A Fradi naptára, február 18.

tempo-naptar

Mérkőzéseink ezen a napon:

1912. FTC – BTC 5:0, Corinthian díj
1923. MAFC – FTC 0-1, NB1
1934. Francia Dél-Kelet válogatott – vegyes Ferencváros, Újpest 2-1, nemzetközi barátságos
1940. Elektromos – Ferencváros 7:0, Edzőmérkőzés
1959. Ferencváros – Cracowia 2-0, nemzetközi barátságos
1962. Ferencváros – Linzer ASK 3-1, nemzetközi barátságos
1965. Oran válogatott – Ferencváros 1-2, nemzetközi barátságos
1967. Rákoskeresztúri MTE – Ferencváros 1:12, Edzőmérkőzés
1971. Algéria – Ferencváros 3-3, nemzetközi barátságos
1973. Kragujevac – Ferencváros 1-0, nemzetközi barátságos
1978. MTK-VM – Ferencváros 1-1, NB1
1981. Bahia Blanca – Ferencváros 0-4, nemzetközi barátságos
1995. Ferencváros – Érdi VSE 4-1, Edzőmérkőzés
1997. Ferencváros – Észtország 3-2, nemzetközi barátságos
2004. Ferencváros – Balassagyarmat 3-1, Edzőmérkőzés
2006. Ferencváros – Inter Bratislava 2-0, nemzetközi barátságos
2012. Eger – Ferencváros 2-2, Edzőmérkőzés
2015. Ferencváros – Pápa 3-0, Edzőmérkőzés
2017. DVSC – Ferencváros 0-0, NB1
2018. Ferencváros – ESMTK 4-1, Edzőmérkőzés

Összes díjmérkőzés: 13 mérkőzés, 8 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség, 27-11 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

2006. Zsivóczky Norbert

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

2017. Rju Szung Vu

Ezen a napon játszotta utolsó válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

2004. Kapic, Adem

“Az FTC hű maradt tradícióihoz. Ö volt az Corinthiánok által alapított vándordíj első győztese, s a díj kiírása óta folytatólagosan negyedik ízben védte meg. Az FTC olyan nagyarányú és könnyű győzelmet aratott, ami méltó volt híréhez. Schlosser Imre bravúrjának jegyében folyt le a küzdelem. Első gólját, amelyet a kapunak háttal állva emelt gólba, hosszasan tapsolták …” (1912 – BTC)

corinthian-vandordijTempó, Fradi!: Idézet B. O. Corbett, a CFC. titkára Friedrich Nándorhoz, football-sportunk e kitűnő vezéremberéhez intézett leveléből: “Kedves Friedrich Úr! A Corinthian Football Club legutóbb tartott közgyűlésén egyhangulag elhatározta, hogy ama felejthetetlen napok emlékére, melyeket gyönyörű fővárosunkban, Budapesten töltöttük, egy serleget alapít, mely Önök által, mint örökös vándordíj lenne kiírandó magyar amatőr csapatok részére s melyért folyó mérkőzések tiszta jövedelme jótékony célra lenne fordítandó. Miután tudjuk azt, hogy a MAC. Magyarország első amatőr egylete – s mi is az amatőr football sport hathatós védői és támogatói vagyunk – érezzük, hogy ha az Ön egylete veszi a kezébe e vándordíjmérkőzések rendezését és kiírását, akkor az minden kétséget kizárólag az amatőr felfogás szerint fog megtörténni. Kérem tehát Önt, hogy terjessze ajánlatunkat a MAC. igen tisztelt választmánya elé s az eredményekről értesítsen bennünket, hogy a serleget elküldhessük.
Igen örvendek, hogy a Casuals FC. husvétkor Magyarországba megy; azt hiszem, többen lesznek köztük olyanok, akik Önnek régi jó ismerősei. Remélem, levelem jó egészségben találja …!”
„Bővebben: Corinthián Vándordíj”

“Vámos bíró feltűnő indiszponált bíráskodása sokat ártott a meccsnek, sok faultot elnézett, legnagyobb hibája azonban kétségkívül az volt, hogy a MAFC szabályos kiegyenlítő gólját nem ítélte meg. (Tempó, Fradi!: Az esettel kapcsolatban más sajtorgánum nem fogalmaz ilyen egyértelműen, hiszen a MAFC gólja előtt a labdát a Fradi kapusának a kezéből rúgták ki.) Az eset két perccel a befejezés előtt történt és így a meccs sorsát döntötte el. Az FTC-ben csak a halfsor dolgozott kifogástalanul, Blummal élükön a védelemben és a támadásban egyaránt ott voltak. Rajta kívül Patakit lehet dicsérni, aki mesterien irányítja a játékot.” (1923 – MAFC)

“A régi dal Marseille-ben: jobbak voltunk, de kikaptunk, mert csatársorunk csak szépen játszik, de gólt nem lő. Már 2:0-ra vezettek a franciák…Polgár lőtte a magyar gólt…” – És amit manapság egy zöld-fehér szurkoló nehezen tudna elképzelni: az újpesti lila-fehérekkel vegyes csapatban! (1934 – Francia délkeleti válogatott)

“A nehéz talajon nem alakulhatott ki olyan járták, mint ezt sokan várták. Igaza van Tátrai Sándornak, a Ferencváros edzőjének, aki csapata komoly erényének tartotta, hogy a zöld-fehér játékosok ezen a nehéz, sáros, mély talajon is jól bírták erővel a kilencven percet, ami arra vall, hogy az alapozás időszaka után jó erőnléttel léptek be a Ferencváros játékosai a formába hozás időszakába.” (1959 – Cracowia)

“Az első negyedórában a széltől támogatott Ferencváros kitűnő játékkal rukkolt ki, szinte lerohanta a vendégcsapatot. Rajtaütésszerű, villámgyors, kevés húzásból szőtt támadások nyomán 15 perc alatt háromszor táncolt a labda Kitzmüller kapujában. Erre a játékrészre, de általában az első 45 percre az volt a jellemző, hogy a zöld-fehér játékosok sokat mozogtak, tették a labdát, s főleg a balszélen veszélyesebbnél veszélyesebb támadások gördültek.” (1962 – Linzer ASK)

“Esti mérkőzésen mutatkozott Algírban a Ferencváros. A csütörtökön lejátszott találkozón a zöld-fehérek ellenfele Algéria válogatottja volt. 8000 néző lelkes buzdítása közepette a hazaiak egyenrangú ellenfelek voltak.A 22. percben Albert szerezte meg a vezetést, Lalmas azonban a 38. percben egyenlített. A második félidőben az algériaiak kissé ráijesztettek a Ferencvárosra. Az 68. percben Freha, majd egy perc múlva Betrouni lőtt gólt. A hazaiak 3:1-es vezetése után a magyar csapat nagy lendülettel vetette magát a játékba, s teljesen magához ragadta a kezdeményezést. A 81. percben Branikovits szépített, majd a 83. percben Albert beállította a 3:3-as végeredményt.” (1971 – Algéria)

Nyilasi gólja

1978: Nyilasi gólja

“Az „örökrangadó” méltó volt a két csapat hagyományaihoz. A „sarkvidéki” jeges szélben olyan forró, küzdelmes mérkőzést láthatott a nagyszámú közönség, amelyért a két csapat játékosait feltétlenül dicséret illette. Igaz, az MTK-VM a II. félidő elejétől — kiállítás miatt — csonka csapattal játszott, de így is ellensúlyozni tudták a ferencvárosi rohamokat. Nyilasi egyenlítő gólja után még akár két alkalommal is a hálóba találhatott volna, de sajnos nem így történt. Csapatunk a helyzetei alapján közelebb állt a győzelemhez.” (1978 – MTK)

1997

“A mérkőzésen sérülés miatt nem játszott a Ferencváros csapatkapitánya, Lipcsei Péter, ám a karmester hiányát nem érezte meg az együttes. Az Erős Gábor, Tőzsér Dániel, Leandro tengely remekül mozgatta a Fradit, és a védelem is jól zárt.” (2006 – Inter Bratislava)

“Az első mérkőzését játszó és a havas pályán bizonytalanul mozgó Ferencvárosra alaposan rávert a jól felkészült Elektromos.” – A szenzációszámba menő vereségről (még ha edzőmérkőzés is volt), a  sajtó humoros, kissé pikírt módon számolt be:

1940

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST