A Fradi naptára, november 23.

tempo-naptar

Évfordulók:

25 éve hunyt el Aczél László
14 éve hunyt el Dékány Ferenc dr.
69 éve született Nérey György
43 éve született Oláh Lóránt

Mérkőzéseink ezen a napon:

1902. Slavia Praha – FTC 8:3, nemzetközi barátságos
1913. III. ker. TVE – FTC 0:5, NB1
1919. FTC – BAK 0-0, NB1
1924. NSC – FTC 2-2, NB1
1930. Ferencváros – Kispest 5-2, NB1
1941. Ferencváros – SBTC 6-0, NB1
1947. Ferencváros – SBTC 1-0, NB1
1952. Bp. Kinizsi – Bp. Bástya 0-5, NB1
1960. Ferencváros – UEFA válogatott keret ?:?, Edzőmérkőzés
1966. Kaposvári Honvéd – Ferencváros 1:3, MK
1969. Ferencváros – Dunaújváros 1-2, NB1
1974. ZTE – Ferencváros 0-3, NB1
1983. Oroszlány – Ferencváros 1-5, MK
1985. PMSC – Ferencváros 1-1, NB1
1991. Siófok – Ferencváros 1-1, NB1
1994. Ferencváros – ZTE 1-0, MK
2002. Ferencváros – Dunaferr 3-0, NB1
2014. Videoton – Ferencváros 0-0, NB1

Összes díjmérkőzés: 17 mérkőzés, 9 győzelem, 5 döntetlen, 3 vereség, 40-23 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1941. Rudas Ferenc

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1919. Okos Béla
1919. Pápay Ernő
1947. Hlavács Győző
1952. Horváth Ödön
1952. Laborczfalvi János
1983. Mörtel Béla

Ezen a napon ült utoljára az FTC kispadján díjmérkőzésen:

1966. Tátrai Sándor

“Ismét „nagy napja“ lesz a Határ-utcai sporttelepnek november 23-án. Pályaválasztási jogával élve, saját pályájára viszi ki az FTC-t a III. ker. TVE. Az FTC csapata oly vonzerővel bir még Óbudán, (ahol tudvalevőleg hat-hét éve nem játszottak a zöld-fehérek), hogy a III. ker. TVE, a pálya nem túlságosan nagy befogadási képességéi növelendő, pórtribünök felállí­tását határozta el. Gondoskodás történt azonkí­vül az irányban is, hogy megfelelő számú rendezőség legyen a publikumnak az elhelyezkedésben segí­tségére. A match 3000 főnyi közönségének oroszlánrésze a pesti oldalról vándorolt át kedvenc csapata, az FTC kedvéért. A bajnokcsapat, amely először látogatott el a Határ utcába, hamar megszokta a kisméretű pályát és nagy formajavulásról tett tanúbizonyságot. Változatos játék után, öt FTC dugóval ért végett a példás rendben lefolyt mérkőzés.” (1913 – III. ker. TVE)

“Meccs előtt a Ferencváros öltözőben jobb a hangulat, mint a Kispestnél. Gschwindt elnök most is itt van és személyesen buzdí­tja fiait, akik körében kifogástalan a harci kedv, de a talaj miatt aggódnak egy kicsit…A Fradi a győzelemmel megfelelt hí­vei beléhelyezett bizalmának, a játékával azonban nem keltett teljes megnyugvást. Kispest személyében az I. liga leggyengébb csapata állt vele szemben s nem sok hiányzott mégsem hozzá, hogy ebből a találkozóból is a legbizonytalanabb kimenetelű mérkőzés alakuljon ki. Kispest 0:0 és 1:0 állásnál két holtbiztos helyzetet hagyott ki…A Ferencváros csak helyenként játszott jól. Örvendetes a csatársor élénkülése. Itt főleg Turay játszott nagy kedvvel, viszont szembetűnő, hogy Toldi semmiképpen sem tud formába jönni. A halfsorban Berkessy, a védelemben csak Papp játszott nagyobb hiba nélkül. Középcsapat ellen ez a forma már aligha lett volna elé.” (1930 – Kispest)

“A Ferencváros főleg a második félidő első negyedórájában nyújtott lendületes és jó játékával szolgált rá a nagy gólarányú győzelemre. Ettől a negyedórától eltekintve, azonban a bajnokcsapat formája most sem kielégí­tő. A SalBTC kezdetben nagyszerűen állta a harcot, sőt az első félidőben különösen több tiszta helyzete volt, mint a Ferencvárosnak. Később azonban visszaestek a vidékiek, annak ellenére, hogy végig becsületesen harcoltak. A győzelmet ilyen arányban is megérdemli a Ferencváros, ez azonban – ismételjük – nem jelenti azt, mintha a Ferencvárosban minden rendben lenne.” (1941 – SalBTC)

“Az első félidőben izgalmas és heves volt a játék, fordulás után a Ferencváros nagy fölénybe került és ha csatárainak a lövéseit szerencse kí­séri, győzelme nagyobb arányú is lehetett volna. Molnár Béla, Ferencváros: – Egy-két játékosunk teljesen formán kí­vül játszott. Ennyivel azonban jobbak voltunk.” (1947 – SBTC)

“A Ferencváros bekerült a labdarúgó MNK döntőjébe” (1966 – Kaposvári Honvéd)

1974

“A hazai együttes harminc percig egyenrangú ellenfele volt a közepes teljesítménnyel kirukkoló Ferencvárosnak.” (1983 – Oroszlányi Bányász)

“Hatalmas iramban kezdtek a csapatok, eleinte sok volt az átadási hiba és a felesleges szabálytalanság. A ferencvárosiak nyugodtak meg előbb, és a 21. percben egy jól eltalált szabadrúgásból megszerezték a vezetést. Ezután ha lehet, még nagyobb lett az iram , heves küzdelem folyt a pályán. Lassan feljöttek a hazaiak és a sok helyzet közül, ha büntetőből is, de sikerült az egyenlí­tés. Az első félidő utolsó perceiben nyomasztó lett a siófoki fölény, de gólt már nem sikerült elérni. Szünet után újból a vendégek kezdtek jobban, és három esetben is Biró kapus bravuros védései mentették meg a hazaiakat a góloktól. Az utolsó negyedóra megint a balatonpartiak fölényében zajlott le, de két esetben is holtbiztos gólhelyzetet hagytak ki a csatárok, illetve a Fradi-védők léptek közbe.” (1991 – Siófok)

“Erre a mérkőzésre alighanem csupán foszlányokban emlékeznek majd a Fradi-szurkolók. Egyrészt, mert bizonyos részeit szeretnék elfelejteni, másrészt pedig a pályára szép lassan leszálló köd miatt. Novák Dezső kétgólos előnyt várt a fiaitól, a közönség meg arra számí­tott, hogy a fiúk majd elszórakoztatják a publikumot. Nos, se ez, se az nem következett be. A Ferencváros a találkozó nagy részében nem emlékeztetett korábbi önmagára. A mérkőzés szinte végig a zalaegerszegi térfélre korlátozódott, ám ez korántsem jelentette, hogy egyik helyzet a másik után maradt ki Tóth kapuja előtt. Ennek fényében a továbbjutás még korántsem ölt el. Izgalmas visszavágó és talán egy másik Fradi várható Zalaegerszegen.” (1994 – ZTE)

2002

2014

1958

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső