A Fradi naptára, augusztus 23.

tempo-naptar

Évfordulók:

90 éve született Czibor Zoltán
29 éve született Spirovski, Stefan
36 éve született Tuijp, Jack

czibor-zoltán

Mérkőzéseink ezen a napon:

1925. UTE – FTC: 3-2, MK
1930. Beogradszki – Ferencváros: 0-3, nemzetközi barátságos
1933. Aradi MTE – Ferencváros: 0-7, nemzetközi barátságos
1936. Erzsébet-Soroksár – Ferencváros: 1-5, NB1
1942. Ferencváros – Szolnoki MÁV: 2-2, NB1
1953. Bp. Kinizsi – Bp. Vasas: 0-1, NB1
1961. Petőházai Kinizsi / Kapuvári Járási válogatott – Ferencváros: 2:5, Edzőmérkőzés
1964. Ferencváros – DVSC: 2-0, NB1
1969. Ferencváros – DVTK: 2-0, NB1
1970. Haladás – Ferencváros: 1-0, NB1
1980. Videoton – Ferencváros: 1-0, NB1
1986. DMVSC – Ferencváros: 2-2, NB1
1995. Ferencváros – Anderlecht: 1-1, BL selejtező
1997. Vasas – Ferencváros: 3-1, NB1
2003. Ferencváros – MTK: 2-1, NB1
2006. Putnok – Ferencváros: 1-1, Edzőmérkőzés
2007. Törökbálint – Ferencváros: 0-6, MK

Összes díjmérkőzés: 15 mérkőzés, 7 győzelem, 3 döntetlen, 5 vereség, 35-16 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1953. Szabó I. László
1980. Szepessy László

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1936. Móré János

“Az első félidő nagy iramával biztos győzelmet aratott a zöld-fehér együttes a félelmetes BSK-val szemben” (1930 – Beogradsky SK)

“Az éjjeli mérkőzésen zuhogtak a gólok” (1933 – Aradi MTE)

“A Ferencváros megérdemelte a győzelmet, de csak akkor tudta kiharcolni, amikor széltől támogatva játszott – 10 ember is elég volt a sikerteljes támadásokhoz. Feltűnt, hogy mind a két csapat a szeles időben magas labdákkal igyekezett támadni. ha az Er.So. az első félidőben laposan tudott volna játszani, kihasználhatta volna a helyzeteket és ekkor talán egészen más eredményről kellene most beszámolni. A játék – midnkét fél részéről – tervszerűtlenséggel volt tele, csupán az utolsó negyedórában kezdett a Ferencváros ésszel játszani. A mezőny legjobbja Polgár volt. Rúgásai tiszták, biztosak, minden helyzetben feltalálta magát. Springer Ferenc dr.: — Örülök, hogy győzelemmel indult el az új idény, bár a játék még nem volt tökéletes…Blum Zoltán: – Mit mondjak? Öt-egy!…” (1936 – Erzsébet-Soroksár)

“Napsugaras, szépidőben, 25.000 néző előtt az FTC kezdte a játékot és mindjárt támadólag lépett fel, de hamarosan kiderült azonban, hogy ezúttal az FTC-játékosok sokat kényelmeskednek, keveset mozognak, csatárjátékuk is rendkívül bizonytalan. Aki arra számított, hogy az NB1 első és utolsó helyezettjének találkozóján nagy a tudásbeli különbség a ferencvárosiak javára, erősen tévedett. A zöld-fehérek, meglepetésre, nagyon visszafogottan játszottak, mintha későbbi feladataikra tartalékolták volna erejüket. Győzelmüket csupán annak köszönhetik, hogy a szünet utáni első negyedórában balszárnyuk nagyobb erőbedobással játszva helyzeteket teremtett, majd gólt ért el. Ez a gól észrevehetően visszavetette az eddig rendkívül lelkesen, szervezetten és okosan játszó vidéki csapatot.” (1964 – Debrecen)

“Mindkét csapat edzőjének a sérülések okoztak gondot. Lakat dr.-nak szombaton délutánra kissé kisimult a homloka, mert Németh vállalni tudta a játékot, így csak Novák helyettesét kellett megtalálnia a fiatal Horváth személyében. A Diósgyőr indította útjára a labdát, de már az első percekben a Fradi veszélyeztetett. A nagy fölény a 11. percben érett góllá: Szűcs távoli lövésre szánta el magát, Németh jól lépett bele a labda útjába, s az lábáról Tamás mellett a hálóba pattant. A Ferencváros fölénye egyre nyilvánvalóbbá vált, a diósgyőriek csak szórványos támadásokkal tudták veszélyeztetni Géczi kapuját. A második Fradi gól a 23. percben születik meg: Szűcs mintegy 20 m-ről jobb lábbal nagy erővel lőtt a jobb kapufa mellett a hálóba. A 389. percben büntetőhöz jutott a Fradi, de Novák helyettese, Szőke gyengén lőtt és Tamás kiütötte a labdát. Szünet után is a Ferencváros rohamozott, de több gólt nem tudott elérni.” (1969 – Diósgyőr)

bl-1995-96“Az FTC csapata a magyar labdarúgás hosszú idő utáni legnagyobb sikerének küszöbére érkezett szerda este. A zöld-fehérek a BEK-selejtező visszavágóján egygólos előnnyel fogadhatták a nagyhírű belga RSC Anderlecht együttesét. Fél órával a találkozó kezdete előtt a melegítésre kivonuló zöld-fehéreket dübörgő taps, óriási hangorkán fogadta. A Brüsszelben bravúros győzelmet elért csapat kezdői közül csak Albert Flórián hiányzott, helyére Vincze Ottó került a középpályás sorba. Bátran, letámadással kezdett az FTC. A belgák át sem lépték még a felezővonalat, amikor az 5. percben Babayaro szabálytalankodott, sárga lapot is kapott érte. A 20 m-es szabadrúgásból Vincze jól célozta meg a bal alsó sarkot, a kapus azonban biztosan védett. A 7. percben jutottak el a vendégek a ferencvárosiak 16-osáig, itt azonban Kuznyecov könnyedén szerelte Prekót. Óriási lendülettel, hatalmas lelkesedéssel játszottak a zöld-fehérek, az Anderlecht soraiban zavartság volt felfedezhető…Kuntic szólójával kezdődött a második játékrész, a csatárt visszahúzni sem tudták, azonban beadásába jól léptek közbe a védők. Az 50. percben elszabadult a zöld pokol: a létszámfölényben támadást vezető zöld-fehérek csatára, Kuntic egy ügyes csel után visszagurított Kopunovic elé, aki most nem hibázott, 6 m-ről hatalmas erővel, kapásból lőtt a léc alá.

egig-ero-ulloi-uti-fak

A 65. percben egy ártalmatlannak tűnő akció után, teljesen váratlanul egyenlített az Anderlecht. Hajdu és Kuznyecov egymásra várt az ötösön, de Bilde pedig közéjük ugorva kotorta a kapuba a labdát. A ferencvárosiak fáradni látszottak, megérezték ezt a szurkolók is, és az egész stadion egy emberként biztatta a zöld-fehéreket. Szerencsére a belgák sem voltak már frissek: de Bildét keresték minden labdával, a legegyszerűbb megoldásokkal kísérleteztek. A 84. percben Hajdu ismét fantasztikus dolgot vitt véghez. De Bilde 10 m-es bombáját öklözte ki a mezőnybe. Teljesen beszorult az FTC, egy villámgyors ellentámadás után azonban Kuntic végérvényesen megnyugtathatta volna a kedélyeket, de a 85. percben a 11-es ponton lövésre lendülő lábáról a kapus leszedte a labdát. Fantasztikus izgalmak közepette teltek el az utolsó percek…Novák Dezső, az FTC vezetőedzője: – Mindkét mérkőzésen meg kellett szenvednünk a továbbjutásért. A visszavágó egyáltalán nem volt könnyebb. Úgy érzem, teljesen megérdemelten jutottunk tovább, hiszen fel tudtuk venni a versenyt fizikálisan és technikailag is a nagyhírű ellenféllel szemben. A csapatomból soha nem szoktam kiemelni játékosokat, most azonban kiemelem Hajdu, Telek és Nyilas teljesítményét.” (1995 – Anderlecht)

2003

2007

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.22. 19:30 Mezőkövesd-FTC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST