A Fradi naptára, november 19.

tempo-naptar

Évfordulók:

25 éve született Csanálosi Patrik
118 éve született Furmann Károly

Mérkőzéseink ezen a napon:

1901. 33 FC – FTC: 3:0, Edzőmérkőzés
1905. FTC – 33 FC: 1:2, NB1
1911. 33 FC – FTC: 0:5, NB1
1922. FTC – MAFC: 0-0, NB1
1933. Ferencváros – Bocskai: 1-2, NB1
1939. Ferencváros – Elektromos: 3-1, NB1
1944. SZAC – Ferencváros: 0-6, NB1
1950. Bp. Honvéd – ÉDOSZ: 4-2, NB1
1958. Minor Dimitrov – Ferencváros: 1-0, nemzetközi barátságos
1961. Tatabánya – Ferencváros: 0-0, NB1
1967. Csepel – Ferencváros: 3-2, NB1
1969. Egyetértés – Ferencváros: 1-0, NB1
1972. Ferencváros – DVTK: 4-0, NB1
1977. Ferencváros – SZEOL AK: 3-2, NB1
1983. Ferencváros – SZEOL AK: 3-2, NB1
1988. Vasas – Ferencváros: 2-3, NB1
1994. Parmalat – Ferencváros: 0-2, NB1
1997. MTK – Ferencváros: 2-2, NB1
2000. Tatabánya – Ferencváros: 0-5, NB1 rájátszás
2005. Pécs – Ferencváros: 0-0, NB1
2007. Ferencváros – Baktalórántháza: 2-0, NB2
2016. Vasas – Ferencváros: 2-2, NB1

Összes dí­jmérkőzés: 21 mérkőzés, 10 győzelem, 5 döntetlen, 6 vereség, 46-24 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első dí­jmérkőzését a csapatunkban:

2000. Monken Arruda, Alex

Ezen a napon játszotta utolsó dí­jmérkőzését a csapatunkban:

2007. Horváth Péter
2007. Nagy Sándor
2016. Ramí­rez, Cristian

Ezen a napon ült először az FTC kispadján dí­jmérkőzésen:

2005. Gellei Imre

“A FTC mérkőzés volt talán a legérdekesebb. Egy becsületes küzdelem nem egyenrangú ellenfelek közt, ennek dacára a 33-asok részéről tisztességgel végigküzdve. Eszébe jutott az embernek a mérkőzés folyamán, hogy milyen nagy különbség van az egy év előtti időhöz. Akkor ugyanezek között az ellenfelek között a hí­res 9:0-ás eredmény pokoli zsivaj hurrogás, erőszak, fault között zajlott le. Ma a kép cime a „Családi kör”. Békés türelem. A FTC jól megalapozott vezetői fölényének készséges elismerése az ellentábor részéről is. Meg kell azonban adni, hogy a FTC emberei ki is tettek magukért. Azon a hihetetlenül elázott pályán olyan szép és gyors iramú játék folyt, hogy öröm volt nézni. Amellett fényes kombináció, mesés trükkök. Korodi a beteg Szeitler helyett a jobb szélen igen jól viselte magát. Pataki a centerben nem rontotta az együttest, ami ennél a csatársornál már magában dicséret.” (1911 – 33 FC)

“Szakadó eső várja az Üllői úton a csapatokat. Kár ezért a mérkőzésért. Pompásan indult, volt benne lendület, volt iram, de először az tette tönkre a mérkőzést, hogy a szünet után már teljesen átázott a talaj. Azután Buzássy sérülése vette el a játékosok kedvét. Nem lehet tudni, mi lett volna, ha az Elektromos végig tizenegy emberrel játszik, hiszen tí­z emberrel is nagyon nehezen adta meg magát. Mindkét oldalon a védelmek remekeltek, különös az Elektromos védőmunkája tetszett. A zöld-fehérek védelme is jó, az ő munkájuk azonban – három csatárral szemben – lényegesen könnyebb volt.” (1939 – Elektromos)

“A mérkőzés nem hozott nagy játékot. Akik abban reménykedtek, hogy a szolnoki játékosokkal megerősí­tett SZAC komoly ellenfél lehetne, azok csalódtak. A Ferencváros egyáltalán nem erőlködött, egészen közepesen játszott és í­gy is biztosan győzte le ellenfelét. Az első félidőben órisái fölényben játszott a Fradi. Már ekkor gólokkal vezethettek volna, de a csatársora Sipos és Gyulai kivételével formán kí­vül játszott. Szünet után a zöld-fehérek fölénye még csak fokozódott, hiába volt a SZAC lelkes játéka, a Fradi győzelmét nem tudták megakadályozni. A SZAC-on nagyon meglátszott a pár hetes kényszerpihenő. Játékosai határozatlanok, lassúak, pontatlanok voltak. A második félidő első negyedórája után a SZAC elkészült erejével és ekkor a Ferencváros egymásután érte el góljait. A Ferencváros győzelme ebben az arányban is megérdemelt. Technikailag, taktikailag és erőlét dolgában is ellenfele felett állt.” (1944 – SzAC)

1963 ősz

NS-19721120-01-19721119

1972

“Dalnoki Jenő: – Vére győztünk, s talán a Fradi szí­vet is megtaláltuk!…Ismét bebizonyosodott: a Ferencváros manapság már saját pályáján sem abszolút esélyese egyetlen mérkőzésnek sem! A zöld-fehérek óriási erőfeszí­téseket kellett tenniük ugyanis ahhoz, hogy a táblázat alsó felébe helyet foglaló, s vendégként jó teljesí­tményre továbbra sem képes SZEOL-t legyőzzék. A két kiállí­tással, két tizenegyessel tarkí­tott, rendkí­vül izgalmas mérkőzésen, veresége ellenére a SZEOL minden dicséretet megérdemel, hiszen a a látottak alapján ponttal kellett volna távoznia az Üllői útról.” (1977 – SZEOL)

A Fradi harmadik gólját Esterházy fejeli

1977, A Fradi harmadik gólját Esterházy fejeli

“A ferencvárosiak a találkozót megelőző nyilatkozatokban arról emlékeztek meg, hogy a Fáy utcában általában “zimankós” csatákban volt részük eddig. Nos, ahogyan a vendégek kezdtek, az ezeknek az előzetes véleményeknek alaposan ellent mondott. Óriási lendülettel egyszerűen állva hagyták a Vasast az első percekben. Az első húsz perc egyértelmű vendégfölénye után a Vasas egyre jobban lábra kapott, ritmust váltott, és nagyobb akarással küzdött. Fordulás után a Ferencváros nagy iramot diktált, ahogy teltek a percek, egyre inkább í­gy lehetett megfogalmazni a kérdést: a fokozatosan saját kapuja elé kényszerülő Vasas bí­rja-e a nyomást…nem bí­rta…Rákosi Gyula: – Fergeteges támadásvezetések, hallatlan nagy iram és mindjárt egy szép akciógól! Ettől kezdve fokozatosan „leült” a csapat, a fiúk kényelmesebben játszottak a szükségesnél – és a Vasas vezetést szerzett. A mieink szünet után határtalan lelkesedéssel kezdtek, mindenki nagyon akarta a győzelmet. Sok volt a futás, egymás segí­tése lendületes játékkal párosult. Idegenben értékes 3 pontot szereztünk.” (1988 – Vasas)

“Lendületesen kezdtek a csapatok, ám látszott, hogy egyik csapat sem kockáztat, nem nyí­lnak ki hátul, hanem a szervezett védekezést helyezik előtérbe. 16. percben. Lisztes középen jól ugratta ki a jobb oldalon Lipcseit, aki néhány lépés után 15 m-ről kilőtte a rövid, bal alsó sarkot (0-1). A gól után kiegyenlí­tett mezőnyjáték folyt, látszott, hogy az FTC játéka magabiztosabbá, a Parmalaté pedig görcsösebbé vált. A második félidőt jobban kezdte a Ferencváros, mezőnyfölénybe is került. A 76. percben Lisztes vezette be a labdát a jobb oldalról, a kapu torkában járt, amikor ütközött Lászlóval, ám róluk tovább perdült a labda az üresen álló Kopunovicshoz, aki három méterről gurí­tott a kapu közepébe (0-2). A mérkőzés hátralévő részében már kedvére játszhatott a vendég együttes, szinte állva hagyta a hazaiakat.” (1994 – Parmalat)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

OLDALAK
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ