A Fradi naptára, február 18.

tempo-naptar

Mérkőzéseink ezen a napon:

1912. FTC – BTC 5:0, Corinthian díj
1923. MAFC – FTC 0-1, NB1
1934. Francia Dél-Kelet válogatott – vegyes Ferencváros, Újpest 2-1, nemzetközi barátságos
1940. Elektromos – Ferencváros 7:0, Edzőmérkőzés
1959. Ferencváros – Cracowia 2:0, nemzetközi barátságos
1962. Ferencváros – Linzer ASK 3:1, nemzetközi barátságos
1965. Oran válogatott – Ferencváros 1:2, nemzetközi barátságos
1967. Rákoskeresztúri MTE – Ferencváros 1:12, Edzőmérkőzés
1971. Algéria – Ferencváros 3:3, nemzetközi barátságos
1973. Radnicki – Ferencváros 1:0, nemzetközi barátságos
1976. BVSC – Ferencváros 1:2, Edzőmérkőzés
1978. MTK-VM – Ferencváros 1-1, NB1
1981. Liga del Sur – Ferencváros 0-4, nemzetközi barátságos
1984. Ferencváros – Ifjúsági válogatott 0-0, Edzőmérkőzés
1987. Soltvadkerti TE – Ferencváros 1-7, Edzőmérkőzés
1988. Ferencváros – ESMTK ?-?, Edzőmérkőzés
1995. Ferencváros – Érdi VSE 4-1, Edzőmérkőzés
1997. Ferencváros – Észtország 3-2, nemzetközi barátságos
1998. Ferencváros – Soroksár 2-0, Edzőmérkőzés
2004. Ferencváros – Balassagyarmat 3-1, Edzőmérkőzés
2006. Ferencváros – Inter Bratislava 2-0, nemzetközi barátságos
2012. Eger – Ferencváros 2-2, Edzőmérkőzés
2015. Ferencváros – Pápa 3-0, Edzőmérkőzés
2017. DVSC – Ferencváros 0-0, NB1
2018. Ferencváros – ESMTK 4-1, Edzőmérkőzés
2023. Ferencváros – Kecskeméti TE 1-1, NB1

Összes díjmérkőzés: 14 mérkőzés, 8 győzelem, 4 döntetlen, 2 vereség, 28-12 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

2006. Zsivóczky Norbert
2023. Frederiksen, Nikolai Baden

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

2017. Rju Szung Vu

Ezen a napon játszotta utolsó válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

2004. Kapic, Adem

“Az FTC hű maradt tradí­cióihoz. Ö volt az Corinthiánok által alapí­tott vándordí­j első győztese, s a dí­j kií­rása óta folytatólagosan negyedik í­zben védte meg. Az FTC olyan nagyarányú és könnyű győzelmet aratott, ami méltó volt hí­réhez. Schlosser Imre bravúrjának jegyében folyt le a küzdelem. Első gólját, amelyet a kapunak háttal állva emelt gólba, hosszasan tapsolták …” (1912 – BTC)

corinthian-vandordijTempó, Fradi!: Idézet B. O. Corbett, a CFC. titkára Friedrich Nándorhoz, football-sportunk e kitűnő vezéremberéhez intézett leveléből: “Kedves Friedrich Úr! A Corinthian Football Club legutóbb tartott közgyűlésén egyhangulag elhatározta, hogy ama felejthetetlen napok emlékére, melyeket gyönyörű fővárosunkban, Budapesten töltöttük, egy serleget alapí­t, mely Önök által, mint örökös vándordí­j lenne kií­randó magyar amatőr csapatok részére s melyért folyó mérkőzések tiszta jövedelme jótékony célra lenne fordí­tandó. Miután tudjuk azt, hogy a MAC. Magyarország első amatőr egylete – s mi is az amatőr football sport hathatós védői és támogatói vagyunk – érezzük, hogy ha az Ön egylete veszi a kezébe e vándordí­jmérkőzések rendezését és kií­rását, akkor az minden kétséget kizárólag az amatőr felfogás szerint fog megtörténni. Kérem tehát Önt, hogy terjessze ajánlatunkat a MAC. igen tisztelt választmánya elé s az eredményekről értesí­tsen bennünket, hogy a serleget elküldhessük.
Igen örvendek, hogy a Casuals FC. husvétkor Magyarországba megy; azt hiszem, többen lesznek köztük olyanok, akik Önnek régi jó ismerősei. Remélem, levelem jó egészségben találja …!”

„Bővebben: Corinthián Vándordí­j”

“Vámos bí­ró feltűnő indiszponált bí­ráskodása sokat ártott a meccsnek, sok faultot elnézett, legnagyobb hibája azonban kétségkí­vül az volt, hogy a MAFC szabályos kiegyenlí­tő gólját nem í­télte meg. (Tempó, Fradi!: Az esettel kapcsolatban más sajtorgánum nem fogalmaz ilyen egyértelműen, hiszen a MAFC gólja előtt a labdát a Fradi kapusának a kezéből rúgták ki.) Az eset két perccel a befejezés előtt történt és í­gy a meccs sorsát döntötte el. Az FTC-ben csak a halfsor dolgozott kifogástalanul, Blummal élükön a védelemben és a támadásban egyaránt ott voltak. Rajta kí­vül Patakit lehet dicsérni, aki mesterien irányí­tja a játékot.” (1923 – MAFC)

“A régi dal Marseille-ben: jobbak voltunk, de kikaptunk, mert csatársorunk csak szépen játszik, de gólt nem lő. Már 2:0-ra vezettek a franciák…Polgár lőtte a magyar gólt…” – És amit manapság egy zöld-fehér szurkoló nehezen tudna elképzelni: az újpesti lila-fehérekkel vegyes csapatban! (1934 – Francia délkeleti válogatott)

“A nehéz talajon nem alakulhatott ki olyan járták, mint ezt sokan várták. Igaza van Tátrai Sándornak, a Ferencváros edzőjének, aki csapata komoly erényének tartotta, hogy a zöld-fehér játékosok ezen a nehéz, sáros, mély talajon is jól bí­rták erővel a kilencven percet, ami arra vall, hogy az alapozás időszaka után jó erőnléttel léptek be a Ferencváros játékosai a formába hozás időszakába.” (1959 – Cracowia)

“Az első negyedórában a széltől támogatott Ferencváros kitűnő játékkal rukkolt ki, szinte lerohanta a vendégcsapatot. Rajtaütésszerű, villámgyors, kevés húzásból szőtt támadások nyomán 15 perc alatt háromszor táncolt a labda Kitzmüller kapujában. Erre a játékrészre, de általában az első 45 percre az volt a jellemző, hogy a zöld-fehér játékosok sokat mozogtak, tették a labdát, s főleg a balszélen veszélyesebbnél veszélyesebb támadások gördültek.” (1962 – Linzer ASK)

“Esti mérkőzésen mutatkozott Algí­rban a Ferencváros. A csütörtökön lejátszott találkozón a zöld-fehérek ellenfele Algéria válogatottja volt. 8000 néző lelkes buzdí­tása közepette a hazaiak egyenrangú ellenfelek voltak.A 22. percben Albert szerezte meg a vezetést, Lalmas azonban a 38. percben egyenlí­tett. A második félidőben az algériaiak kissé ráijesztettek a Ferencvárosra. Az 68. percben Freha, majd egy perc múlva Betrouni lőtt gólt. A hazaiak 3:1-es vezetése után a magyar csapat nagy lendülettel vetette magát a játékba, s teljesen magához ragadta a kezdeményezést. A 81. percben Branikovits szépí­tett, majd a 83. percben Albert beállí­totta a 3:3-as végeredményt.” (1971 – Algéria)

“Az „örökrangadó” méltó volt a két csapat hagyományaihoz. A „sarkvidéki” jeges szélben olyan forró, küzdelmes mérkőzést láthatott a nagyszámú közönség, amelyért a két csapat játékosait feltétlenül dicséret illette. Igaz, az MTK-VM a II. félidő elejétől — kiállí­tás miatt — csonka csapattal játszott, de í­gy is ellensúlyozni tudták a ferencvárosi rohamokat. Nyilasi egyenlí­tő gólja után még akár két alkalommal is a hálóba találhatott volna, de sajnos nem í­gy történt. Csapatunk a helyzetei alapján közelebb állt a győzelemhez.” (1978 – MTK)

1997

“A mérkőzésen sérülés miatt nem játszott a Ferencváros csapatkapitánya, Lipcsei Péter, ám a karmester hiányát nem érezte meg az együttes. Az Erős Gábor, Tőzsér Dániel, Leandro tengely remekül mozgatta a Fradit, és a védelem is jól zárt.” (2006 – Inter Bratislava)

“Az első mérkőzését játszó és a havas pályán bizonytalanul mozgó Ferencvárosra alaposan rávert a jól felkészült Elektromos.” – A szenzációszámba menő vereségről (még ha edzőmérkőzés is volt), a  sajtó humoros, kissé pikí­rt módon számolt be:

1940

2004

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) / FK Decic (montenegrói) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ