A Fradi naptára, október 21.

tempo-naptar

Évfordulók:

39 éve született Földvári Csaba

Mérkőzéseink ezen a napon:

1906. BAK – FTC: 2:3, NB1
1917. FTC – Kispesti AC: 2-2, NB1
1923. FTC – 33 FC: 1-1, NB1
1928. Ferencváros – Kispest: 5-0, NB1
1934. Somogy – Ferencváros: 3-7, NB1
1945. Ferencváros – PVSK: 3-0, NB1 alapszakasz
1950. ÉDOSZ – Diósgyőri Vasas: 3-0, NB1
1951. Bp. Kinizsi – Szombathelyi Lokomotiv: 2-1, NB1
1956. Bp. Kinizsi – Csepeli Vasas: 1-1, NB1
1962. Ferencváros – Pécsi Dózsa: 3-3, NB1
1964. Ferencváros – Medicor Művek SK: 2:0, Edzőmérkőzés
1978. Bp. Honvéd – Ferencváros: 5-2, NB1
1989. Bp. Honvéd – Ferencváros: 0-2, NB1
2000. Ferencváros – Matáv-Sopron: 2-1, NB1 alapszakasz
2001. Ferencváros – Kispest Honvéd: 0-2, NB1
2005. Ferencváros – Diósgyőr: 1-1, NB1
2006. Ferencváros – Békéscsaba: 2-1, NB2
2017. Ferencváros – Újpest: 1-0, NB1

Összes díjmérkőzés: 17 mérkőzés, 10 győzelem, 5 döntetlen, 2 vereség, 40-23 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1917. Zbórai István
1923. Egri Ferenc
1962. Ormai Ferenc

“A FTC.-nak a MTK. fölött aratott szép győzelme után óriási meglepetésszámba megy e látszólag nehéz küzdelem árán kivívott eredmény, amely azonban inkább a FTC. elbizakodott és unott játékának tudandó be. A csapat visszaesik régi hibájába s így megeshetik, hogy — miként az előző években — erősebb ellenfeleinek legyőzése után a biztosnak vélt matchek egyikét fogja elveszíteni. A csatársor ezúttal némi változással állt föl. Kovács kikerült a csapatból, ami igen helyes dolog; helyén Pákay még nem volt otthonos, de szorgalmas tréninggel még megszokhatja e helyet is, bár ismert agilitálása tán nem fog érvényesülni. Weinber kissé erőszakos modorban dolgozik s némi mérsékletre lenne szüksége. A BAK. ezúttal igen szépen játszott; a csatársor a leggyorsabbak közé tartozik s az összmunka is kielégítő. Kár, hogy a fegyelem nem elég nagy s a játékosok túl sokat reklamálnak s kelleténél jobban figyelik egymás játékát. Ez magyarázza a sok ellentétes jellegű eredményt.” (1906 – BAK)

“A kispesti csapat veretlenségének nimbusza éppen olyan kevés volt a Ferencváros ellen, mint az együttes tudása, felkészültsége. Pedig ezen a téren határozott haladást fedezhettünk fel a csapaton. Nem annyit, ami képessé tehetné arra, hogy a legjobbakkal egyenlőnek tartsuk, sőt lehet mondani, hogy éppen ez a jobb iskolázottság, finomabb technikai csiszoltság sokat elkoptatott abból a nagy, egykor híres lelkesedésből, ami a kispestieket ezelőtt jellemezte. Küzdött és igyekezett ugyan a csapat, megtett mindent, amit csak meg tudott tenni, mindez azonban kevés volt ahhoz, hogy igazi ellenállást fejthessen ki a zöld-fehér együttessel szemben, mely úgy látszik, újra magára talált. A Ferencváros tetszés szerint osztotta be a játék menetét, maga szabta meg annak iramát, amely éppen ezért nem volt olyan nagy, nem volt megerőltető és heves. Néha úgy tűnt fel a nézők szemében, hogy a zöld-fehér együttes csak iskolázik, treníroz.” (1928 – Kispest)

“A Ferencváros nyugodtan készülődik – még most is izguljon? A játékosok buzgón találgatják, hogy az öltözködésnél előforduló sok cipő- és egyéb fűzőszakadás jó vagy rossz kabala lesz-e. Kis vita, hogy Táncos vagy Toldi legyen a kapitány, végre Toldi mellett döntenek. Ideális futballidőben, mezőjátékkal indul a mérkőzés. Utána is meglehetősen nyílt, itt-ott nívó is felcsillan. A játékot talán a következőképp lehetne jellemezni: Ha a Ferencváros egy jobb középcsapattal kerül ma össze, aligha ússza meg vereség nélkül. A Somogy viszony egy kevésbé respektált ellenfelet bizonyára megvert volna. A Ferencváros védelmében Polgár volt a legjobb ember. Szinte nehéz volt elhinni, hogy egész héten betegeskedett. Korányi bizony már nem a régi. A csatársor tagjai sem érdemelnek sok dicséretet. Sárosi pár pompás húzást csinált, de passzivitása nem csökkent és látszott, hogy kondíciója igen gyenge. Toldi sem igazolta azt, hogy állandó helye van a válogatottban.” (1934 – Somogy)

“Nem volt élvezetes mérkőzés, de nagy és heves iramú küzdelem folyt. A diósgyőriek sorsa akkor pecsételődött meg, amikor Némethet a játékvezető kiállította. Mindkét félidőben, de különösen az elsőben az ÉDOSZ jobban játszott és ebben az arányban is megérdemelte a győzelmet. Csikós hibátlanul védett, a hátvédhármasból Kispéter játéka emelkedett ki. A két fedezet közül Lakat volt a harcosabb, Dékány meg a technikásabb. A támadósorban Horváth játszott aránylag a legjobban, gyors volt, jól húzott kapura. Mészáros csak ritkán vonta magára a figyelmet., Czibor kevés támogatást kapott.” (1950 – Diósgyőri Vasas)

“A két kupacsapat mérkőzése előtt sokan találgatták, Bánfi János, a Békéscsabától frissen igazolt védő elmondhatja-e magáról, hogy néhány nap leforgása alatt kétszer is játszik a ferencvárosiak ellen. Nemrégiben ugyanis még békéscsabaiként az Üllői úton szerepelt, szombaton pedig már piros-fehérben készülődött. Kiderült, ezúttal csak csereként vették őt számításba. A Ferencváros viharosan kezdett, a 7. percben Pálingot buktatták a Honvéd-védők a baloldalon. A jól beívelt szabadrúgást Limperger elegánsan, magasan továbbította a kispestiek kapujába (0:1). Az első húsz perc vendégfölénye után a hazaiak kaparintották kezükbe a kezdeményezést, mégis a 25. percben egy nagy kavarodás után Páling bombája alig csúszott el a jobb alsó sarok mellett. Az első félidő lefújásáig a kispestiek kezdeményeztek többet, de nem sok sikerrel. Fordulás után, a 49. percben Páling húzott el a jobboldalon, 8 méteres, éles lövése a jobb kapufáról kifelé pattant. A Ferencváros taktikát változtatott, jobbára várakozott, és gyors ellen rohamokat vezetett. Az 58. percben Pisont 24 méteres, bal alsó sarokba tartó lövését Józsa nagy bravúrral tolta ki a bal alsó sarokból. A 61. percben Topor csukafejesénél Disztl minden tudására szükség volt a hárításhoz, majd a 77. percben Szíjjártó szalasztott el egyenlítési alkalmat, amikor 14 méterről a jobb alsó sarok mellé bombázott. A 79. percben a friss csereként beállt Wukovics remekül indította Fonnyadtot, aki 8 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, eldőlt tehát minden (0:2).” (1989 – Bp. Honvéd)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.01.17:00 Kisvárda-FTC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST