A Fradi naptára, szeptember 28.

tempo-naptar

Évfordulók:

37 éve született Béress János
41 éve hunyt el Farkas Béla
6 éve hunyt el Horváth Dezső
34 éve született Somalia
47 éve született Vámosi Csaba

Mérkőzéseink ezen a napon:

1911. FTC – Galatasaray 7:1, nemzetközi barátságos
1913. Wiener AC – FTC 2:2, nemzetközi barátságos
1919. FTC – NSC 0-0, NB1
1924. III. ker. TVE – FTC 0-3, NB1
1931. Bratislava – vegyes Ferencváros, Hungária, Újpest 3-3, nemzetközi barátságos
1931. SK Tapolcsány – Ferencváros 1-12, nemzetközi barátságos
1932. 1. FC Kosice – Ferencváros 0-5, nemzetközi barátságos
1941. Kolozsvári AC – Ferencváros 2-4, NB1
1947. MATEOSZ – Ferencváros 0-1, NB1
1952. Bp. Kinizsi – Salgótarjáni Bányász 0-2, NB1
1957. Csepel – Ferencváros 0:2, NB1
1960. Glasgow Rangers – Ferencváros 4:2, KEK
1966. BVSC – Ferencváros 0:5, Edzőmérkőzés
1969. Eger – Ferencváros 0-0, NB1
1977. Ferencváros – Marek Stanke 2-0, UEFA
1983. Ferencváros – PSV Eindhoven 0-2, UEFA
1985. Bp. Honvéd – Ferencváros 2-0, NB1
1991. Ferencváros – Kispest 0-0, NB1
2003. Ferencváros – PMFC 3-0, NB1
2008. Ferencváros – ESMTK 3-1, NB2
2013. PFLA – Ferencváros 3-1, NB1
2014. Ferencváros – Haladás 0-0, NB1

Összes díjmérkőzés: 21 mérkőzés, 10 győzelem, 6 döntetlen, 5 vereség, 50-23 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1931. Bodnár Ferenc
1991. Balogh Gábor

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1911. Ecker Nándor

Ezen a napon játszotta első válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

1930. Korányi Lajos

“Kicsiny érdeklődés kí­sérte a török csapat budapesti szereplését. A csapat középtermetű, erős játékosokból áll, akiknek játéktudása a mi másodklasszisunknak felel meg. Teknikájuk kicsiny, de annál nagyobb a lelkesedésük. Jó a csapatban a két hátvéd és a centerfedezet. A FTK. igen lanyhán és lélek nélkül játszott. Az uj centercsatár nem vált be. Tizpercnyi hullámzó játék után éri el a FTK. első goalját, amelyet csakhamar egy újabb goal követ, amelyet azonban offside miatt Sugár nem érvényesí­t. A második goalt Borbás beadásából Korody lövi. Félidő vége felé a törökök is lendelütbe jönnek s centerük egy sikerült leszökése révén elérik egyetlen goaljukat. — Helycsere után állandóan a törökök térfelén folyik a játék s a FTK. rövid időközökben öt újabb goalt lő.” (1911 – Galatasaray)

“Sivár képet nyújtott ez a meccs. Az FTC Pataky és Takács nélkül elég gyenge teljesí­tményt nyújtott, s a szí­vósan védekező III. kerület csak az utolsó percekben engedte ki kezéből a mindkét pontot. Az FTC támadások lelke Kohut volt, aki balösszekötőben is olyan lendületes volt, akár egy szélső, lövései nagy próbára tették az újlaki közönség idegeit. A halfsor agilis volt, sokat szerelt és passzolt.” (1924 – III. ker. TVE)

“A Tapolcsányi SK-t tí­zesztendős jubileuma alkalmából egy tucat góllal ajándékozta meg a Ferencváros” (1931 – Tapolcsány)

“A Ferencváros sok gólt rúgott Kassán, de nem eleget” (1932 – Kassai AC)

“Érdekes mérkőzés volt,különösen az első félidőben. A kolozsvári közönség mindenáron helybeli győzelmet akart látni és úgy biztatja a csapatát, hogy az az egyik fergeteges rohamokat a másik után vezette. Ez az óriási iram azonban megbosszulta magát, mert a második félidőre már alig maradt ereje a KAC-nak. A közönség tehát az első félidőben mindent kihajszolt a kolozsvári csapatból. A Ferencváros nem játszott igazán jól, a második félidő alapján azonban föltétlenül megérdemli a győzelmet. Ekkor KAC már nem volt teljes ellenfele a bajnokcsapatnak. A Ferencvárosnak a rossz oldalán volt a legtöbb kellemetlensége, vagyis a jobboldalán, ahol a gyengébb emberei gyűltek össze véletlenül. Továbbá a Ferencváros csak a második félidőben jött rá, hogy nem szabad magasan játszania, mert a kolozsváriak magasabb termetűek, mint a ferencvárosiak.” (1941 – Kolozsvár)

“Urbancsik Gábor: Örülök, hogy küzdőképesség volt a csapatban.” (1947 – MATEOSz)

“A közönség nagy érdeklődéssel várta két élcsoportban tanyázó együttes összecsapását. A játék lagymatag iramban indult meg és hosszú percekig ide-oda hullámzott a két 16-os között. A fedezetek mindkét oldalon szinte tömték csatáraikat labdával, a támadók azonban ritkán tudtak túljutni a 16-oson. A jól helyezkedő, keményen küzdő védők elől rendszerint oldalt passzolgatták a labdát, meredek előreadás, s védők közé való befutás nem volt. A nézők azt várták, hogy majd csak belemelegszenek a csatárok is, de várakozásukban csalódtak. Úgyszólván végig két 16-os között hullámzott a játék. Az I. félidőben a Csepel, a másodikban a Ferencváros adogatott pontosabban, szebben a két 16-os közti nagy térségben.” (1957 – Csepel)

Az 1976/77 évi Toldi vándordíjasa: Magyar István

“Elbúcsúzott tehát a Ferencváros az UEFA kupától, és kudarcáért semmilyen körülményt, csak és kizárólag önmagát okolhatja. A zöld-fehérek minden olyan lélektani körülményt megkaptak, amit egy otthonában, jelentős hátránnyal pályára lépő együttes csak kaphat. Sztojanov nagy hibája, majd a gyorsan következő büntető tulajdonképpen már önmagában véve biztosí­totta számukra a hátrány ledolgozásának lehetőségét, hiszen második góljukat követően pontosan egy óra állt rendelkezésükre ahhoz, hogy legalább hosszabbí­tást jelentő harmadik gólt is megszerezzék. Ez azonban nem sikerült, mégpedig azért, mert az első félidőben idegesen játszó Marek a második játékrészre alaposan feljavult, higgadt, nyugodt adogatásokkal kipasszolta a zöld-fehéreket, akik ekkor már közel sem voltak olyan elszántak, lelkesek, mint a mérkőzés első időszakában. Vérbeli kupamérkőzésen, mindvégig izgalmas, küzdelmes összecsapáson dőlt el a továbbjutás sorsa, két találkozó összképe alapján megérdemelten – a bolgárok javára.” (1977 – Marek Sztanke Dimitrov)

“A tévéközvetí­tés miatt nem volt telt ház az Üllői úton, de az extra biztonsági intézkedések mégis megtalálták a közellenséget: a rendezők az újságí­rókat próbálták minden eszközzel távol tartani a közepes kilátást nyújtó helyektől…A nagy érdeklődéssel várt rangadón a küzdelem kí­vülről inkább küszködésnek és gyötrődésnek tűnt. Egyik csapat sem talált gólt, í­gy lett döntetlen. A szí­nvonal csak jóindulattal mondható közepesnek.” (1991 – Kispest-Honvéd)

2003

“Ez a játék nem NB I-es…” (2008 – ESMTK)

1966

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső