A Fradi naptára, július 3.

tempo-naptar

Évfordulók:

34 éve született Beliczky Gergő
134 éve született Ecker Izidor

Mérkőzéseink ezen a napon:

1910. Győri ETO – FTC 1:5, Edzőmérkőzés
1920. Chemnitzer BC – FTC 1-6, nemzetközi barátságos
1921. Orosházi TK – FTC 2:9, Edzőmérkőzés
1927. Temesvári Kinizsi – Ferencváros 1-2, nemzetközi barátságos
1932. Ferencváros – Juventus 3-3, KK
1938. Ferencváros – Zidenice 3-0, KK
1946. Budakalász – Ferencváros 3:7, Edzőmérkőzés
1947. Dreher – Ferencváros 0:11, Edzőmérkőzés
1949. Ferencváros – Tatabánya 6-2, NB1
1955. Pécsi Törekvés – Bp. Kinizsi 1:3, Edzőmérkőzés
1957. Dél – Ausztrália – Ferencváros 4:13, nemzetközi barátságos
1960. Ferencváros – Simmering 1:2, KK
1966. Budaörsi SASAD TSZ – Ferencváros ?:?, Edzőmérkőzés
1997. Ferencváros – Karpati Lvov 1-1, nemzetközi barátságos
2004. Hajdúnánás – Ferencváros 1-3, Emlékmérkőzés
2013. Ferencváros – Vasas 4-1, Edzőmérkőzés
2023. Ferencváros – Botosani 3-0, nemzetközi barátságos

Összes díjmérkőzés: 10 mérkőzés, 7 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, 41-15 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

2004. Béress János
2004. Berki Krisztián
2004. Brettschneider László
2004. Csepregi Richárd
2004. Szabó Kálmán
2023. Makreckis, Cebrail

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

2004. Berki Krisztián

Ezen a napon ült először az FTC kispadján díjmérkőzésen:

2004. Keller József

Ezen a napon ült utoljára az FTC kispadján díjmérkőzésen:

2004. Keller József

“A tavaszi szezon befejezésével most a vidéki mérkőzések lépnek előtérbe. A nyári szünetet a fővárosi csapatok a vidékre való kirándulásokra használják föl. A Ferencvárosi Torna Klub vasárnap Győrött mérkőzött az Egyetértéssel. A F. T. C. szereplését óriási érdeklődéssel várták a győriek. Nagyszámú közönség, a talaj nagyon sáros, különösen a kapuk előtt. Ftc állandó fölényben van s az 1-ső félidőben 4 gólt ér; a gólokat Rumbold, Schlosser, Borbás, Weisz lőtték (ebben a sorrendben). — A II. félidőben FTC kényelmesebben játszik. Egy kavarodásból kifolyólag Schlosser az 5-ik gólt lövi. Mindkétfél 11-est vét, de nem tudják értékesí­teni. Győr gólja az utolsó percben esik. Győr nagyon lelkesen játszott.” (1910 – Győri Egyetértés)

1920

“A Ferencváros biztosan verte otthonában a félelmetes Kinizsit, ha csak kis különbséggel is” (1927 – Temesvári Kinizsi)

“Ez az az eset, amikor a döntetlen eredmény vereséget jelent. Nem csak azért, mert ezzel a döntetlennel a Juventus ment tovább, hanem azért is, mert megbuktunk a futballjáték vizsgáján is. A magyar futball a mélypont körül vergődik. Ide juttatta az érdekeltek által görcsösen védett hibás rendszer. Ráborí­totta a vízes lepedőt a gazdasági válság csontvázkeze és minden bajon felül haldoklásnak indult, majd néhány fellobbanás után kimúlt a magyar csatárművészet és védelem dolgában is elég gyengén állunk. Fedezeteink még vannak, de ezekkel egyedül nem lehet meccset nyerni. Ez az igazság. Jöjjön tehát a reform és jöjjenek az új csatár- és védőtehetségek, addig is pedig jöjjenek az edzők! De olyanok, akik taní­tani tudnak!” (1932 – Juverntus)

TFU_00000000_Fforf_ 02_003-2

1932

“Szeles, borús időben gyülekezik a közönség az Üllői úton. A Ferencváros csapata háromnegyed 5-kor érkezik meg. Hűvösvölgyből jöttek, egészen közel a Zsidenice tanyájához töltötték az éjszakát. A fiúk levonulnak az öltözőbe, ahol egy kis baj van. Nem működik a ventilátor és nagyon fülledt a levegő. Tátrai csap fel szerelőnek. Kemény az egyik öltözőszekrény tetején ül és a következő cí­mű regényt olvassa: Egy fiatal revolverművész. Vitéz Sárosi Gyula megjegyzi: — Remélem, a mérkőzés kezdetéig megtanulsz lőni ebből a regényből...A mérkőzés nagyon szépen indult, de azután a Ferencváros kezdeményezésére eldurvult olyannyira, hogy a félidő vége felé már nagyobb botránytól is tartani kellett. A 42. percben a hátrafelé futó Keményt Csapó buktatja. Utána ő is elesik, hirtelen tumultus támad, játékosok mennek egymásnak a játékvezető szeme előtt. Nagyon csúnya jelenet, két percig áll a játék. Az első félidőben hiába támad lényegesen többet a Ferencváros, csatársora gyakran nem tudja tartani a labdát. Szünetben a Ferencváros öltözőjében nyitva marad az ajtó, sok a látogató, mind nyugalomra inti a csapatot. A Zsidenice időhúzására mondja Sárosi dr.: — Most úgyis mindegy már…Megkeverem őket, ha lehet...A második félidő óriási iramban kezdődik, a Ferencváros diktálja az iramot. Előbb Toldi fejesdugója, majd Polgár hatalmas bombája végleg eldönti a mérkőzést. Szünet után kicserélték a Ferencvárost, a győzelme nem forgott veszélyben.” (1938 – Zsidenice)

Deák Ferenc "rohamra" készen

“Csak az utolsó negyedórában vált fölényessé a Ferencváros győzelme. Az első félidőben is jobb volt a bajnokcsapat, a tatabányai csatárok ekkor minduntalan beugrottak a ferencvárosi védelem lesfortyélyának. Szünet után a Tatabánya formás támadásokat vezetett a kissé megzavarodott ferencvárosi védelem mellett és nagy meglepetésre ki is egyenlí­tett. A ferencvárosi csatársor játékát ekkor erősen zavarta, hogy mindent Deákra játszottak – a gólcsúcs érdekében. (Tempó, Fradi!: Deák 59 góllal lett gólkirály!) Negyedórával a befejezés előtt azután valósággal ellenálhatatlanná vált a ferencvárosi támadósor. Az addig jól játszó és lelkesen küzdő tatabányai védelem szinte teljesen összeomlott. A Ferencváros erőnlétét dicséri, hogy í­gy tudott a mérkőzés végén erősí­teni. A győzelem ebben az arányban is megérdemelt.” (1949 – Tatabánya)

“Három mérkőzésen 28 gólt rúgott a Ferencváros Ausztráliában! Most a harmadikon több mint egy tucatszor találtak be a csatárok Dél-Ausztrália válogatottjának hálójába. Az ellenfél valamivel erősebb volt, mint az előző, a zöld-fehérek csatársorának azonban most jobban ment a játék. A védelmet többször átjátszották, különösen a szünet után, amikor könnyelműsködtek is a hátvédek. A mérkőzésre egyébként közel 10000 néző volt kí­váncsi Adaleide-ben. A magyar csapat több cserét is hajtott végre a mérkőzés folyamán, szünet után például újra szerepelt Orosz is, aki rendbejött, kiheverte a klí­ma okozta változást.” (1957 – Dél-Ausztrália)

“A Hajdúnánás elleni edzőmérkőzésünk szomorú apropója Nagy Norbert halálának évfordulója. Egykori játékosunk 2003 májusában autóbalesetben hunyt el…Botrány ide, balhé oda, minden kétséget kizáróan a Ferencváros az ország legnépszerűbb labdarúgócsapata. Ez bebizonyosodott szombat délután Hajdúnánáson is, ahol a bajnoki- és kupací­mvédő együttes vendégeskedett: jóval a mérkőzés megkezdése előtt hosszú sorok kí­gyóztak a pénztárak előtt, a gépkocsiktól alig lehetett megközelí­teni a sportlétesí­tményt. Természetesen tudjuk, nem csupán a zöld-fehérek vonzották a látogatókat, hanem az a tiszteletteljes megemlékezés is, amelyet a város szülöttének, a tavaly elhunyt, a korábban a Ferencvárosban is szereplő Nagy Norbert tiszteletére rendeztek. A találkozó előtti emléktábla-avatáson Nagy Mihály, az elhunyt labdarúgó édesapja, valamint felesége, Edit asszony és gyereke, Márk fogadta a ferencvárosi és a helyi részvétnyilvání­tók kézfogásait. Bár egy éve történt tragédia (az akkor Szombathelyen játszó labdarúgó autóbalesetben hunyt el), nemcsak a hozzátartozók szeméből csordult ki a könny, hanem bizony Lipcsei Péter – aki jó barátságban volt a középpályással – szintén a szemét törölgette a megemlékezés után.” (2004 – Hajdúnánás)

2023

1912

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ