A Fradi naptára, július 10.

tempo-naptar

Évfordulók:

91 éve született Csányi József
31 éve hunyt el Kiszely István
43 éve hunyt el Vörös Béla

Mérkőzéseink ezen a napon:

1919. MTK – FTC 5-0, Práter serleg
1920. FC Brühl – FTC 1-4, nemzetközi barátságos
1927. CAMP – Ferencváros 1-8, nemzetközi barátságos
1928. SK Ruzomberok – Ferencváros 2-8, nemzetközi barátságos
1934. Moravska Slavia – Ferencváros 2-5, nemzetközi barátságos
1938. Ripensia – Ferencváros 4-5, KK
1957. Ausztrál vegyes válogatott – Ferencváros 2:3, nemzetközi barátságos
1960. Simmering – Ferencváros 1:5, KK
1966. László Kórház SC – Ferencváros 0:10, Jubileumi mérkőzés
1999. Rábatótfalu – Ferencváros 2-13, Edzőmérkőzés
2008. Ferencváros – Szigetszentmiklós 5-0, Edzőmérkőzés
2011. Lokomotiv Moszkva – Ferencváros 0-1, nemzetközi barátságos
2013. Ferencváros – Piast Gliwice 1-1, nemzetközi barátságos
2014. Ferencváros – Sliema Wanderers 2-1, EL selejtező
2019. Ferencváros – Ludogerec 2-1, BL selejtező

Összes díjmérkőzés: 13 mérkőzés, 11 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, 54-21 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1919. Glücksthal Lajos
1966. Bálint László
1966. Branikovits László
1966. Turai László
2011. Somália
2013. Diallo, Ulysse
2013. Dondé, Jean Carlos
2013. Hidvégi Sándor
2013. Sequeira, Juanito
2014. Dilaver, Emir

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

2013. Dondé, Jean Carlos
2013. Halilagic, Mirza
2013. Sequeira, Juanito

1919

1920

“Évek óta várták szeretettel a perrozsényiek a ferencvárosi csapatot, amelynek vendégjátékára azonban csak most került sor. A perrozsényiek vendégszeretetét meg is hálalta a Ferencváros, mert a csapat pompás lapos passzjátékával valósággal elragadta a közönséget. A perrozsényiek az első félidőben még egyenrangó ellenfeleink voltak, lapos passzjátékunk és precí­z kombinációink azonban a második félidőben felőrlik a helyi csapat ellenállását és végül gólzáporral győzünk. Góljainkat Turay, Fröhlich, Turay, Dán, Dán, Fröhlich, Kohut és Fröhlich szerezték. A csapat kondí­ciója és hangulata a legjobb.” (1927 – CAMP)

“A Ferencváros nem egykönnyen tud szabadulni a szlovákiai magyaroktól. Előbb Zsolna invitálása érte olyan hangulatban, hogy előle kitérni egyenesen lehetetlen volt, majd amikor végre ennek is vége volt, megérkezett Rózsahegyről a meghí­vó és megint olyan meleg és bensőséges szavakkal, hogy kirándulás megint csak megnyúlt. A szlovákiai magyar városok szerencsétlennek tartanák magukat ha elmulasztanák a magyar bajnokcsapat vendéglátását, amelyre – úgy vélik – jobb alkalom sohasem fog nyí­lni. így lett a Ferencváros nyaralásából végül is egy nagyméretű túra, amely a bécsi mérkőzésekkel kezdődött és a felvidéki városokon át folytatódott, hogy végül újabb hat mérkőzéssel gazdagí­tsa a bajnokcsapat nemzetközi eredményeit. Ezek a mérkőzések természetesen nem jelentenek túlságos sportbeli megerőltetést, hiszen a pihenésre szoruló ferencvárosi csapatot egyébként nem tennék ki fáradalmaknak. Bizonyí­tja ezt a rózsahegyi mérkőzés is, amelyet a tartalékos és könnyedén játszó Ferencváros is nagy gólaránnyal nyert meg.” (1928 – RSC)

“Kellemes mérkőzésen győzött a Ferencváros Brünnben” (1934 – Moravska Slavia)

“A rendőrség – a főkapitány jelenlétében – délelőtt bejárta a pályát és azt teljesen rendben lévőnek találta. A közönség már 12 óra felé megindult a pályára, noha itt nem kell félni, hogy valaki nem kap helyet, hiszen minden hely számozott. Rengeteg autó jött vidékről is. Az egyik sepsiszentgyörgyi autó kb. 500 kilométeres utat tett meg, hogy utasai megnézhessék a nagy csatát. Háromnegyed 5-ig pihenéssel és csevegéssel ütötték agyon az időt a ferencvárosi fiúk. Ekkor kezdtek gyülekezni a hallban. Pár perc múlva álltak elő az autók, amelyek a pályára röpí­tettek bennünket. Civilben ment ki a gárda, csak a pályán öltözik mezbe. Tiszta zöld ingben fog játszani a Ferencváros…Lázár dr. nyilatkozata a mérkőzés után: — Jobban játszott a Ferencváros. Egy kicsit kemény volt a mérkőzés. Ez azonban már a kupamérkőzések velejárója. Budapesten is kikaphatunk, ha í­gy fog játszani a Ferencváros.” (1938 – Ripensia)

1957

“Úgy indult a mérkőzés, hogy már az első 45 percben több gólos lesz a ferencvárosi vezetés. A kezdeti siker azonban úgy látszik, elbizakodottá tette a zöld-fehér játékosokat és hosszú időre átengedték a kezdeményezést ellenfelüknek. Csak akkor eszméltek fel, amikor a Simmering kiegyenlí­tett. Ezután fokozatosan jött fel a budapesti együttes és szünet után már teljesen megváltozott a játék képe. Elgondolás volt a vendégek játékában és a két csapat közötti tudásbeli különbség gólokban is megmutatkozott. Az FTC könnyedén, nyugodtan szótte támadásait, valósággal iskolajátékot mutatott. A bécsi csapat csak lelkesedett, de a végén már erre sem futotta erejéből.” (1960 – Simmering)

2011

2014

2019

1949 (forrás: http://stefan2001.blogspot.de)

6 hozzászólás a(z) A Fradi naptára, július 10. bejegyzéshez

 • Ahogy nézem a dátumot és a bejegyzéseket, s közben számolom az éveket, akkor bizony azt kell mondjam: boldog 60. születésnapot, Lalolib, e szép kerek évforszló alkalmából Isten éltessen még sokáig erőben, egészségben és Fradi-szí­vben!

 • Egy jelentős esemény kimaradt véletlenül: 55 évvel ezelőtt ezen a szép napon látta meg a napvilágot kedves szerkesztő társatok!!!
  Ezúton kí­vánok neked nagyon jó egészséget, sok örömet drága Lalolib barátom!!!

  • Akkor bizony í­gy 4 év eltelte után Lalolibet ma is köszönettel és nagy tisztelettel köszöntjük áldozatos, önzetlen munkájáért, ezért a remek honlapért és a virtuális közösségépí­tésért! És ha jól számolok, jövőre szép kerek évforduló lesz: ugye nem feledkezünk meg róla, tisztelt fórumtársak?
   Isten éltessen sokáig, Lalolib!

  • Kedves lalolib drusza !

   Habí r elfeledkeztem a névnapodròl (Szent Lí szlò nagy évfordulò Ünnepségén -és évben ez mí r bûnnek is beillene), kedves lalolib, akkor fogadd az én felköszöntésemet is.

   L.I. alias kispufi üzenetéhez nem tudok, nem akarok hozzí tenni részemrôl semmit, hiszen ô megìrta mí r a javí t, és nem is rendelkezek a kellék Magyar nyelvismerettel, hogy hozzí tegyem azt az egynéhí ny szòt, amelyek jobban kifejeznék azt, ami ô mí r megfogalmazott.

   Isten í ldon Téged lalolib még sokí ig.

   Remélem, még sokí ig tudod folytatni azt az í ldí sos munkí dat, amelyel hozzí jí rulsz külföldön is a Fradi megszerettetéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) / FK Decic (montenegrói) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ