A Fradi naptára, november 9.

tempo-naptar

Évfordulók:

78 éve született Kenderesi István
42 éve hunyt el Tóth István

Mérkőzéseink ezen a napon:

1902. FTC – MUE: 5:1, Edzőmérkőzés
1913. BTC – FTC: 3:1, NB1
1923. VAC – FTC: 0-0, NB1
1924. FTC – BEAC: 5-0, NB1
1930. Ferencváros – Újpest: 1-1, NB1
1941. Elektromos – Ferencváros: 3-1, NB1
1947. Ferencváros – Mogürt: 4-1, NB1
1958. Győri Vasas ETO – Ferencváros: 0-1, NB1
1961. Linzer ASK – Ferencváros: 1-1, nemzetközi barátságos
1966. Kiskunfélegyházi Honvéd – Ferencváros: 0-10, MK
1977. Ferencváros – Tyukodi TSZ SE: 8-1, MK
1983. Ferencváros – DVTK: 3-0, NB1
1985. Ferencváros – Tatabánya: 2-0, NB1
1991. Ferencváros – Veszprém: 1-0, Edzőmérkőzés
1994. Ferencváros – Tiszavasvári: 7-0, MK
2001. Ferencváros – Dunaferr: 0-3, NB1
2008. Ferencváros – Makó: 3-2, NB2
2017. Ferencváros – Balmazújváros: 1-0, Edzőmérkőzés

Összes dí­jmérkőzés: 15 mérkőzés, 9 győzelem, 3 döntetlen, 3 vereség, 47-15 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első dí­jmérkőzését a csapatunkban:

1977. Csider László

Ezen a napon játszotta utolsó dí­jmérkőzését a csapatunkban:

1923. Halász Zoltán

Ezen a napon játszotta utolsó válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

1919. Wiener János

“A másik mérkőzés a soroksári-úti versenypályán volt, a hol a Ferencvárosi Torna-Klub és a Magyar Úszó-Egyesület állottak egymással szemben. Az első félidőben a ferencvárosiak kétszer rúgták a labdát az úszók kapujába, mí­g az úszók csak az egyik gólt tudták visszaadni, í­gy az eredmény az első félidőben két gól ellen egy a ferencvárosiak javára. A második félidőben a ferencvárosiak három gólt rúgtak, az úszók azonban egy gólt sem tudtak elérni. Az eredmény a második félidőben három gól ellen zérus a ferencvárosiak javára. A végső eredmény pedig öt gól ellen egy a Ferencvárosi Torna-Klub javára. A győztes csapatban kitűnt Borbás, Berán, Fekete és Novotny. Az Úszók csapatában jól játszott Fehéry, Halmay és Hoffer.” (1902 – MUE)

“A mérkőzés első fázisában senki sem gondolta, hogy az FTC ilyen nagy gólarányú győzelmet arat. A BEAC olyan elevenen támadott, védelme, halfsora pedig annyira sakkban tudta tartani ellenfelének támadósorát, hogy csaknem a teljes félidő az egyetemisták fölényének jegyében telt el. Mert bizony megfakult ez az FTC támadósor! Kevés lendület, még kevesebb erő volt benne. Nincs nagyvonalú, kombinatí­v akciója, nincs elsodró erejű, áttörő játékosa – az egy Kohuton kí­vül. Őt azonban nagyon jól tartotta Solymossy úgy, hogy nem jutott komolyabb szóhoz a második félidő közepéig, amikor a BEAC teljesen elkészült erejével. Ezt az időt aztán jól kihasználta az FTC támadósor s a súlyos védelmi hibákat során sorra születtek a gólok.” (1924 – BEAC)

“Fradi tűzijátékkal kezdődött a mérkőzés, 2:0 után azonban feljött a MOGÜRT is és ettől kezdve egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet. Kulturáltabb játékával a Ferencváros feltétlenül megérdemelte a győzelmet ebben az arányban is, de erősen meg kellett dolgoznia győzelme bebiztosí­tása érdekében. A Ferencvárosnak még további javulásra van szüksége. A MOGÜRT dicséretet érdemel, hogy egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet. A mérkőzést egyébként nyugodtan elnevezhetnénk lesre állí­tó rangadónak is. Mindkét csapat védelme lesre játszott és ennek következménye egy egész idényre való lesrefutás volt. A közönség nem túlságosan élvezte a lestaktikát.” (1947 – MOGÜRT)

“Az eső már kora délelőtt rákezdett és esett a mérkőzés alatt is. A pálya talaja sáros és csúszós volt. Mindkét csapat nagy igyekezettel kezdett, de a nehéz sáros talajon a labdarúgás szépségeiből keveset láttunk, annál nagyobb volt a küzdelem. Lelkesedés dolgában viszont mindkét csapata játékosai igen jól álltak. A Ferencváros gyorsabban, több elgondolással játszott mint ellenfele, s ennyi elég volt a győzelemhez. Feltűnően sok volt a les a mérkőzésen. S ez nemcsak abból következett, hogy a védelmek lesre játszottak, hanem abból is, hogy a fedezetek és a csatárok későn adták a labdát. A Ferencvárosban Horváth nem vétett hibát, a csúszós labdával is biztos volt a labdafogása. A hátvédhármas tagjai közül Mátrai gyorsaságával tűnt ki. A fedezetpár a csapat pillére volt, elől Fenyvesi gyors elfutásaival, Orosz jól sikerült cseleivel és néhány átadásával, Friedmanszky mozgékonyságával tűnt ki.” (1958 – Győri Vasas)

“A ferencvárosiak úgy tűnik nagy erőfeszí­téseket tesznek, hogy kikászálódjanak a hullámvölgyből. (Tempó, Fradi!: a mérkőzés előtt kieső helyen állt a csapat, a győzelem után, jobb gólkülönbséggel elkerültünk onnan.). A zöld-fehérek végig nagy lelkesedéssel, akarással küzdöttek és taktikailag is felkészültek erre a 90 percre. Külön testőrt kapott minden veszélyesnek tartott diósgyőri, még a középpályások is. Az FTC futógyorsaságban, gondolkodásban, harcosságban ellenfele fölé került. Sokat futottak ellenfelüknél, sok támadást vezettek a széleken és néhány alkalommal sikerült az üres területekre belőtt labdákat jól megjátszani a felfutó középpályások. Összességében az FTC ilyen arányban is rászolgált a győzelemre, amely azonban még csak az első lépés lehet a felfelé vezető úton.” (1983 – Diósgyőr)

TFU_19831119_Fml_006_0004-19831109

1983

“Túlzott tekintélytiszteletével és óvatosságával egy félidőt ajándékozott a Tatabánya a Ferencvárosnak. A zöld-fehérek el is fogadták az ajándékot és készséggel belementek abba, hogy egy kapura folyjon a játék. Pedig a Bányász aligha gondolta komolyan, hogy ennyire defenzí­v felfogással akár egyetlen pontot is lehet fogni az Üllői úton. Még akkor sem, ha az FTC többnyire kinevezett csatárokról álló támadósorral próbálta bevenni Józsa kapuját. Egymás után alakultak ki a helyzetek és Józsa kiváló védéseinek – büntetőt is hárí­tott volt csapata ellen – köszönheti, hogy a félidőben csupán egygólos volt a Fradi előnye. Szünet után már nem volt ennyire egyoldalú a játék, de még í­gy is nagyobb arányban is győzhetett volna Ferencváros.” (1985 – Tatabánya)

Józsa védi Bánki tizenegyesét

Józsa védi Bánki tizenegyesét

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

OLDALAK
1. forduló: 08.14. 18:15, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ