A Fradi naptára, november 29.

tempo-naptar

Évfordulók:

36 éve született Expósito, Manel
55 éve született Horváth Károly

Mérkőzéseink ezen a napon:

1908. FTC – Fővárosi TC: 9:1, Edzőmérkőzés
1914. FTC – MAC: 5-0, Auguszta serleg
1931. Ferencváros – Kispest: 5-2, NB1
1933. Ferencváros – Nemzeti: 5-1, NB1
1934. Ferencváros – Szeged: 4-4, NB1
1942. Ferencváros – Újvidéki AC: 2-1, NB1
1975. Videoton – Ferencváros: 0-0, NB1
1978. Novaji TSZ SK – Ferencváros: 0-3, MK
1980. Ferencváros – Kaposvári Rákóczi: 6-2, NB1
1986. Siófok – Ferencváros: 1-0, NB1
1989. Ferencváros – MTK-VM: 0-0, MK
2003. Ferencváros – Újpest: 2-1, NB1
2014. Ferencváros – Kecskeméti TE: 3-1, NB1

Összes díjmérkőzés: 12 mérkőzés, 8 győzelem, 3 döntetlen, 1 vereség, 35-13 gólkülönbség

Ezen a napon ült utoljára az FTC kispadján díjmérkőzésen:

2003. Garami József

Tallózás a korabeli sajtóhírekből:

“A hideg idő dacára szépszámú közönség nézte végig a szezon utolsó labdarúgó mérkőzéseit A bajnoki mérkőzéseket helyettesitő Auguszta-serleg-meccsek is befejeződtek. A győztes — mint előrelátható volt — a Ferencvárosi Torna Club csapata lett. Veretlenül játszotta végig a nyolc mérkőzést az FTC és csak egy gólt kapott. A mai játéka mégsem volt az, amellyel a vezetést eddig megszerezte magának. A bíró kénytelen volt négy játékost kiállítani a két csapatból. Az FTC-ből Kis és Farkas, a MAC-ból Bodnár és Vigyázó hagyták el a pályát a durva játék miatt.” (1914.11.29 – MAC, Auguszta-serleg)

“A nehéz talaj nem sok jót ígért, de a csapatok többet nyújtottak mint amennyit várni lehetett tőlük a nehéz viszonyok között. A labda- és embermarasztaló sárban is futball folyt s a jó iram csak a mérkőzés utolsó negyedórájában lankadt el. És el kellett ismerni, hogy nemcsak a Ferencváros állta végig az iramot, hanem a kispestiek erejéből is futotta csaknem az utolsó percig. Persze a Kispest csak védelmében szegezhetett szembe ellenfelével hozzá méltó csapatrészt, s így csak pillanatokra tehette kétessé a ferencvárosi győzelmet. De a kispesti csatároksorban is akad néhány jó erő, aki egyéni játékával is gondoskodni tudott róla, hogy a játék ne váljon egyoldalúvá. A mérkőzés legörvendetesebb tanulsága, hogy Sárosi kiheverte múlt heti kellemetlen sérülését. Vezérletével a halfsor kifogástalanul ellátta a feladatát. A mérkőzés után a ferencvárosi öltözőben csendes az öröm, Mailinger elnök azt mondja: – Kár, hogy a II. félidőben meg kellett bolygatni a csatársort. Az I. félidőben stílusos és komoly futballt játszott a csapat, amelyben öröme tellett az embernek.” (1931.11.29 – Kispest, NB1)

“Az első és utolsó helyezett derbije nem hozott meglepetést. Sima győzelem volt. Maga a játék nem bővelkedett szépségekben és izgalmakban. Legföljebb a bíró keltett néha némi vihart téves ítéleteivel. A sok gól sem tudta elragadni a közönséget. Bár a B-középnek a hétköznapra való tekintettel megfogyatkozott gárdája dicséretreméltó buzgalommal próbálta hajrájával iramba vinni a Fradit, ez sem igen tudta megszüntetni a játék álló jellegét. A Ferencváros csapata az 5:1 ellenére sem mutatott nagy játékot, igaz, hogy ellenfele nemis kényszerítette különösebb teljesítményre. Csak a II. félidőben 20 percre láttuk az igazi Fradit! Ekkor remekül lendült előre a csapat. Pontosan repültek a passzok, lövések tömege zúdult a kapura. A sors iróniája, hogy éppen ezt a periódust nem jutalmazta gólokkal.” (1933.11.29 – Nemzeti, NB1)

“Az Újvidék kemény diónak ígérkezett a a nem a legjobb formában lévő Ferencváros számára, de a mérkőzés képe mégis hatalmas ferencvárosi fölényt mutatott. Az újvidéki csatárok csak elvétve tudtak áthatolni a ferencvárosi térfélre. Ebben az esetben kitűnően bevált a védők lestaktikája. Ha a ferencvárosi csatársor tagjai jobban megértették volna egymást és szerkezeti felépítésük nem lett volna már alapjában elhibázott, jóval nagyobb arányban győzhettek volna. Így azonban örülhettek ennek a legkisebb arányú győzelemnek is.” (1942.11.29 – Újvidék, NB1)

KS_1942_I_125-19421129-2

“Mintegy 6000 néző előtt Tátrai sípjelére kezdődött el a mérkőzés az Üllői úton. A Ferencváros az első félidőben Pogány (11-es) és Szokolai góljával 2-0-ra vezetett, aztán Gulyás szépített. A második félidőben a hazaiak – a ragyogóan játszó Nyilasi vezérletével – nagy fölénybe kerültek. A további gólok sorrendje: Rab, Nyilasi, Nyilasi Gulyás (11-esből), Nyilasi. Klassziskülönbség volt a két csapat között…A mérkőzés legjobbja Nyilasi Tibor volt, immáron harmadszor az őszi idényben. Ez a tény egyrészt örömteli, hiszen egyik legjobb válogatottunk kitűnő formáját dicséri. Ugyanakkor egy kissé lehangoló is – a nagy átlag színvonaltalanságának hű tükörképe.” (1980.11.29 – Kaposvár, NB1)

Nyilasi második gólja

Nyilasi második gólja

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
FACEBOOK:
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
HOST