A Fradi naptára, november 4.

tempo-naptar

Évfordulók:

31 éve született Haraszti Zsolt
54 éve hunyt el Krempels Béla

Mérkőzéseink ezen a napon:

1917. FTC – Győri ETO 4:2, Edzőmérkőzés
1923. Vasas – FTC 2-2, NB1
1928. Ferencváros – Sabaria 4:2, Edzőmérkőzés
1934. Ferencváros – Budai 11 0-2, NB1
1951. Dorogi Bányász – Bp. Kinizsi 1-0, NB1
1959. Ferencváros – Bp. Spartacus ?:?, Edzőmérkőzés
1962. Komló – Ferencváros 0:2, NB1
1964. Ferencváros – Wiener SC 2:1, VVK
1970. ÉPGÉP – Ferencváros 1:5, Edzőmérkőzés
1972. Újpesti Dózsa – Ferencváros 2-0, NB1
1973. Ferencváros – Egyetértés 5-1, NB1
1978. Ferencváros – Békéscsaba 1-1, NB1
1987. Ferencváros – Eisenstadt 3-0, nemzetközi barátságos
1989. Rába ETO – Ferencváros 2-2, NB1
1992. Százhalombatta – Ferencváros 1-2, MK
2000. Videoton – Ferencváros 0-0, NB1 rájátszás
2004. Ferencváros – Feyenoord 1-1, UEFA csoportkör
2006. Kazincbarcika – Ferencváros 2-2, NB2
2009. Ferencváros – Győri ETO 1-0, NB1
2009. Diósgyőr – Ferencváros 3-0, Ligakupa
2017. Ferencváros – DVSC 2-1, NB1
2020. Ferencváros – Juventus 1-4, BL csoportkör
2021. Ferencváros – Celtic 2-3, EL csoportkör

Összes díjmérkőzés: 19 mérkőzés, 7 győzelem, 6 döntetlen, 6 vereség, 28-27 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1987. Rácz Gyula

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1923. Weisz László

Ezen a napon játszotta egyetlen díjmérkőzését a csapatunkban:

2009. Bogáti Péter
2009. Horváth Gábor
2009. Sajó Dániel

Ezen a napon játszotta első válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

1906. Bródy Sándor

“Vasárnap délben már úgy látszott, hogy az időjárás éppen egy futballdélutánon fordul át az esős időszakba, hamarosan észbekapott azonban és a Ferencváros—Sabaria mérkőzés már fellegek alatt ugyan, de szárazon úszta meg ezt a novemberi délutánt. A Ferencvároson az első félidőben nem látszott a fáradtság, ekkor ment is a játék, különösen a halfsor és a csatársor összmunkája volt értékes és ami fő: sikeres. És ebben a félidőben a Sabaria teljesen egyenrangú ellenfél volt. A Ferencvárosnak tehát alaposan meg kellett dolgoznia a három gólért. Szünet után hatalmas Sabaria lendület vezette be a játékot, de amikor ennek befejezésül a Ferencváros lőtt gólt, lelanyhult a játék. Az eredmény realitásához szó sem fér, mert a Ferencváros csatársora sokkal effektusosabb játékot mutatott be, mí­g a Sabaria támadó sora egyenlőre csak a 16-osig végez jó munkát.” (1928 – Sabaria)

“A találkozó végig sportszerű és érdekes játékot hozott, noha iram és szí­nvonal tekintetében inkább csak a II. félidő elégí­tette ki a nézőket. A küzdelem nagy részt kiegyensúlyozott volt. A komlóiak többet lőttek kapura, de inkább csak a kitűnően játszó fedezeteik révén. A bányász-csatárok a befejezésekkel végig adósak maradtak. A ferencvárosi ötösfogat igen nehezen bontakozott ki, amiben a kemény komlói védelem mellett közrejátszott a ferencvárosi csatárok erőtlen játéka is. Érdekes azonban, hogy a találkozó sorsát mégis az döntötte el, hogy a helyzetek kihasználása terén a zöld-fehér támadók a komlóiaknál többet nyújtottak.” (1962 – Komló)

“A Bécsben elszenvedett 1:0-ás vereség után bizakodó volt a hangulat. A szurkolók úgy érezték, hogy első mérkőzésről az olimpia miatt lemaradó Novákkal és Vargával kiegészült Fradinak sikerül kiharcolnia a továbbjutást. Ez ellen egyedül a fáradtságot lehetett felhozni, valamint egy kételyt, hogy a bajnoki cí­mmel, az olimpiai elsőséggel és az EB bronzéremmel vajon nem lakott-e jól a magyar labdarúgás. Mészáros Józsefnek mindkét tényezőt figyelembe kellett venni a felkészí­tés során, ráadásul november 1-én még Győrben kupamérkőzés is várt a csapatra úgy, hogy előtte szerdán Bécsben játszottunk. Az első perctől kezdve óriási iramot diktált a Fradi, az osztrák csapat alig-alig tudott kiszabadulni a saját tizenhatosáról. Albert-Rákosi-Varga, majd újra Albert és újra Varga – még harminc perc sem telt el, de már számtalan gólszerzési lehetőséget puskáztak el a zöld-fehérek. 33. percben egy gyors vendégakció után, hátvédjeink rossz helyezkedését kihasználva az osztrákok megszerezték a vezetést. Valódi hidegzuhany! Vagy inkább forró ví­z? De mielőtt a szurkolók eldöntötték volna a ví­z hőmérsékletét, egy perccel a bekapott gól után Fenyvesi száguldott el a bal oldalon, beí­velésére Albert és Varga is felugrott, de egy osztrák hátvéd megelőzte őket…kézzel. Jogos büntető, amit Novák kí­méletlenül bevarrt Szanwald hálójába. gól még jobban tűzbe hozta a zöld-fehéreket, a szünet után annyira beszorult az osztrák csapat, hogy csak idő kérdése volt a vezető gól megszerzése. Amire a 66. percig kellett várni, de addig Kökény, Dalnoki, Albert és a kiváló formában játszó Varga szerezhetett volna gólt. Végül Varga Zoli sokadik próbálkozása vezetett eredményre. Rákosi beadást egy leheletfinom mozdulattal úgy vette át, hogy közben két osztrák védőt is lerázott magáról, majd félmagasan, minden “dühét” beleadva bombázott a kapuba. 2:1 maradt a vége, ami az akkori kupaszabályok értelmében harmadik mérkőzést jelentett.” (1964 – Wiener FC)

“Kezdetben meglepő volt, hogy az Egyetértés támadó szellemű játékra törekedett, és hogy a mérkőzés folyamán egyáltalán nem állt be védekezni. Ezt bizonyí­tja az is, hogy több szögletet rúgott, mint a Ferencváros. Mindezzel persze nemigen boldogultak, mégpedig azért nem, mert a kapu előtt nagyon gyámoltalan volt a csatárjátékuk, befejezni nem tudták a támadásokat. A Ferencváros együttese most is azokat az erényeket csillogtatta, mint Székesfehérvárott és Újpesten: mindenki szí­vvel-lélekkel küzdött, mindenki nagyon akart, még akkor is, amikor a Fradi három góllal vezetett. Az első negyedóra eltelte után egyre folyamatosabbá vált a csapatjáték, egy jobban belelendültek a zöld-fehérek és el lehet mondani, hogy nagyon magabiztos játékkal, könnyűszerrel győztek.” (1973 – VM Egyetértés)

KS_1987_I_01_0132-19871104

1987

“A Ferencváros kezdett aktí­vabban, s a Rába csak úgynevezett kontra-akciókkal kí­sérletezett. Helyzetük is a vendégeknek teremtődött előbb, azt azonban Fonnyadt kihagyta. Az enyhe vendégfölény közepette a frissen igazolt amerikai csatár, Sullivan a Rábának szerzett vezetést. Egyedül kiugorva a kifutó Józsa mellett a bal sarokba bombázott. Történelmi amerikai gól a magyar NB I-ben (1:0). A félidő utolsó perce végül mégis csak meghozta a fővárosiak számára az egyenlí­tő gólt. A kapu elé í­velt labdát Preszeller éppen a középen álló Kincseshez továbbí­totta, s a ferencvárosi középpályás a jobb felső sarokba lőtt (1:1). Góllal kezdte a vendégcsapat a második félidőt. Baloldali szöglet után az üresen hagyott Páling 8 méterről fejelt a kapuba (1:2). Ezután a vesztésre álló Rába ETO támadott többet, de játéka nélkülözött minden elképzelést, s í­gy különösebb veszélyt nem jelentett a vendégek kapujába. A 85. percben Hajszán 18 méteres lövése Pintéren megpattanva a jobb sarokban kötött ki (2:2).” (1989 – Rába ETO)

2004

2009

2017

1906

2 hozzászólás a(z) A Fradi naptára, november 4. bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső