A Fradi naptára, december 18.

tempo-naptar

Évfordulók:

72 éve született Branikovits László
35 éve született Laczkó Zsolt
136 éve született Oláh Aladár
118 éve született Steczovits László

branikovits-laszlo_montazs_01

Mérkőzéseink ezen a napon:

1910. FTC – BTC 3:0, Corinthian díj
1927. Enosszisz – Ferencváros 0-6, nemzetközi barátságos
1932. US Marocaines – Ferencváros 0-2, nemzetközi barátságos
1938. HASK Zagreb – Ferencváros 5-1, nemzetközi barátságos
1941. Ferencváros – 10-es Honvédkórház 11:1, Edzőmérkőzés
1946. Ferencváros – Pereces 3-1, NB1
1957. Ferencváros – Kinizsi Boros ?:?, Edzőmérkőzés
1960. Budafoki MTE Kinizsi – Ferencváros 2:3, Edzőmérkőzés
1963. Allemania Aachen – Ferencváros 4:5, nemzetközi barátságos
1970. Internacional – Ferencváros 1-2, nemzetközi barátságos
1974. Haladás – Ferencváros 3-0, Téli kupa
1976. MTK-VM – Ferencváros 0-3, MK
1999. Kispest – Ferencváros 2-3, NB1

Összes díjmérkőzés: 10 mérkőzés, 8 győzelem, 2 vereség, 28-16 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1999. Kulcsár Sándor

Ezen a napon játszotta egyetlen dí­jmérkőzését a csapatunkban:

1999. Sallai György

Ezen a napon játszotta egyetlen válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

1921. Wiener II. Jenő

“Esős időben, tele tribün előtt folyt le a mult szezon Corinthián vándordijáért a döntő mérkőzés. A zöld-fehérek óriási fölényben játszottak s Fritznek csak ritkán volt dolga. A győztes csapat minden egyes tagja kiválóan állotta meg helyét, azonban mégis megemlí­tendő Rumbold, az egész fedezetsor és a két összekötő. A Btc csapata csak nagy ritkán dolgozott rush-el s játékosaik közül meg kell emlékeznünk Szendrőről, Bihariról, Levák és Mészárosról, akik erejük teljes latbavetésével dolgoztak részben, hogy mentsenek, részben, hogy pozití­v eredményt érjenek el. A győzelemmel az FTC harmadik alkalommal nyerte meg a Corinthián vándordí­jat.” (1910 – BTC)

NS-19271219-01-19271218

1927

1932

“Ha az Üllői úti pálya kapujában szerda délután jegyszedő áll, akkor ez azt jelenti, hogy mérkőzés lesz. Sárosi III. befelé menet egészen meglepődik a jegyszedő láttán és í­gy szól: — Mi az? Találtak ellenfelet? — Igen, a 10-es Honvéd kórházat – vágja rá a jegyszedő. A Fradinál több próbajátékos is bevetésre készen, de van olyan is aki neki sem vetkőzik. A katonákat többen is elkí­sérték, mégis csak a Ferencváros az ellenfél. Egy csoportban ülnek és lelkesen tapsolnak mikor megjelenik a Honvéd kórház csapata. Füstös azonban kedvüket szegi, mert hát az ifjú gólgyáros újra felhúzta a góllövő cipőjét. Az 5. percben bevágja az elsőt. utána még hatot vág a Ferencváros 11 góljából. — Füstös megint rúgta a gólokat – szólunk a mérkőzés után a zöld-fehérek edzőjéhez — Igen, nagyon jól is mozgott – bólogatott Dimény József – Vasárnap bizonyára helyet kap a csapatban. Arról nem lehet komoly formában szó, hogy Polgárt vagy Tátrait előre vigyük a csatársorba. Sok gond van még az összeállí­tás körül, de a hét végére majd csak lesz csapatunk – fejezte be a tréner.” (1941 – 10-es Honvéd Kórház)

“A fagyos, kemény talajon nem alakult ki szép játék. A Ferencváros játékán kevés javulás volt észlelhető vasárnap óta. A csatársor játékában nem volt meg a kellő összhang, de a Pereces kemény ellenfélnek is bizonyult és igazolta jó hí­rét. Valószí­nű, ha pihentebben állnak ki, még nagyobb erőfeszí­tésre késztették volna a zöld-fehéreket. A perecesi csatárok az egész mérkőzés alatt nem találták meg a lesállás ellenszerét. A Ferencváros fölénye nem volt nyomasztó, a csatárok gólbiztos helyzetekben is hibáztak. A ferencvárosi győzelem jogosságához azonban nem fér kétség. Henni a gólnál hibázott. Meg kellett volna fognia a labdát. Rudas biztosan állt a lábán, Onódin látszott, hogy nincs teljesen rendben. A fedezetsorban Sárosi dr. régi posztján nagy kedvvel játszott, főleg a támadásban tűnt ki. Kéri megbí­zhatóan, Lakat szorgalmasan játszott. Mike mint jobbszélső halványabban játszott. Kocsis ügyes játékos, gólja szép teljesí­tmény volt.” (1946 – Pereces)

1963

“Vépi monológja a túráról: – Uruguayban és Brazí­liában persze még nehezebb volt. Ott levegőt kaptunk már bőven, de — ellenfeleket is!! Például Naciónál vagy Internacionale. Ezek az együttesek aztán már játszották a futballt. A szó igaz értelmében. A brazilok, s az uruguayi játékosok valamennyien úgy kezelik a labdát, hogy egy másodvonalbeli varietében nyugodt lélekkel elkelnének — zsonglőrként. A legjobb meccset Montevideóban ví­vtuk. A bajnok Naciónál ellen. Ide a találkozó napján érkeztünk, eléggé fáradtan. Kint a stadionban ötvenezer meglehetősen hangos szurkoló már javában repesztette a dobhártyákat. Ettől aztán felvillanyozódtunk, s olyan jó játékot kerí­tettünk úgy közösen, amiről még másnap is áradoztak a lapok. Kikaptunk ugyan 5:4-re, de kis szerencsével mi is nyerhettünk volna ugyanilyen arányban. Életem első nagy utazása volt ez, s emlékei sohasem halványulnak el.” (1970 – Internacional)

“A Ferencváros közepes teljesí­tménnyel is visszavágott a szerdai vereségért. Az MTK-VM ugyanolyan erőtlenül, szervezetlenül játszott saját otthonában, mint a zöld-fehérek az Üllői úti első találkozón. Az FTC védők a csúszós talaj ellenére jól álltak a lábukon, s a csatárok most sokat mozogtak, könnyen helyzetbe hozhatók voltak. Az MTK-VM kulcsemberei messze elmaradtak szokásos teljesí­tményüktől. A helyenként duva mérkőzésen a Ferencváros megérdemelt győzelmet aratott a görcsösen erőlködő hazaiak ellen.” (1976 – MTK-VM)

1999

1999/2000

1921

2005

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső