A Fradi naptára, április 8.

tempo-naptar

Évfordulók:

35 éve született Birtalan Botond
30 éve született Kleinheisler László
61 éve hunyt el Mácsay András
141 éve született Nirnsee Gyula
108 éve született Weinberger Ernő

Mérkőzéseink ezen a napon:

1900. FTC – MUE II. 1:1, Edzőmérkőzés
1906. Fővárosi TC – FTC 0:3, Brüll serleg
1912. FTC – Bishop Auckland 0:1, nemzetközi barátságos
1917. FTC – BTC 2-1, Háborús serleg
1928. Ferencváros – Sabaria 1-4, Húsvéti serleg
1933. Ferencváros – Attila 4-1, NB1
1934. Hungária – Ferencváros 1-4, NB1
1951. Bp. Kinizsi – Diósgyőri Vasas 1:0, NB1
1956. Bp. Vasas – Bp. Kinizsi 1:0, NB1
1959. Ferencváros – Oroszlányi Bányász 2:1, Edzőmérkőzés
1962. Ferencváros – Ózd 4:1, NB1
1964. Ferencváros – MTK 2:0, NB1
1970. Budafoki MTE Kinizsi – Ferencváros 1:5, Edzőmérkőzés
1973. Ferencváros – VM Egyetértés 3:1, NB1
1978. Ferencváros – Vasas 1-1, NB1
1984. Pápai SE – Ferencváros 1-2, Edzőmérkőzés
1989. Ferencváros – Váci Izzó 3-3, Edzőmérkőzés
1995. Ferencváros – Győri FC 1-4, NB1
2000. DVSC – Ferencváros 3-0, NB1
2012. ZTE – Ferencváros 2-3, NB1
2017. Ferencváros – DVTK 1-1, NB1
2023. Paks – Ferencváros 3-2, NB1

Összes díjmérkőzés: 17 mérkőzés, 9 győzelem, 2 döntetlen, 6 vereség, 32-25 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1956. Nemes Gyula
2000. Gyepes Gábor

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1928. Fröhlich Sándor
1951. Csordás József
1995. Gregor József
2000. Kovács Béla

“Vasárnap d. u. mérkőzött a két csapat a népszigeti pályán. A játék, mely a FTC. biztos és fölényes győzelmével végződött, kevés érdekes momentummal dicsekedhetik. A FTC. győzelme egy pillanatig sem volt kétes. A Főv.TC. támadása feltűnően gyengült, mig védelme Takács személyében megerősödést nyert, s a csapat ezúttal minden erejét a védelemben összpontosí­totta és ez az oka annak, hogy a folytonos támadás és ostrom dacára csak három góllal szenvedett vereséget. A FTC. csapata a győzelem biztos tudatában kevés lelkesedéssel játszott, de ezen taktikai hibájukat határozottan elí­télendőnek véljük. Támadásaikról ismételten az a megjegyzésünk, hogy a csatársor nem használja ki gyorsaságát, folytonos megállásaikkal a csatárok nem tudnak szabadulni a védelemtől, mert ezek időt nyernek a helyezkedésre.” (1906 – Fővárosi TC)

1917

“A kényelmesen mozgó Ferencváros is könnyen ví­vta ki az Attila ellen fölényes győzelmét…Az Attila nagy csalódást keltett, mert pillanatig sem volt komoly ellenfele a zöld-fehéreknek. Többet várt a budapesti közönség, hiszen a tavaszi, miskolci eredmények után sokan gondolták, hogy komolyan megszorií­tja még a Ferencvárost is. Ez nem következett be s a Ferencváros igen könnyen, kényelmes játékkal is fölényesen győzött. Védelmének alig akadt dolga, a fedezetsora nagy úr volt a pályán.” (1933 – Attila)

“Váratlanul erős küzdelemre késztette a Hungária nagy ellenfelét…A Ferencváros jobb volt, de a Hungária hosszú ideig nagyszerűen tartotta magát…A pálya gyorsan kiürül a mérkőzés után. Bezzeg a két öltöző hangos! Az állóhelyről átjön a Fradi-közép és az öltöző folyosóján háromszoros huj-huj-hajrát rikkant a Fradira. A Ferencvárosnál egyszeriben megtelik az öltöző, a sok gratulációtól nem lehet mozogni. Mindjárt átadnak a csapatnak három ünnepi vacsora-meghí­vást, lehet közülük válogatni. Blum Zoltán: — Én a jó játéknak örülök a legjobban, persze a győzelemnek is…Sárosi: — A játék vége felé Kis megrugott, de igazán nem tehet róla, nekem azért nagyon fáj a térdem.” (1934 – Hungária)

“A mérkőzés végig gyenge iramú volt, izgalmakban egyáltalán nem bővelkedett. Az I. félidőben csaknem állandóan a Bp. Kinizsi támadott. A hátulról folyton előre kerülő labdával azonban a csatárok sokszor nem tudtak mit kezdeni. Sablonos támadójátékukat a diósgyőri védők hamar kiismerték és támadásaikat csaknem minden sikeresen visszaverték. Jellemző, hogy az egyetlen gólt is védelmi hiba előzte meg. A II. félidőben kiegyenlí­tetté vált a játék, de a diósgyőri csatárok hasonló betegségben szenvedtek mint a Kinizsi csatárok. erőlenek, puhák voltak, sokat pepecseltek.” (1951 – Diósgyőri Vasas)

“A Ferencváros nagyszerűen kezdett. Negyedórán keresztül sok gyors támadást vezetett. A fedezetpár igen jól támogatta a zöld-fehérek ötösfogatot. Azután kissé elhalványult a zöld-fehérek játéka, s csak a félidő végén láttunk ismét jól átgondolt támadásokat a Ferencvárostól. Ebben a játékrészben az igen lelkesen küzdő ózdiak láthatóan biztonsági játékra törekedtek. A kitűnő erőben lévő Ferencváros majdnem végigtámadta a II. félidőt, lövések is mentek az ellenfél kapujára, de Katona jól őrizte a hálót, s í­gy csak két újabb gólt tudtak elérni a zöld-fehérek.” (1962 – Ózd)

“A mérkőzés szí­nvonalban eléggé eltérő két félidőt láthattunk. Az elsőben a játékosok nemigen tudták leküzdeni idegességüket, zavarta őket az orkánszerű szél, s a labdakezelési hibák még bizonytalanabbá tették mindkét együttes játékát. Ebben a félidőben az FTC támadósora sem játszott sokkal jobban, s hogy a zöld-fehérek mégis előnyhöz jutottak, az a hamarabb magukra találó fedezeteknek és a kapu előtt magát jól feltaláló Albertnek az érdeme. Szünet után valamelyest csökkent a szél ereje, az MTK is nyí­ltabb sisakkal támadott és ez mindjárt meg is látszott a játék szí­nvonalán. Felváltva forgott veszélyben a két kapu. Helyzetei alapján az MTK kiegyenlí­thetett volna, de kaphatott is volna tovább két-három gólt. Megjött a közönség hangja is, és a mérkőzés végén megérdemelt tapssal jutalmazták a játékosokat.” (1964 – MTK)

“Négy gól – és más semmi. Ennyivel kellett megelégednie annak a tí­zezer nézőnek, aki kiment ezen a délutánon a Népstadionba. Álmosan játszottak a csapatok, mintha nem is bajnoki pontokért folyt volna a küzdelem. Az Egyetértés labdarúgói úgy léptek pályára, hogy ezen a mérkőzésen nem szerezhetnek pontos. Felfogásukon akkor sem változtattak, amikor megszerezték a vezető gólt, s látni lehetett, hogy a Ferencváros rendkí­vül gyenge formában van. Így aztán törvényszerű volt, hogy a zöld-fehérek fél gőzzel is ki tudtak egyenlí­teni, sőt a győzelmet is megszerezték. Csanádi Ferenc: — Rossz játékkal is lehet két pontot szerezni. Nem ment úgy, mint a rangadókon, de ma ez is elég volt.” (1973 – VM Egyetértés)

“A Népstadion 65 ezres közönsége érdeklődéssel várta, hogyan rendezi sorait labdarúgócsapatunk. Az első félidőben a játékkal és az 1-0-ás vezetéssel elégedett is volt a zöld-fehér tábor. A második félidő nagy részében védekezett csapatunk, és a fiatal kapus, Zsiborás bebizonyí­thatta tehetségét. Mindössze egy gólt kapott, azt is csak tizenegyesből…” (1978 – Vasas)

Juniorbajnokság, 2004

“Détári Lajos (FTC): — Nehéz egy ilyen mérkőzést követően mit mondani. Az első félidőben sokkal jobb volt a ZTE, megérdemelten jutott kétgólos előnyhöz. Ezt a félidőt át kell beszélni, ki kell értékelni, mert óriási hibákat követtünk el. A második félidőben egy óriási hajrával, és kis szerencsével sikerült megnyerni a találkozót. Nagyon boldogok vagyunk, nagyon fontos győzelmet szereztünk.” (2012 – ZTE)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ