A Fradi naptára, április 27. – A 30. bajnoki cí­m

tempo-naptar

Évfordulók:

26 éve született Abu Fani, Mohammed
122 éve született Héger Ferenc
34 éve született Hermány Bence
62 éve született Kiss Zoltán

Mérkőzéseink ezen a napon:

1901. FTC – BSC 3:1, Edzőmérkőzés
1902. BTC – FTC 5:1, Challenge Cup
1913. FTC – Amateure 1:0, nemzetközi barátságos
1919. FTC – MAC 1:0, Edzőmérkőzés
1924. vegyes FTC, MTK, UTE – Vienna 1-3, nemzetközi barátságos
1930. Nemzeti – Ferencváros 1-3, NB1
1932. Ferencváros – III. ker. FC 4-1, MK
1941. Ferencváros – Haladás 5-3, NB1
1947. Vasas – Ferencváros 4-0, NB1
1949. Ferencváros – Magyar válogatott 5:4, Edzőmérkőzés
1952. Bp. Bástya – Bp. Kinizsi 4:0, NB1
1966. KISTEXT – Ferencváros 1:2, Edzőmérkőzés
1968. Csepel – Ferencváros 1:0, Edzőmérkőzés
1969. Tatabánya – Ferencváros 1:1, NB1
1976. Ferencváros – Kaposvári Rákóczi 5:2, MK
1985. Ferencváros – Vasas 1-0, NB1
1991. MTK-VM – Ferencváros 1-0, NB1
1994. Ferencváros – Vasas 2-0, MK
1996. Ferencváros – Vác 2-0, NB1
2002. MTK Hungária – Ferencváros 0-1, NB1
2005. Ferencváros – Újpest 1-1, NB1
2008. Mezőkövesd – Ferencváros 0-3, NB2
2011. Kaposvári Rákóczi – Ferencváros 2-1, NB1
2019. Bp. Honvéd – Ferencváros 3-2, NB1

Összes díjmérkőzés: 19 mérkőzés, 10 győzelem, 2 döntetlen, 7 vereség, 34-31 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1913. Kiss Béla
1994. Correa, Carlos Roberto
2008. Lamine, Mohamed

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1913. Manglitz Ferenc
1913. Rónai Zoltán
1991. Kiss István
2002. Fülöp Zoltán

Ezen a napon játszotta egyetlen díjmérkőzését a csapatunkban:

1913. Cserny Ferenc

Ezen a napon ült utoljára az FTC kispadján díjmérkőzésen:

1947. Dimény Lajos

Ezen a napon játszotta utolsó válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

1913. Bródy Sándor

1913

“A tavaszi szezon találkozásai nem nagyon kényeztették el szép játékkal a futball közönségét, ez a meccs azonban sokért kárpótolt. Szép, gyorsiramú és változatos küzdelmet hozott egyik oldalon a bajnokságért, másik részen a kiesés ellen kétségbeesett küzdelmet folytató csapat találkozása. Az adott helyzetben nem is lehetett volna csodálni, ha a játék kissé a csontzene jegyében deformálódott volna és éppen ezért őszinte örömmel kell megállapí­tani, hogy mind a két csapat megmutatta, hogyan lehet élet-halál harcot is egyedül a tudás fegyvereivel és fairen lejátszani…A győztes csapat legjobb része a halfsor volt. Turay önmagát múlta felül okos és fáradhatatlan játékával. Remekül váltogatta a szárnyakat, pompás labdákkal etette a csatársort, a védelemben mégis mindenütt ott volt…Takács II. játéka újra a régi fényében pompázott, pedig nem nagyon talált támogatást partnereiben. Tóth Polya István: — Szép, változatos és nagyiramú mérkőzés. Mind a két csapat megtette a magáét.” (1930 – Nemzeti)

“Nagyon szép futballidő volt, a szél meg sem rebbent és kellemes tavaszi meleg ömlött a fővárosra. Mindezek alapján nagyon szép futballjáték volt várható az Üllői-úti pályán. Mégis, mintha a bécsi hangulat ránehezedett volna pályára, a Ferencváros tétova, bizonytalan, félgőzös, még hozzá szürke játéka vagy egy órán át azzal kecsegtette a III. kerületi hí­veket, hogy végre elérkezett a nagy meglepetés. Hát nem érkezett el…Az első félidőben elért vezető góljuk után egy 11-est elhibáztak, a második félidőben azután érvényesült a zöld-fehérek nagyon tudása és jobb kondí­ciója…A mérkőzés nagyon váltakozó képet mutatott. Amí­g a Ferencváros szürkén, félgőzzel és teljesen ötlettelenül játszott, a III. kerületi védők kitűnően helytállottak. Amint azonban a Ferencváros felfokozta a játékenergiáját, hirtelen jelentkeztek a kerületi védelem gyengéi. A Ferencvárosi oldalon dicséret ezúttal csak a jobbszárny érdemelt ki, mert az mindvégig jól játszott. Blum Zoltán: — A II. félidő méltó volt a Ferencvároshoz és érdemessé tett a győzelemre.” (1932 – III. kerület)

“Az erős szél szétzavarta délre az esőfelhőket és amint Mester Gyuri bácsi megjósoltam kisütött a nap. A Ferencváros öltözőjében Gyetvai kijelenti, hogy vállalja a játékot, a Haladás öltözőjében vidám a hangulat az ‘úgyis mindegy’ elv alapján…Könnyűnek látszott a Ferencváros dolga annak ellenére, hogy az első félidőben csak 1:0-ra vezetett. A játék képe azonban már a szünet előtt azt mutatta, hogy a Haladás rövidesen el fog készülni az erejével. A második félidő első húsz percében ez be is következett, már ami a Haladás védelmét illeti. A Ferencváros hosszú támadó időszaka alatt a szombathelyi csatárok alaposan kipihenhették magukat és í­gy, amikor a ferencvárosi védők a nagy fölény láttán kissé könnyelműkké váltak és engedtek a szoros lezárásból, a fürge szombathelyi csatárok bátran és ügyes kihasználtak három helyzetet, sőt ha szerencséjük lett volna, még többet is kihasználhattak volna. A Ferencváros győzelme vitán felül megérdemelt, sőt ha a csatársor jobban kihasználta volna a sok szépen kidolgozott helyzetet, akkor nagyobb gólaránnyal is nyerhettek volna.” (1941 – Haladás)

“A nagy érdeklőssel várt mérkőzés időnként igen komoly és izgalmas játékot hozott. A Ferencváros annak ellenére, hogy a II. félidőben több tartalék- és ifjúsági játékost dobott be, a közönség biztatásától fellelkesülve nagyszerűen küzdött és kitünő játékkal megérdemelten győzött a néha szétesően játszó válogatott felett. A válogatott összeállí­tása: Turai — Kovács II., Nagy II. — Bozsik, Patyi, Bányai — Dombos, Hidegkuti, Szusza, Puskás, Tóth III…Sebes Gusztáv, szövetségi kapitány: — Jó kis edzőmérkőzés volt. Örvendetes a Budai, Kocsis-szárny remek formája. Tóth III. mozgásán is látszik, hogy jövőben van. Remélem, hogy ezt a formáját még fokozni fogja a válogatott mérkőzés napjáig…Mandik Béla: — Ezen az edzőmérkőzésen láthattuk, hogy jó formában van a Ferencváros. Nemcsak a gerincét, hanem a többségét kell, hogy adja a válogatott csapatnak.” (1949 – Magyar válogatott)

1976

“A kettős rangadó második találkozóján felborult a papí­rforma és a matematika…A szinte 90 percig tartó ferencvárosi gála abból állt, hogy játékosai rendre szétzilálták a most meglehetősen bizonytalan, kapkodó és sokat körülményeskedő Vasas-védelmet, majd szembetalálták magukat egy olyan kapussal, aki talán élete legnagyobb teljesí­tményét nyújtotta. Találóan jegyezte meg az egyik néző: “Ez olyan meccs volt, hogy vagy a Vasas kap egy tí­zest, vagy Kakas.” Végül a kapus kapott, mert ő volt a főszereplő, kimagaslott a mezőnyből, az egyetlen találaton kí­vül szinte nem lehetett neki gólt lőni.” (1985 – Vasas)

“Szerdán este az Üllői úti stadionban játszották a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének másik összecsapását, amelyen a Ferencváros a bajnokságban gyengélkedő, osztályozós helyen álló Vasas-Ilzer gárdáját fogadta az első mérkőzésen…A közepesnél valamivel alacsonyabb szí­nvonalú mérkőzésen a Ferencváros könnyedén szerzett kétgólos előnyt a láthatóan önbizalomhiányban szenvedő Vasassal szemben. Az angyalföldieknek nagyot kellene javulniuk ahhoz, hogy a két hét múlva rendezendő visszavágón meg tudják akadályozni az FTC döntőbe jutását.” (1994 – Vasas)

1996

2002

2005

“A megmentő: Lipcsei Péter. A Fradi Mezőkövesden is szenvedett, de a csapatkapitány tudott küzdeni” (2008 – Mezőkövesd)

2019

1913

2 hozzászólás a(z) A Fradi naptára, április 27. – A 30. bajnoki cí­m bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ