A Fradi naptára, január 20.

tempo-naptar

Évfordulók:

85 éve született Erdész Ferenc
64 éve hunyt el Koltai József
121 éve született Rebró Béla
31 éve született Sajó Dániel

Mérkőzéseink ezen a napon:

1957. Sörgyár – Ferencváros 0:13, Edzőmérkőzés
1965. UEFA válogatott keret – Ferencváros 6:3, Edzőmérkőzés
1966. Ferencváros – Újpesti Dózsa ?:?, Edzőmérkőzés
1974. Ferencváros – Vasas , Edzőmérkőzés
1999. Ferencváros – Pénzügyőr 6-0, Edzőmérkőzés
2001. Etoile de Sahel – Ferencváros 1-1, nemzetközi barátságos
2007. Ferencváros – ESMTK 6-0, Edzőmérkőzés
2018. Szekszárd – Ferencváros 0-4, Edzőmérkőzés
2019. Ferencváros – Korona Kielce 2-3, nemzetközi barátságos
2021. Ferencváros – DVTK 0-1, NB1

Összes díjmérkőzés: 3 mérkőzés, 1 döntetlen, 2 vereség, 3-5 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

2021. Gera Dániel

“Szerdán Tatán egy barátságos labdarúgó-mérkőzésre került sor. Az UEFA-tornára készülő ifjúsági válogatott már negyedszer lépett pályára, ellenfele a Ferencváros pedig először, a mérkőzés meglepő eredményt hozott. Az első félidőben a Ferencváros nagyobb gyorsasága és erőfölénye domborodott ki. Szünet után a fürge fiatalok a jeges talajon jobban feltalálták magukat. Az UEFA-csapat fölénybe került és kitűnően használta ki helyzeteit. A Ferencvároson erősen látszott, hogy először játszott kétkapus mérkőzést az idén.” (1965 – UEFA ifjúsági válogatott keret)

“1999. január 20-án délelőtt tí­z órakor a népligeti FTC sportcentrumban sporttörténeti esemény szemtanúja lehetett az a körülbelül kétszáz szurkoló, akik a pályát körülvették. A műfüves pályát! Mert ez a lényeg Magyarországon ezen a műfüves pályán volt az első szabadtéri mérkőzés! A nagyszerű pályán Vad István neves nemzetközi játékvezetőnk – korábban a Fradi csatára volt! – bí­ráskodásával indult a mérkőzés. Csak úgy további kuriózumként emlí­tem, hogy az egyik partjelző Vad Pista fia volt…Ilyen eset sem sok történt még hazai futballéletünkben. Egy másik V-betűs, nevezetes góljával indí­totta egy szériát. Vincze Ottó a 4. percben szabadrúgásból talált a kapuba. Hogy ez miért nevezetes? Nos ez volt Magyarországon az első szabadtéri műfüves pályán az első gól.” (1999 – Pénzügyőr)

“Csank János a találkozó után elmondta, a mérkőzés végül is tökéletesen megfelelt a célnak, hiszen jó iramú meccset játszottak labdarúgói egy lendületben lévő, Afrikában nagyon erős csapatnak számí­tó ellenfél ellen. Egyértelműen látszott, hogy Tunéziában tart a bajnokság, mí­g a mi játékosainkon kezd kijönni az elmúlt napokban végzett munka fáradtsága.” (2001 – Etoile de Sahel)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső