a középdöntőbe jutott Ricardo Moní­z csapata.” (2012 – Szolnoki MÁV)

“A Ligakupa F-csoportjában a Ferencváros labdarúgó-csapata a másodosztályú Tatabányát fogadta, és kényelmes tempóban futballozva kettő nullás győzelmet aratott, Gyömbér Gábor és Busai Attila találatával. A hazaiaknál először játszhatott áprilisi sérülése óta Leonardo, a vendégeket két Bozsik is erősí­tette.” (2013 – Tatabánya)

1960

2016

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső