npl-1963-I-0006-schlosser

Elkészült Schlosser Imre sí­rköve. A kegyeletteljes eseményről a Népsportban ezeket olvashattuk:

„A temetőkaputól csak néhány száz métert kell menni a sí­rig. Sem karcsú obeliszk, sem pedig dí­szes emlékmű nem tornyosodik a hant felett. Egyszerű, szerény, minden különösebb cifraság nélküli sí­rkő, tetején egy labda, semmi több. Szombaton avatták fel a sí­remléket. Hűvös szellő járt a néma kövek között, meg-meglebbentette a koszorúk szalagját. Sokan eljöttek a sí­rhoz. Rokonok, barátok, tisztelők, egyesületi vezetők, szurkolók. A koszorúkkal borí­tott sí­remlék előtt Kiss Hugó, az MLSZ elnöksége nevében helyezett el koszorút, s méltatta Schlosser Imre játékosmúltját.

Solymosi Norbert, Slózi fia köszönte meg a segí­tséget és a megható szeretet, amellyel még most is körülvették édesapját. Aztán néhány pillanatig csend lett, s a fedetlen fővel állók lehajtották a fejüket. Aztán egy másik veterán, egy művésztársa lépett közelebb a hanthoz: Salamon Béla.

— Nem felejtünk el és kegyelettel megőrizzük emlékedet — hangzottak a szavak, s távolról a lélekharang szomorú akkordjai hallatszottak.

Később motorzúgás verte fel a csendet. Zöld—fehér autóbuszról labdarúgók ugráltak le fürgén. Megálltak a sí­r körül s tekintetük megpihent a labdán. Ott voltak valamennyien, az egész csapat. Éry József és Mészáros József pedig odahelyezte a zöld—fehér szalagos koszorút a kék—fehér MTK koszorú mellé.

Áll a sí­rkő, tetején ott van a kőből faragott labda. Egy életen keresztül a labda volt a szerelme, s mindig az volt a vágya, hogy sí­rkövét ez dí­szí­tse csupán. Teljesült a vágya…”

Teljes méret 500 × 677 pixel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .