A Fradi naptára, november 9.

tempo-naptar

Évfordulók:

78 éve született Kenderesi István
42 éve hunyt el Tóth István

Mérkőzéseink ezen a napon:

1902. FTC – MUE: 5:1, Edzőmérkőzés
1913. BTC – FTC: 3:1, NB1
1923. VAC – FTC: 0-0, NB1
1924. FTC – BEAC: 5-0, NB1
1930. Ferencváros – Újpest: 1-1, NB1
1941. Elektromos – Ferencváros: 3-1, NB1
1947. Ferencváros – Mogürt: 4-1, NB1
1958. Győri Vasas ETO – Ferencváros: 0-1, NB1
1961. Linzer ASK – Ferencváros: 1-1, nemzetközi barátságos
1966. Kiskunfélegyházi Honvéd – Ferencváros: 0-10, MK
1977. Ferencváros – Tyukodi TSZ SE: 8-1, MK
1983. Ferencváros – DVTK: 3-0, NB1
1985. Ferencváros – Tatabánya: 2-0, NB1
1991. Ferencváros – Veszprém: 1-0, Edzőmérkőzés
1994. Ferencváros – Tiszavasvári: 7-0, MK
2001. Ferencváros – Dunaferr: 0-3, NB1
2008. Ferencváros – Makó: 3-2, NB2
2017. Ferencváros – Balmazújváros: 1-0, Edzőmérkőzés

Összes díjmérkőzés: 15 mérkőzés, 9 győzelem, 3 döntetlen, 3 vereség, 47-15 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1977. Csider László

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1923. Halász Zoltán

Ezen a napon játszotta utolsó válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

1919. Wiener János

“A másik mérkőzés a soroksári-úti versenypályán volt, a hol a Ferencvárosi Torna-Klub és a Magyar Úszó-Egyesület állottak egymással szemben. Az első félidőben a ferencvárosiak kétszer rúgták a labdát az úszók kapujába, míg az úszók csak az egyik gólt tudták visszaadni, így az eredmény az első félidőben két gól ellen egy a ferencvárosiak javára. A második félidőben a ferencvárosiak három gólt rúgtak, az úszók azonban egy gólt sem tudtak elérni. Az eredmény a második félidőben három gól ellen zérus a ferencvárosiak javára. A végső eredmény pedig öt gól ellen egy a Ferencvárosi Torna-Klub javára. A győztes csapatban kitűnt Borbás, Berán, Fekete és Novotny. Az Úszók csapatában jól játszott Fehéry, Halmay és Hoffer.” (1902 – MUE)

“A mérkőzés első fázisában senki sem gondolta, hogy az FTC ilyen nagy gólarányú győzelmet arat. A BEAC olyan elevenen támadott, védelme, halfsora pedig annyira sakkban tudta tartani ellenfelének támadósorát, hogy csaknem a teljes félidő az egyetemisták fölényének jegyében telt el. Mert bizony megfakult ez az FTC támadósor! Kevés lendület, még kevesebb erő volt benne. Nincs nagyvonalú, kombinatív akciója, nincs elsodró erejű, áttörő játékosa – az egy Kohuton kívül. Őt azonban nagyon jól tartotta Solymossy úgy, hogy nem jutott komolyabb szóhoz a második félidő közepéig, amikor a BEAC teljesen elkészült erejével. Ezt az időt aztán jól kihasználta az FTC támadósor s a súlyos védelmi hibákat során sorra születtek a gólok.” (1924 – BEAC)

“Fradi tűzijátékkal kezdődött a mérkőzés, 2:0 után azonban feljött a MOGÜRT is és ettől kezdve egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet. Kulturáltabb játékával a Ferencváros feltétlenül megérdemelte a győzelmet ebben az arányban is, de erősen meg kellett dolgoznia győzelme bebiztosítása érdekében. A Ferencvárosnak még további javulásra van szüksége. A MOGÜRT dicséretet érdemel, hogy egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet. A mérkőzést egyébként nyugodtan elnevezhetnénk lesre állító rangadónak is. Mindkét csapat védelme lesre játszott és ennek következménye egy egész idényre való lesrefutás volt. A közönség nem túlságosan élvezte a lestaktikát.” (1947 – MOGÜRT)

“Az eső már kora délelőtt rákezdett és esett a mérkőzés alatt is. A pálya talaja sáros és csúszós volt. Mindkét csapat nagy igyekezettel kezdett, de a nehéz sáros talajon a labdarúgás szépségeiből keveset láttunk, annál nagyobb volt a küzdelem. Lelkesedés dolgában viszont mindkét csapata játékosai igen jól álltak. A Ferencváros gyorsabban, több elgondolással játszott mint ellenfele, s ennyi elég volt a győzelemhez. Feltűnően sok volt a les a mérkőzésen. S ez nemcsak abból következett, hogy a védelmek lesre játszottak, hanem abból is, hogy a fedezetek és a csatárok későn adták a labdát. A Ferencvárosban Horváth nem vétett hibát, a csúszós labdával is biztos volt a labdafogása. A hátvédhármas tagjai közül Mátrai gyorsaságával tűnt ki. A fedezetpár a csapat pillére volt, elől Fenyvesi gyors elfutásaival, Orosz jól sikerült cseleivel és néhány átadásával, Friedmanszky mozgékonyságával tűnt ki.” (1958 – Győri Vasas)

“A ferencvárosiak úgy tűnik nagy erőfeszítéseket tesznek, hogy kikászálódjanak a hullámvölgyből. (Tempó, Fradi!: a mérkőzés előtt kieső helyen állt a csapat, a győzelem után, jobb gólkülönbséggel elkerültünk onnan.). A zöld-fehérek végig nagy lelkesedéssel, akarással küzdöttek és taktikailag is felkészültek erre a 90 percre. Külön testőrt kapott minden veszélyesnek tartott diósgyőri, még a középpályások is. Az FTC futógyorsaságban, gondolkodásban, harcosságban ellenfele fölé került. Sokat futottak ellenfelüknél, sok támadást vezettek a széleken és néhány alkalommal sikerült az üres területekre belőtt labdákat jól megjátszani a felfutó középpályások. Összességében az FTC ilyen arányban is rászolgált a győzelemre, amely azonban még csak az első lépés lehet a felfelé vezető úton.” (1983 – Diósgyőr)

TFU_19831119_Fml_006_0004-19831109

1983

“Túlzott tekintélytiszteletével és óvatosságával egy félidőt ajándékozott a Tatabánya a Ferencvárosnak. A zöld-fehérek el is fogadták az ajándékot és készséggel belementek abba, hogy egy kapura folyjon a játék. Pedig a Bányász aligha gondolta komolyan, hogy ennyire defenzív felfogással akár egyetlen pontot is lehet fogni az Üllői úton. Még akkor sem, ha az FTC többnyire kinevezett csatárokról álló támadósorral próbálta bevenni Józsa kapuját. Egymás után alakultak ki a helyzetek és Józsa kiváló védéseinek – büntetőt is hárított volt csapata ellen – köszönheti, hogy a félidőben csupán egygólos volt a Fradi előnye. Szünet után már nem volt ennyire egyoldalú a játék, de még így is nagyobb arányban is győzhetett volna Ferencváros.” (1985 – Tatabánya)

Józsa védi Bánki tizenegyesét

Józsa védi Bánki tizenegyesét

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Január 10., péntek, 17.30: 
FTC–KRC Genk (belga I. o.)
Január 11., szombat, 15.00: 

FTC–Union Berlin (német I. o.)
Január 15., szerda, 15.00: 
FTC–Arminia Bielefeld (német II. o.)
Január 16., csütörtök, 16.00: 
FTC–Köln U21 (német)
Január 20., hétfő, 13.00: 
FTC–SV Wehen Wiesbaden (német II. o.)
Január 20., hétfő, 17.30: 
FTC–CFR Cluj (román I. o.)

Következik: 01.25.14:55 FTC-Paks (TV:M4sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST