A Fradi naptára, október 31.

tempo-naptar

Évfordulók:

49 éve született Páczelt László
64 éve született Staller János

Mérkőzéseink ezen a napon:

1909. BAK – FTC: 0:3, NB1
1920. FTC – MAC: 2-0, NB1
1923. FTC – III. Kerület: 1-1, NB1
1926. Ferencváros – Temesvári Kinizsi: 3-2, nemzetközi barátságos
1948. Tatabánya – Ferencváros: 0-5, NB1
1954. Diósgyőri Vasas – Bp. Kinizsi: 0-2, NB1
1965. Ferencváros – Vasas: 0-1, NB1
1984. Lajosmizse – Ferencváros: 0-2, MK
1987. Újpesti Dózsa – Ferencváros: 1-4, NB1
1992. Vasas – Ferencváros: 0-3, NB1
1998. Videoton – Ferencváros: 1-3, NB1
2002. Ferencváros – Vfb Stuttgart: 0-0, UEFA
2004. Békéscsaba – Ferencváros: 0-3, NB1
2006. Szabolcs-Szatmár megye válogatott – Ferencváros: 1-5, Edzőmérkőzés
2009. Ferencváros – Diósgyőr: 0-3, NB1
2015. Ferencváros – Vasas: 5-1, NB1

Összes díjmérkőzés: 15 mérkőzés, 11 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 36-10 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta egyetlen díjmérkőzését a csapatunkban:

1920. Reichmann András

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1923. Schreiber Ernő

Ezen a napon ült először az FTC kispadján díjmérkőzésen:

2009. Short, Craig

Ezen a napon játszotta egyetlen válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

1946. Ónody I. Andor

Tallózás a korabeli sajtóhírekből:

“Váratlanul könnyen verte le bajnokcsapatunk a BAK. tizenegygyét. A zöld-fehérek az első félidőben három gólt lőnek, mivel evvel a győzelmet bebiztositották, a második halftimeben gyenge iramban folytatják a játékot s minden nagyobb küzdelem nélkül nyerik a mérkőzést. A BAK. csak ritkán, pillanatokra tudott veszélyes lenni a FTC. pozíciójára, amely könnyen szerelte le a BAK. támadásait. A kék-feketék csatársora igen gyatrán dolgozott. Kielégítő formát csak a fedezetsor és a védelem mutatott; különösen Grünwald hátvéd és Gross II. kapus váltak itt ki. A FTC. nem igen erőltette meg magát, épen azért színtelen volt játéka. A csatársorban a kitűnő Schlosser és Korody váltak ki. A védelemben Rumboldról kell megemlékeznünk, aki most ismét visszanyerő régebbeni formáját.” (1909.10.31 – BAK, NB1)

“Múlt vasárnapi gyengébb szereplése után az FTC csapata ezúttal ismét megemberelte magát, s bár az új összeállításban szereplő MAC makacs ellenállást fejtett ki, jó játék után fölényesen győzött ellene. Az FTC-nél a két hátvéd Takács és Hungler szinte hibátlanul látta el a feladatát.A fedezetsorban mint mindig, kitűnő volt Blum és nagy formajavulást árult el Szabó. A csatársor kitűnően játszott, bár sok gólhelyzetben nem találták meg a jó megoldást. Az FTC góljait Nikolsberger lőtt az első félidő 9. és a második félidő 28. percében.” (1920.10.31 – MAC, NB1)

“Tatabányán és környékén óriási érdeklődés nyilvánult meg a Ferencváros vendégszereplése iránt. MÁr fél 2-kor több mint tízezer ember volt a nézőtéren. A zöld-fehéreknél a tervezett csapat készülődik. Az első félidő változatos játékot hozott, a hazaiak lelkes, odaadó játékkal meg tudták fékezni a zöld-fehérek rohamait, sőt az ekkor még támadásokhoz is volt erejük, de nem volt átütőerő a csatársorban. Szünet után a zöld-fehérek laposan játszottak s ekkor sikerült megtörniök a TSC védelmének ellenállását. Technikában és taktikában is felülmúlta a Ferencváros az ellenfelét s rászolgált a győzelemre. A második félidőben különösen a két fedezet és a két összekötő feljavulása adott lendületet a ferencvárosi támadásoknak. A sok gól ellenére a hazai csapat nem játszott alárendelt szerepet s még sok borsot fog törni a nagycsapatok orra alá.” (1948.10.31 – Tatabánya, NB1)

Állnak, balról: Furmann szakosztályvezető, Rudas, Deák F., Csanádi, Mészáros J., Kocsis S., Szabó I. Ferenc, Budai, Czibor, Lakat, Kéri, Henni

Állnak, balról: Furmann szakosztályvezető, Rudas, Deák F., Csanádi, Mészáros J., Kocsis S., Szabó I. Ferenc, Budai, Czibor, Lakat, Kéri, Henni

” – Vajon meg tudja-e tartani ezt az egygólos előnyt a Kinizsi védelme? – Ilyen és ehhez hasonló megjegyzések hangozottak el a nézőtéren a mérkőzés 30. másodpercétől, amikor is a vendégek megszerezték a vezető góljukat. A diósgyőri kaputól mintegy 30 méterre Dékány szabadrúgás ívelt előre. A labdára a balösszekötő helyére húzódott Láng futott rá, s a megtorpant hazai védők között mintegy hat méterről felmagasan a kapu baloldalára fejelt. A későbbiek kiderült, hogy a fővárosiak védelmét nem hiába tartják az NB1 egyik legbiztosabb védelmének, amely mindig keményen, jól rombol. A mérkőzés a második félildő 75. percében dőlt el végérvényesen, amikor is Orosz nagyszerű cselekkel ment el a hazai védők mellett és 10 méterről a kifutó kapus mellett félmagasan a jobbsarokba lőtt.” (1954.10.31 – Diósgyőri Vasas, NB1)

NS-19871101-01-19871031“Ha csak nem árulja el, meglehetősen nehéz megmondani, hogy mi forgat a fejében. Mindenesetre a ferencvárosi játékosok úgy kezdtek, mint akik egészen nagy formátumú, merész terveket fontolgatnak magukban. Nem, nem tettek semmi különöset, csupán egyszerűen nem volt hajlandók előre köszönni a tekintélyes házigazdáknak. Nem bizony. Sőt meglehetősen tiszteletlenül, nagy szorgalmatossággal támadásokba fogtak, ám még mindig kevesen hitték, hogy mindezt komolyan gondolják. Valahogy így lehettek ezzel az újpestiek is, mert még az FTC egygólos előnyének tudatában sem látszottak különösebben nyugtalannak. Majd bedaráljuk őket – gondolhatták, ám ezúttal akadozott, labbú volt az újpesti daráló. A bajok azzal folytatódtak, hogy a fordulás után gyorsan újabb vendéggól következett, ez pedig valósággal pánikot keltett a listavezető soraiban. Megfontolt ritmusváltások helyett fejetlen újpesti rohanás jött, ezzel kikényszerítették az ellenfélből a kontrákat. És jöttek is a ferencvárosi ellentámadások irgalmatlanul, időnként szinte dísztérré változott Kakas kapujának környéke. És ezen a felvonulási területen nagyon otthonosan érezték magukat a zöld-fehérek. Végül is a közönség jól szórakozott, s különösen a ferencvárosi része elégedetten távozott az Megyeri útról.” (1987.10.31 – Újpesti Dózsa, NB1)

Topor, Vaszil és Schróth

Topor, Vaszil és Schróth

“A közepes színvonalú találkozón Lipcsei három parádés megmozdulása, mesterhármasa eldöntötte a két pont sorsát. 1: 50. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Szenes labdájával Lipcsei ment el a bal oldalon, és 10 m-ről kilőtte a hosszú sarkot. 2: A 83. percben szöglet után a védők által kifejelt labdát Lipcsei levette, majd 18 m-ről hatalmas erővel a jobb felső sarokba lőtt. 3: A 85. percben a középpályás végezhetett el szabadrúgást a Vasas kapujától 20 m-re. Rövid nekifutás után nemes egyszerűséggel a jobb alsó sarokba csavarta a labdát.” (1992.10.31 – Vasas, NB1)

TFU_19950515_FU_008 - 0003-19921031

“A fiatal játékosokkal felálló Videoton nagy akarással küzdött, a Ferencváros azonban taktikusabban játszott, gólhelyzeteit jobban használta ki és megérdemelten győzött. Videoton kezdett jobban, mégis a Ferencváros szerezte meg a vezetést: a 14. percben Szabics ügyesen átjátszotta a hazai védőket és az alapvonalról átívelt a kapu jobb oldalánál álló Fülöp elé, aki éles szögből, 1 méterről a hosszú sarokba fejelt. A szünet után a Videoton volt aktívabb, a Ferencváros viszont jól őrizte kapuját, eredményesen szűrte meg a Videoton támadásait. A 67. percben Schultz egy hazai támadásnál megszerezte a labdát, kitűnően indította Szabicsot, a csatár a még jobb helyzetben lévő Fülöp elé tálalt, aki 12 méterről a kimozduló Milinte mellett a kapu közepébe lőtt (0-2). A 75. percben szépített a Videoton. Egy kapu előtti kavarodás után Djurisics 4 méterről a kapu jobb oldalába fejelt (1-2). A 80. percben egyenlíthetett volna a hazai együttes, Csordás azonban 6 méterről a kapu mellé fejelt. A 85. percben eldőlt a találkozó sorsa: Vincze kitűnően indította Füzit, a játékos kicsalta kapujából Milintét, s 12 méterről az üres kapuba lőtt (1-3).” (1998.10.31 – Videoton, NB1)

6 hozzászólás a(z) A Fradi naptára, október 31. bejegyzéshez

  • 1965-ben sajnos ezen a napon veszítettük el a bajnokságot, szegény Császárt (pont ezen a napon!) kiállították! Nem tudom, előfordult-e még ilyen? RIP, minden magyarok Császára!

  • A JÓISTEN nyugasztalja a CSÁSZÁRT ALBERT FLÓRIÁNT!

  • Az 1987-es Dózsa-FRADI 1:4 is emlékezetes volt számomra! Általános iskola 6. osztályos gyerekként egyedül mehettem ki az imádott csapatunk mérkőzésére! Felejthetetlen játékkal oktattuk ki saját pályáján az ősi riválisunkat! Szegény Kakas Laci potyagóljára ma is tisztán emlékszem, meg arra a kb. 20.000 FRADISTÁRA aki átrándult a Megyeri útra! Idegenben is otthon voltunk, a stadion 3/4 része Zöld-Fehér zászlóba burkolózva tombolta végig a meccset! Akkor még nem kellet a fél stadiont lezárni egy Dózsa-Fradi miatt, bár ezt a mai napig teljesen fölöslegesnek tartom!!!

  • Ma 20 éve, hogy Lipcsei Peti parádés mesterhármasával mértünk megsemmisítő csapást az angyalföldiekre! 15.000 néző előtt, fantasztikus hangulat, a vasas szurkolók végig Lipcseit kórusban ócsárolták, Péter 3 góllal és felejthetetlen játékkal válaszolt nekik! Azt hiszem Peti ezen a meccsen nyújtotta a legkiválóbb teljesítményét a Fradiban, bár nehéz különbséget tenni, hiszen nagyon sok mérkőzésen játszott klasszishoz méltóan! 1992 tavaszán a Győrben is 3 gólt rámolt be az ETO-nak az ominózus 6:1-es diadal alkalmával!!!

  • egyszer majd eljutunk a válogatott meccsekig is

  • Azért arról se feledkezzünk meg, hogy 29 esztendeje ezen a napon győzött nemzeti csapatunk világbajnoki selejtezőn a Népstadionban -- 68 000 néző előtt -- 4-1-re Norvégia ellen, amellyel kijutottunk az 1982-es spanyolországi világbajnokság 24-es döntőjére! A részvételt kiharcoló együttesnek tagja volt Martos Győző, Bálint László, Mucha József, Szántó Gábor, Nyilasi Tibor, Rab Tibor és a későbbi Fradisták közül, Kerekes György is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
    Húsvéti...
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 04.30. 19:30 FTC-MOL VIDI FC (TV:M4)
Következik: 04.27. 19:30 Honvéd-FTC (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST