A Fradi naptára, január 13. – 7 év után újra “Hajrá, Fradi!”

tempo-naptar

Évfordulók:

76 éve született Gündert Szilveszter
32 éve hunyt el Kalmár Jenő
142 éve született Ordódy Béla

Mérkőzéseink ezen a napon:

1928. Egyiptom – Ferencváros 1-4, nemzetközi barátságos
1940. Dulcis – Ferencváros 0-4, nemzetközi barátságos
1957. MÁVAG – Ferencváros 1:9, Edzőmérkőzés
1979. Kecskeméti SC – Ferencváros 1-8, Nemzeti Bajnokságok kupája
1980. Kolumbia – Ferencváros 1-1, Nemzetközi torna
1983. Csepregi MEDOSZ – Ferencváros , Edzőmérkőzés
1986. Pavlosz – Ferencváros 0-7, nemzetközi barátságos
2016. Ferencváros – Bonyhád 17-0, Edzőmérkőzés
2021. Algeciras CF – Ferencváros 1-3, nemzetközi barátságos

Összes díjmérkőzés: 6 mérkőzés, 5 győzelem, 1 döntetlen, 27-4 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

2021. Frimpong, Abraham

1928

“Kalandos utazás után érkezett meg pénteken este hét órakor Újverbászra (Település volt Szerbiában, a Vajdaságban, Közép-Bácskában, a Dél-bácskai körzetben, ma Verbász) a Ferencváros csapata. A Balkánon végig hatalmas hóviharok dühöngtek s a gyorsvonat is nem egyszer elakadt. Újverbászon meleg fogadtatásban volt része a zöld-fehér gárdának. Az összetört játékosok azonban siettek a szállodába s nagy sietés közben Sárosi dr.-t az állomáson felejtették. Jó negyedóráig bolyongott Sárosi dr. a városban (20 fokos hidegben), mí­g egy futballbarát szánkón a többiek után vitte. Délelőtt nagy búcsújárás volt a Ferencváros tanyáján. A játékosok alig győzték adni az autogramokat. Egy nagybajuszú bácsi mindenáron egy ötliteres borral teli fonottüveget akart Sárosi Béla nyakába akasztani, Sárosi Béla azonban ezt nem fogadhatta el. (Más ferencvárosi játékossal esetleg nagyobb szerencséje lett volna a bácsinak…)” (1940 – Dulcis)

“Zöld-fehér mezben, zöld nadrágban, zöld lábszárvédőben futnak ki a Ferencváros játékosai a MÁVAG friss hótól fehérlő pályájára. 1949-ben látta utoljára a közönség a ferencvárosiak zöld-fehér mezét, amikor fiaik elsők lettek az NB l-ben. Most a MÁVAG-pályán nyolc esztendő óta először jelentek meg újra a hagyományos mezben az FTC játékosok. Krausz és Bauer Miklós vezényletével zúg a B-közép, zeng a HAJRÁ FRADI!, az ütemes FERENCVÁROS!” (1957 – MÁVAG)

Ismét Fradi-zászló leng a B-középben

Ismét Fradi-zászló leng a B-középben

1979

“A tengerentúlon vendégszereplő magyar labdarúgó ligaválogatott második mérkőzését Bogotában Kolumbia csapata ellen játszotta. A Prensa Latina hí­rügynökség jelentése szerint a 15 ezer néző előtt lezajlott találkozón a 29. percben Szokolai szerzett vezetést, majd az 53. percben Sarmiento egyenlí­tett í­gy alakult ki az 1-1-es végeredmény. A szűkszavú hí­r szerint a magyarok többet kezdeményeztek.” (1980 – Kolumbia)

“A Ferencváros labdarúgó csapata péntek reggel hazaérkezett Görögországból. A zöld-fehér együttes két hetet töltött Szalonikiben, s kedvező időjárási és talajviszonyok között, napi két edzéssel végezte a felkészülés erre az időszakra tervezett programját. Kemény, intenzí­v edzések voltak… Dalnoki Jenő vezetőedző elmondta, hogy négy előkészületi mérkőzést is játszottak. Egy harmadik ligás együttest 7-0-ra vertek” (1986 – Pavlosz)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső