A Fradi naptára, február 4.

tempo-naptar

Évfordulók:

13 éve hunyt el Dalnoki Jenő
93 éve született Grosics Gyula
75 éve született Páncsics Miklós dr.
120 éve született Szury Kálmán

Dalnoki Jenő_montázs_02

DALNOKI JENŐ játékosként 440 alkalommal lépett a pályára a Ferencváros színeiben és 21 gólt szerzett. Kétszeres magyar bajnok, tagja volt az 1965-ben VVK-t nyert csapatnak. 1952-ben első Fradi játékosként nyert olimpiai bajnoki aranyérmet. Edzőként is legendássá vált, nevéhez fűződik az 1975/76-s “csikócsapat”, mely bajnoki címet szerzett. 398 alkalommal ült a kispadján, mellyel vezeti a Fradi edzők örökranglistáját. A bajnoki cím mellett három magyar kupagyőzelmet is szerzett. 1975-ben KEK döntőig vezette a csapatot.

páncsics-naptár

PÁNCSICS MIKLÓS dr. a Ferencvárosi labdarúgás kiváló középhátvédje 333 alkalommal lépett pályára zöld-fehérben és 1 gólt szerzett, mely amiatt is emlékezetes, hogy aznap délelőtt született meg a kiváló hátvéd fia. Évekig balhátvédként szerepelt (Novák, Mátrai, Páncsics), majd 1967. november 26-án – túl száz mérkőzésen – került a védelem tengelyébe, ahol a következő hat évben ki sem lehetett “robbantani”. 1977-ben, doktori címet szerzett. Pályafutása után több éven át volt az MLSZ főtitkára, majd 1997-től három idényen át az FTC labdarúgó-szakosztály menedzser-igazgató lett.

Mérkőzéseink ezen a napon:

1912. MAC – FTC: 2:9, NB1
1962. Törekvés – Ferencváros: 0:6, Edzőmérkőzés
1973. BMTE – Ferencváros: 1:3, Edzőmérkőzés
1981. San Lorenzo – Ferencváros: 0-0, nemzetközi barátságos
1984. Siófoki Bányász – Ferencváros: 2-6, Edzőmérkőzés
1989. Ferencváros – H. Osztyapenko SE: 2-1, Edzőmérkőzés
1995. Ferencváros – Szigetszentmiklós: 5-0, Edzőmérkőzés
2004. Ferencváros – Politechnika Temesvár: 3-1, nemzetközi barátságos
2006. ESMTK – Ferencváros: 0-7, Edzőmérkőzés
2006. Taksony – Ferencváros: 0-8, Edzőmérkőzés
2009. Málta – Ferencváros: 3-1, nemzetközi barátságos
2012. River Plate II. – Ferencváros: 2-1, Nemzetközi torna
2016. DVSC – Ferencváros: 2-3, Edzőmérkőzés
2017. Ferencváros – Tatran Presov: 2-1, nemzetközi barátságos

Összes díjmérkőzés: 6 mérkőzés, 3 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, 16-9 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1981. Mörtel Béla

Ezen a napon játszotta egyetlen díjmérkőzését a csapatunkban:

2004. Cristescu, Marian

Ezen a napon ült először az FTC kispadján díjmérkőzésen:

2004. Pintér Attila

PINTÉR ATTILA bár csak 23 alkalommal ült a Fradi kispadján, de ez idő alatt bajnoki címet, magyar kupát és szuperkupát is nyert 2004-ben.

Tallózás a korabeli sajtóhírekből:

“A meglepetés még nagyobb erejével hatott a MAK óriási arányú veresége. Aki azonban a játék menetét látta, az konstatálhatta, hogy ily arányú vereséget az atléták csapata távolról sem érdemelt ki. Kétségkívül a FTK csapata hagy koncepciójú, magas nívójú, tartalmas, minden részében kiforrott s megállapodott játékot mutatott. Csatársorának szédületes röseit a MAK lassu hátvédei nehezen tudták megállítani. A nagyarányú vereség közvetlen oka azonban egy szerencsétlen véletlen következménye volt. Sipos, a MAK kipróbált kapuvédje a pénteki barátságos mérkőzésén súlyos fejrúgást kapott, úgy, hogy harcképtelen lett. A második csapat kapusa, Ujságh nem kapta kézhez az értesítést s igy nem jött ki a mérkőzésre. A harmadik csapat kapusa viszont már pénteken a FTK II ellen játszott szövetségi mérkőzést, úgy, hogy a MAK az utolsó pillanatban kénytelen volt Boronkayt a kapuba állítani, aki két esztendő óta nem védett már. Ezzel a mérkőzés sorsa természetesen meg volt pecsételve. Egyre-másra kapott olyan goalokat, amelyeket akármilyen kapus kifogott – volna. Különösen az első három goal volt típusa annak, amit sportnyelven „potya“ goalnak neveznek, ámbár a legelső nem irható Boronkay számlájára, mert akkor még Vangel állott a kapuban.” (1912 – MAC)

“A 13-as villamos csúcsforgalmat bonyolított le vasárnap délelőtt, a Bihari utcában. Ismét itt játszott előkészületi mérkőzést a Ferencváros. A Törekvés csapata volt az ellenfele…A zöld-fehér játékosok nagy kedvvel játszottak az első húsz percben. Albert lőtte az első gólt, öt perc múlva pedig Rákosi segítette be a kapuba Albert lövése nyomán a kapufáról kipattant labdát. Nagy derültséget keltett Dálnoki 35 m éterről lőtt gólja, a hátvéd ugyanis észrevette, hogy a kapus künn áll a 11-es ponton, s a kapus feje fölött a hálóba ívelt. A félidő góljain még Rákosi és Németh osztozott, s 5:0-ra fordult a Ferencváros.” (1962 – Törekvés)

“Akkora kocsipark csillog a Budafoki MTE pályája körül, mintha az idény kellős közepén volnánk. Hosszú, türelmetlen sor áll a pénztár előtt, özönlenek az emberek a vízzel borított salakos edzőpálya felé. Tán háromezren is vannak, amikor kivonul a két csapat. Nem teketóriáznak a fiúk, nekivágnak a sártengernek. Novák Dezső, aki a távol levő Csanádi Ferenc edzőt helyettesíti, mondja is: – Nem valami reális ez a játéktér, de arra jó, hogy megdolgoztassa a fiúkat. Ilyen még nem is kell más…A mérkőzésen végig jó a hangulat, nagyon derül a közönség amikor valaki métereket szánkázik a fekete latyakban. Csalódodtt moraj fut végig a nézőtéren a mérkőzés végét jelző sípszó hallatán. – Még elnéztem volna – mondja valaki. A levonuló Megyesi meghallja és mondja: – Nézni nem is nehéz… (1973 – Budafoki MTE)

“Az Argentínában túrázó Ferencváros első mérkőzését szerdán este játszotta Buenos Airesben, a San Lorenzo ellen. A hírügynökségi jelentések szerint a gól nélküli döntetlennel végződött összecsapáson a közönség végig jól szórakozott, különösen Ebedli játéka nyerte el az argentin nézők tetszését…Bizonyára ezzel magyarázható, hogy a második találkozó iránt a vártnál nagyobb érdeklődés mutatkozott. Erre csütörtökön a késő esti órákban, villanyfényben került sor a jó képességű San Lorenzo Almagro együttese ellen…” (1981 – San Lorenzo)

1984

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST