A Fradi naptára, november 8.

tempo-naptar

Évfordulók:

28 éve született Batik Bence
19 éve született Csontos Dominik
121 éve született Eisenhoffer József
36 éve született Grúz Tamás
138 éve született Horn K. Lajos

Mérkőzéseink ezen a napon:

1903. Postás – FTC 1:2, NB1
1908. MTK – FTC 2:4, NB1
1914. vegyes FTC, BTC – vegyes Amateur, Wiener SC 1:4, nemzetközi barátságos
1925. Ferencvárosi Vasutas – FTC 1:8, Edzőmérkőzés
1931. vegyes NAC, Törekvés – Ferencváros 4-2, nemzetközi barátságos
1936. Hungária – Ferencváros 3-0, NB1
1942. Elektromos – Ferencváros 3-2, NB1
1952. Bp. Kinizsi – Győri Vasas 0-4, NB1
1960. Ózdi Kohász – Ferencváros 0:2, Edzőmérkőzés
1964. Ferencváros – Testvériség 6:1, MK
1969. Ferencváros – Komló 1-1, NB1
1970. Ferencváros – Újpesti Dózsa 2-2, NB1
1972. Sparta Praha – Ferencváros 4-1, KEK
1975. MTK-VM – Ferencváros 1-3, NB1
1978. Haladás – Ferencváros 1-1, NB1
1980. Békéscsaba – Ferencváros 1-1, NB1
1981. Ferencváros – Vasas 1-3, NB1
1989. Ferencváros – Veszprém 4-1, NB1
1997. Ferencváros – Diósgyőr FC 1-0, NB1
2002. Ferencváros – Békéscsaba 0-1, NB1
2003. Videoton – Ferencváros 1-2, NB1
2006. Ferencváros – Gyirmót 1-0, MK
2020. Ferencváros – Mezőkövesd 3-0, NB1

Összes díjmérkőzés: 21 mérkőzés, 9 győzelem, 4 döntetlen, 8 vereség, 38-38 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1942. Ónodi II. Béla
1952. Laborcfalvi János
1989. Kiss István

“Az FTC.-ben szépen játszott a támadás balodala, különösen Weisz. Jók voltak Pokorny és Berán.” (1903 – Postás)

“Vasárnap d. u. a hideg zord idő járás dacára 2000—2200 ember előtt folyt le a mérkőzés a Millenáris-pályán. A mérkőzést a sokkal jobb FTC. mindvégig biztos fölénnyel nyerte meg. A MTK., mely teljesen védőtaktikát követett, úgyszólván akciót sem mert kezdeni. A II-ik félidőben pedig teljesen visszaesett. Mindkét csapat játékát a nyugtalanság és izgatottság jellemezte, mely a kapuelőtti gyakori hibákban nyert kifejezést. Ezen sajátos körülményt részint a közönség folytonos ideges beleavatkozása, részint a sajtóban megjelent jóslatok idézték elő, melyek a két klub differenciáit a játéktéren a játékosokkal vélték elintézni. A tribün egyik részén egy szakszervezett működött, mely a győztes csapat játékában minduntalan reklamálni valót látott … Biró! … hands! tizenegyes … kiállí­tani … off seid! stb. ez volt a szereposztásuk. Természetesen siker nélkül. A fölizgatott kedélyek dacára, a mérkőzés Fehéry Ákos kiváló bí­ró kezében minden zavar nélkül folyt le. A FTC. ma játszotta a szezon legszebb mérkőzését. Védelme gyorsan és jól adogatott. Bródy—Weinber— Rumbold legjobb napjaikra emlékeztetve játszottak, Fritz igen kevés labdát kapott. A csatársor lelkesen jól játszott. Az MTK. védelme elsőrangú volt. Lelkes fair játékuk sokáig ellenállt a FTC. gyors csatársorának. Révész, Nagy, Biró, Kürschner taktikájukkal a csatársornak kevés hasznára váltak. Bár védelmi kiváló képességükről tettek tanúbizonyságot. A csatársorban Sebestyén a legjobb, ki ma is gyönyörű támadásokat vezetett, mit társai abszolúte nem tudtak értékesí­teni. Károly—Domonkos a két letűnt nagyság, nagyon gyenge játékot produkált.” (1908 – MTK)

“A Ferencváros csapata ezen a találkozón helyenként igen ügyesen, ötletesen játszott, ám láthatóan nem törték magukat túlságosan a játékosok. A zöld-fehérek csatárai elég sokat mozogtak, különösen a jobbszárny és Friedmanszky játékkedve volt feltűnő. A Ferencváros uralta végig a mezőnyt, és különösen a második félidőben gólratörően is játszott. Az igazi sportszerű légkörben lezajlott mérkőzésen tehát a Ferencváros biztosí­totta magának az MNK harmadik helyét. A Testvériség kevéls eséllyel vette fel a küzdelmet a Ferencvárossal szemben. Noha hat gólt kaptak, mégis nagyon szépen búcsúztak az MNK küzdelmeitől. Lelkes, odaadó játékuk méltán nyert elismerést.” (1964 – Testvériség)

“A Ferencváros nagyszerűen hajrázott, s a végén közelebb állt a győzelemhez. Az utolsó 20 perc története: A 70. percben egy szögletrúgás után Vépi rálőtte a labdát, amely elakadt Albertben. A középcsatár nagyszerűen felismerte a helyzetet, gyorsan ráfordult a labdára és 5 méterről a léc alé vágta 2:2! Ettől kezdve nagyon élvezetes volt a mérkőzés, főleg a Ferencváros vezetett heves, tüzes rohamokat. Mindkét csapat előtt adódtak helyzetek. Bene, majd Dunai II ügyetlenkedett, a másik kapunál pedig Szőke. A 85. percben Dunai II átadása után Bene már csak Géczivel állt szemben, de a kapus másodszorra megkaparintotta a labdát. A Ferencváros óriási erővel rohamozott, de Branikovits, majd Mucha is elszalasztotta a gólszerzési lehetőséget.” (1970 – Újpesti Dózsa)

“Remek volt az első fél óra. Éspedig azért, mert az MTK-VM ebben az időszakban még tartani tudta magát. A kék-fehérek nagyon ügyesen, meglepően magabiztosan kezdtek, bátran kezdeményeztek, támadtak, gólt is lőttek és könnyen más lehetett volna az eredmény, ha 1:0-nál Kovács nem ügyetlenkedi el a ritkán látható gólhelyzetet. Ettől kezdve a Ferencváros valósággal szárnyakat kapott, s húsz percen keresztül nagyon szellemes támadójátékkal lerohanta ellenfelét. A sokáig magas szí­nvonalú mérkőzés 3:1 után kevésbé volt érdekes, mert a Ferencvárossal az MTK-VM lelkes küzdőszelleme ellenére sem tudott lépést tartani.” (1975 – MTK-VM)

“Az Üllői úti találkozó előtt Glázer Róbert, a veszprémiek vezetőedzője panaszkodott csapata sorozatos döntetlenjei miatt, mivel a hárompontos rendszerben a pontosztozkodás kevés az előrébb jutáshoz. Szerdán viszont alighanem kiegyezett volna egy ilyen eredménnyel, de erre együttesének kevés esélye volt. Igaz, a mérkőzés elején a Veszprém is vezetett egy-két támadást, ezekből azonban legfeljebb Csí­k távoli lövését lehet veszélyesnek nevezni, de Józsa akkor is jó helyen állt, kiöklözte a labdát. Ezután egyoldalú, izgalmaktól mentes találkozót ví­vott az Üllői úton a Ferencváros és a Veszprém. A hazai győzelem nem sokáig forgott veszélyben. A Ferencváros góljait: Szeibert, Kincses, Keresztúri és Wukovics szerezték, a Veszprém szépí­tő találatát Rugovics lőtte.” (1989 – Veszpérem)

“Már a találkozó elején magához ragadta a kezdeményezést a Ferencváros. A zöld-fehérek beszorí­tották a Diósgyőrt a saját kapuja elé és az első negyedórában leginkább Hrutka fejeseivel veszélyeztettek. A 38. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros: egy jobbról átí­velt labdát a bal oldalon, az alapvonal közeléből Nicsenko passzolt középre, ahol az érkező Pálingnak nem okozott nehézséget, hogy egy lépésről az üres kapuba továbbí­tson (1-0). Az első félidő folyamán végig a Ferencváros volt a kezdeményező, í­gy megérdemelt vezetéssel térhettek az öltözőbe a zöld-fehérek. Első félidei játékával a Ferencváros ugyan rászolgált a győzelemre, de összességében csak a diósgyőriek rutintalanságának köszönheti minimális különbségű sikerét.” (1997 – Diósgyőr)

2003

2004, Ligabajnokság

“Hazai pályán nehézkesen nyert a Ferencváros labdarúgócsapata a Gyirmót ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A vendégek a hatvanhatodik percig jól tartották magukat, azonban egy egyéni hibát követően Tököli megszerezte a győztes gólt a Fradinak.” (2006 – Gyirmót)

2020

1914

1931

1959

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-selejtező: 07.06. 16:00, M4 Sport
BL-selejtező: 07.13. 20:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső