A Fradi naptára, november 4.

tempo-naptar

Évfordulók:

28 éve született Haraszti Zsolt
51 éve hunyt el Krempels Béla

Mérkőzéseink ezen a napon:

1923. FTC – Vasas: 2-2, NB1
1928. Ferencváros – Sabaria: 4:2, EdzÅ‘mérkÅ‘zés
1934. Ferencváros – Budai 11: 0-2, NB1
1951. Dorogi Bányász – Bp. Kinizsi: 1-0, NB1
1962. Komló – Ferencváros: 0-2, NB1
1964. Ferencváros – Wiener SC: 2-1, VVK
1972. Újpesti Dózsa – Ferencváros: 2-0, NB1
1973. Ferencváros – Egyetértés: 5-1, NB1
1978. Ferencváros – Békéscsaba: 1-1, NB1
1987. Ferencváros – Eisenstadt: 3-0, nemzetközi barátságos
1989. Rába ETO – Ferencváros: 2-2, NB1
1992. Százhalombatta – Ferencváros: 1-2, MK
2000. Videoton – Ferencváros: 0-0, NB1 rájátszás
2004. Ferencváros – Feyenoord: 1-1, UEFA csoportkör
2006. Kazincbarcika – Ferencváros: 2-2, NB2
2009. Ferencváros – GyÅ‘ri ETO: 1-0, NB1
2009. DiósgyÅ‘r – Ferencváros: 3-0, Ligakupa
2017. Ferencváros – DVSC: 2-1, NB1

Összes díjmérkőzés: 17 mérkőzés, 7 győzelem, 6 döntetlen, 4 vereség, 25-20 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1987. Rácz Gyula

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1923. Weisz László

Ezen a napon játszotta egyetlen díjmérkőzését a csapatunkban:

2009. Bogáti Péter
2009. Horváth Gábor
2009. Sajó Dániel

Ezen a napon játszotta első válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

1906. Bródy Sándor

“Vasárnap délben már úgy látszott, hogy az idÅ‘járás éppen egy futballdélutánon fordul át az esÅ‘s idÅ‘szakba, hamarosan észbekapott azonban és a Ferencváros-Sabaria mérkÅ‘zés már fellegek alatt ugyan, de szárazon úszta meg ezt a novemberi délutánt. A Ferencvároson az elsÅ‘ félidÅ‘ben nem látszott a fáradtság, ekkor ment is a játék, különösen a halfsor és a csatársor összmunkája volt értékes és ami fÅ‘: sikeres. És ebben a félidÅ‘ben a Sabaria teljesen egyenrangú ellenfél volt. A Ferencvárosnak tehát alaposan meg kellett dolgoznia a három gólért. Szünet után hatalmas Sabaria lendület vezette be a játékot, de amikor ennek befejezésül a Ferencváros lÅ‘tt gólt, lelanyhult a játék. Az eredmény realitásához szó sem fér, mert a Ferencváros csatársora sokkal effektusosabb játékot mutatott be, míg a Sabaria támadó sora egyenlÅ‘re csak a 16-osig végez jó munkát.” (1928 – Sabaria)

“A találkozó végig sportszerű és érdekes játékot hozott, noha iram és színvonal tekintetében inkább csak a II. félidÅ‘ elégítette ki a nézÅ‘ket. A küzdelem nagy részt kiegyensúlyozott volt. A komlóiak többet lÅ‘ttek kapura, de inkább csak a kitűnÅ‘en játszó fedezeteik révén. A bányász-csatárok a befejezésekkel végig adósak maradtak. A ferencvárosi ötösfogat igen nehezen bontakozott ki, amiben a kemény komlói védelem mellett közrejátszott a ferencvárosi csatárok erÅ‘tlen játéka is. Érdekes azonban, hogy a találkozó sorsát mégis az döntötte el, hogy a helyzetek kihasználása terén a zöld-fehér támadók a komlóiaknál többet nyújtottak.” (1962 – Komló)

vvk-64_65“A Bécsben elszenvedett 1:0-ás vereség után bizakodó volt a hangulat. A szurkolók úgy érezték, hogy elsÅ‘ mérkÅ‘zésrÅ‘l az olimpia miatt lemaradó Novákkal és Vargával kiegészült Fradinak sikerül kiharcolnia a továbbjutást. Ez ellen egyedül a fáradtságot lehetett felhozni, valamint egy kételyt, hogy a bajnoki címmel, az olimpiai elsÅ‘séggel és az EB bronzéremmel vajon nem lakott-e jól a magyar labdarúgás. Mészáros Józsefnek mindkét tényezÅ‘t figyelembe kellett venni a felkészítés során, ráadásul november 1-én még GyÅ‘rben kupamérkÅ‘zés is várt a csapatra úgy, hogy elÅ‘tte szerdán Bécsben játszottunk. Az elsÅ‘ perctÅ‘l kezdve óriási iramot diktált a Fradi, az osztrák csapat alig-alig tudott kiszabadulni a saját tizenhatosáról. Albert-Rákosi-Varga, majd újra Albert és újra Varga – még harminc perc sem telt el, de már számtalan gólszerzési lehetÅ‘séget puskáztak el a zöld-fehérek. 33. percben egy gyors vendégakció után, hátvédjeink rossz helyezkedését kihasználva az osztrákok megszerezték a vezetést. Valódi hidegzuhany! Vagy inkább forró víz? De mielÅ‘tt a szurkolók eldöntötték volna a víz hÅ‘mérsékletét, egy perccel a bekapott gól után Fenyvesi száguldott el a bal oldalon, beívelésére Albert és Varga is felugrott, de egy osztrák hátvéd megelÅ‘zte Å‘ket…kézzel. Jogos büntetÅ‘, amit Novák kíméletlenül bevarrt Szanwald hálójába. gól még jobban tűzbe hozta a zöld-fehéreket, a szünet után annyira beszorult az osztrák csapat, hogy csak idÅ‘ kérdése volt a vezetÅ‘ gól megszerzése. Amire a 66. percig kellett várni, de addig Kökény, Dalnoki, Albert és a kiváló formában játszó Varga szerezhetett volna gólt. Végül Varga Zoli sokadik próbálkozása vezetett eredményre. Rákosi beadást egy leheletfinom mozdulattal úgy vette át, hogy közben két osztrák védÅ‘t is lerázott magáról, majd félmagasan, minden “dühét” beleadva bombázott a kapuba. 2:1 maradt a vége, ami az akkori kupaszabályok értelmében harmadik mérkÅ‘zést jelentett.” (1964 – Wiener FC)

tfu_19961010_fu_007-0009-19641104

1964

“Kezdetben meglepÅ‘ volt, hogy az Egyetértés támadó szellemű játékra törekedett, és hogy a mérkÅ‘zés folyamán egyáltalán nem állt be védekezni. Ezt bizonyítja az is, hogy több szögletet rúgott, mint a Ferencváros. Mindezzel persze nemigen boldogultak, mégpedig azért nem, mert a kapu elÅ‘tt nagyon gyámoltalan volt a csatárjátékuk, befejezni nem tudták a támadásokat. A Ferencváros együttese most is azokat az erényeket csillogtatta, mint Székesfehérvárott és Újpesten: mindenki szívvel-lélekkel küzdött, mindenki nagyon akart, még akkor is, amikor a Fradi három góllal vezetett. Az elsÅ‘ negyedóra eltelte után egyre folyamatosabbá vált a csapatjáték, egy jobban belelendültek a zöld-fehérek és el lehet mondani, hogy nagyon magabiztos játékkal, könnyűszerrel gyÅ‘ztek.” (1973 – VM Egyetértés)

NS-19731105-01-19731104

1973

KS_1987_I_01_0132-19871104

1987

“A Ferencváros kezdett aktívabban, s a Rába csak úgynevezett kontra-akciókkal kísérletezett. Helyzetük is a vendégeknek teremtÅ‘dött elÅ‘bb, azt azonban Fonnyadt kihagyta. Az enyhe vendégfölény közepette a frissen igazolt amerikai csatár, Sullivan a Rábának szerzett vezetést. Egyedül kiugorva a kifutó Józsa mellett a bal sarokba bombázott. Történelmi amerikai gól a magyar NB I-ben (1:0). A félidÅ‘ utolsó perce végül mégis csak meghozta a fÅ‘városiak számára az egyenlítÅ‘ gólt. A kapu elé ívelt labdát Preszeller éppen a középen álló Kincseshez továbbította, s a ferencvárosi középpályás a jobb felsÅ‘ sarokba lÅ‘tt (1:1). Góllal kezdte a vendégcsapat a második félidÅ‘t. Baloldali szöglet után az üresen hagyott Páling 8 méterrÅ‘l fejelt a kapuba (1:2). Ezután a vesztésre álló Rába ETO támadott többet, de játéka nélkülözött minden elképzelést, s így különösebb veszélyt nem jelentett a vendégek kapujába. A 85. percben Hajszán 18 méteres lövése Pintéren megpattanva a jobb sarokban kötött ki (2:2).” (1989 – Rába ETO)

2 hozzászólás a(z) A Fradi naptára, november 4. bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

OLDALAK