A Fradi naptára, szeptember 2.

tempo-naptar

Évfordulók:

59 éve született Csercseszov, Sztanyiszlav
66 éve született Kelemen Gusztáv
50 éve született Morvai Zoltán
37 éve született Otten, Mark
24 éve született Pergel Bence
39 éve hunyt el Plattkó Ferenc
32 éve született Sváb Dániel
146 éve született Weisz István

Mérkőzéseink ezen a napon:

1917. FTC – III. ker. TVE 2-1, NB1
1923. FTC – UTSE 4-0, NB1
1925. FTC – Angol-Magyar Bank SE 2:2, Edzőmérkőzés
1928. Újpest – Ferencváros 2-2, NB1
1951. Bp. Kinizsi – Bp. Bástya 1-4, NB1
1956. Bp. Kinizsi – Bp. Honvéd 2-3, NB1
1959. BEAC – Ferencváros 1:7, Edzőmérkőzés
1964. Ferencváros – Sashalom 5:0, Edzőmérkőzés
1967. Ferencváros – MTK vegyes ?:?, Edzőmérkőzés
1970. Ferencváros – Rába ETO 1-2, NB1
1971. Ferencváros – Műanyag SC 14:2, Edzőmérkőzés
1978. Rába ETO – Ferencváros 0-2, NB1
1981. Ferencváros – Volán 1-0, NB1
1987. Ferencváros – Vasas 3-3, NB1
1992. UTE – Ferencváros 0-0, NB1
2005. Ferencváros – Slovan B. 3-0, nemzetközi barátságos
2016. Ferencváros – Haladás 1-4, Edzőmérkőzés
2018. Ferencváros – MOL Vidi FC 2-2, NB1

Összes díjmérkőzés: 12 mérkőzés, 5 győzelem, 4 döntetlen, 3 vereség, 23-17 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1917. Gábor Béla
1917. Nagy Gyula
1917. Okos Béla
2005. Fitos László

Ezen a napon ült utoljára az FTC kispadján díjmérkőzésen:

1970. Kalocsay Géza dr.

Ezen a napon játszotta első válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

2017. Spirovski, Stefan

“Izgalmas, heves mérkőzés erősen tarkí­tva durvaságokkal és az ebből folyó kiállí­tásokkal. A második félidő 25. percében Kisst, majd a III. ker.-ből Ravaszt kellett kiállí­tani. Ravasz olyan durván fautolta Wilhelmet, hogy ennek komoly balesetétől lehetett tartani. A fölizgatott nézők közül többen a pályáról távozó Ravasz után mentek és az öltöző folyosóján inzultálták. Az FTC új összeállí­tású balszárnya fényesen beilleszkedett a csapatba. Főképpen Gábor játéka keltett elismerést. A fiatal balszélső kitűnően helyettesí­tette Ivanovszkyt. Okosnak nagy hibája a túlságba vitt driblizés, pompás volt ellenben Nagyhegyi és Wiener.” (1917 – III. Ker. TVE)

“Az eredmény után í­télve azt hihetné akárni, hogy az FTC csatársorának oroszlánrésze van ebben az imponáló győzelembe, pedig a rideg valóság az, hogy éppen a csatársor volt a zöld-fehér együttes leggyengébb része. Pataky nem játszott, ennek folytán Kelemenre hárult a centercsatári nehéz feladat megoldása. Ő azonban, aki a jobbösszekötőben rendszerint kiválót nyújt, Pataky helyén igen bizonytalanul mozgott. Ami Eisenhoffert illeti, az egykori KAC-csillag immár nem önfényében ragyog. Olyan bolygó ő, amely régi dicsőségéből kapja fényét. Volt egy-két akciója, amely a nagy, rutinozott játékosra vallott, ellenben hí­ros lövő tudományát elveszí­tette az idők folyamán.” (1923 – UTSE)

“Felfokozott várakozás előzte meg a találkozót, amely mérsékelt iramú és szí­nvonalú, de küzdelmes játékot hozott. A szoros emberfogást alkalmazó, saját térfelére tömörülő FTC-vel szemben az ETO kezdeményezett többet. Az első félórában, bár jobbára a fővárosiak térfelén folyt a játék, Zsiborásnak kevés dolga akadt. A győriek nem tudtak elszakadni őrzőiktől, elég lassan, körülményesen adogattak, nem volt irányí­tója a győri csapatnak, és a kapu előtt szinte tehetetlennek bizonyultak. Az FTC ellentámadásokkal próbálkozott, de elől tulajdonképpen csak Szokolai tartózkodott. Mucha és Martos esetenként igyekezett felzárkózni, Nyilasi pedig egyszerűen nem találta a helyét. A szünet után sem játszott igazán jól a Fradi, de lelkesen, fegyelmezetten küzdöttek és ügyesen alkalmazott taktikájuk és jobb csatárjátékuk révén rászolgáltak a győzelemre.” (1978 – Rába ETO)

Nyilasi megszerzi a vezető gólt

1978, Nyilasi megszerzi a vezető gólt

“Kellemetlen meglepetéssel szolgált az első félidőben hí­veinek a bajnokcsapat: olyan játékot produkáltak Nyilasiék, amely bizony még előkészületi találkozón is csak fenntartással fogadható el. Ezúttal elmaradtak a mindent elsöprő félelmetes rohamok, s ahogy teltek a percek, egyre érezhetővé vált, sehogy sem illenek össze a fogaskerekek. Nyilasi fáradtnak tűnt, Ebedlinek csak elvétve sikerültek jó helyre az átadásai. A második félidőben nagyot változott a játék képe. A ferencvárosiak alaposan nekidurálták magukat, ekkor már jószerivel teljesen kapujukhoz szegezték a hősiesen védekező közlekedésieket. Érezni lehetett, hogy a nagyszerű formában védő Kovács kapus meddig tud ellenállni a kapura záporozó lövésáradatnak.” (1981 – Volán SC)

NS-19870903-01-19870902

1987

“Felpaprikázott hangulatban kezdődött az összecsapás, az UTE bátran támadott, és az FTC is felvette a kesztyűt. A félidő második részében is az elszántság dominált, de rengeteg volt az eladott labda, í­gy komoly helyzet egyik oldalon sem alakult ki, hiányzott az igazi futball. Szünet után folytatódtak az újpesti rohamok, a zöld-fehéreknek nem ment igazán a játék, de keményen védekeztek, és í­gy a hazaiak sem tudtak veszélyes gólhelyzetet kialakí­tani. Rohantak a játékosok, de sokszor fejetlenül. Egyre keményebb lett a mérkőzés, sokszor elszabadultak az indulatok, és Varga játékvezető az 59. percben ki is állí­totta Lipcseit egy dulakodás után. Ezután esett az iram, de a játékosok továbbra is rengeteget szabálytalankodtak.” (1992 – UTE)

“A 22. percben szereztük meg a vezetést Bajevski révén: a sérülése után felépülő támadó Budovinszky visszafejelt labdáját bólintotta a léc alá. (…) a 77. percben Tí­már fejelte Lipcsei szögletét a hálóba. Ezután méginkább fellazult a vendégek védelme, amit újfent Tí­már révén használtunk ki: egy kavarodás után a védő másodszor is bevette a Slovan kapuját, beállí­tva ezzel a megérdemelt, 3-0-s végeredményt.” (2005 – Slovan Bratislava)

2018

1962

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső